Návrat k tradičním potravinám je jednou ze zásad světového hnutí Slow Food. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Všichni milovníci masa si tentokrát přijdou na své. Vařit se bude na farmě v Soběsukách, malé vísce v Pošumaví. Na rozsáhlých pastvinách zde můžete celoročně vidět pasoucí se urostlá stáda hovězího dobytka Aberdeen-Angus. Celosvětově uznávané masné plemeno Aberdeen-Angus původně pochází ze severovýchodního Skotska, kde bylo vyšlechtěno již v 18. století, do Čech bylo dovezeno v roce 1991. Dobytek, o nějž je dobře postaráno, přináší i dobré maso. Pokud se maso nechá správně vyzrát, je z něj radost vařit, je radost si na něm pochutnat. Manželé Jana s Vaškem Silovských vyznávají filozofii „slow food“, což znamená, že se v jejich restauraci vaří z lokálních surovin. Na talíř přijde to, co se zde vypěstovalo a vyrostlo. Pochutnáme si s nimi na farmářském tataráku, výtečném osso buco na švestkách a červeném víně a hovězích žebrech pečených na kořenové zelenině a pivu.

Recepty v tomto dílu

Stopáž25 minut
Rok výroby 2014
 P ST HD