Různé

Pochoutka ze šneků

Šneci se čistí a vyprazdňují 5 dnů. Potom šneka vaříme 5 minut a pod studenou vodou vyndáme z ulity. Odstraníme stříšku a maso dáme do osolené vlažné vody. Mezitím si připravíme vývar v kterém vaříme šneka tři hodiny. Uvařené šneky dáme do speciální zapékací misky. Každého šneka potřeme hlemýždím máslem a pečeme 20 až 30 minut v troubě při 150 – 160 st.

Hlemýždí máslo

šalotka (jarní cibulka) na jemno nakrájená
rozmačkaný česnek
petrželová nať na jemno nakrájená
rozměklé osolené máslo

Pořádně umícháme.

Vývar

nakrájený řapíkatý celer
celá cibule
bobkový list
nové koření
sklenice bílého vína

Další recepty Celý díl