Norské Vánoce
Obsah dílu
Štědrovečerní losos s omáčkou, vařeným bramborem a okurkovým salátem — Gravad lax (gravlax) — Tatarák z lososa a mušlí sv. Jakuba s petrželovou omáčkou
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Jehněčí menu
Pečené jehněčí koleno na víně s bramborovou kaší a česnekem — Jehněčí řízky s celerovou kaší — Jehněčí kebab s jarní zeleninkou
Česká klasika v moderním pojetí II
Šunka v petrželi — Dršťková polévka — Pečený bůček s kmínem a fenyklem, dušené špičaté zelí s cibulí a fenyklem a bramborovo-škvarkové knedlíčky — Nakládaná zelenina podle Pavla Mareše
Masové speciality na chlebu
Sekaná se zeleninou — Trhaná vepřová plec — Rolované vepřové koleno na víně
Česká klasika v moderním pojetí
Krémová čočková polévka se zastřeným vejcem a vypečenou slaninou — Svíčková — Jehněčí holandský řízek
Sladké i slané recepty Pepy Maršálka
Perník s melasou a medem — Beignets s muškátovým oříškem a vanilkou — Tarte flambée s kyselým zelím a slaninou
Inspirace z kuchařské olympiády
Marinovaný candát, petrželová sedlina, kreveta, rybí velouté a topinamburové pyré — Hovězí roštěná, bramborové rösti s lanýžem, hovězí jazyk, marinovaný celer, brokolice s čirokem, hovězí glazé
Valentýnské pochoutky VI
Variace krevetových koktejlů s rajčatovou a majonézovou omáčkou, listy křupavých salátů a křupavou bagetou — Pečená křepelčí prsíčka s listovým špenátem, mačkanými bramborami s petrželkou v křupavém těstě, doplněné zeleninou, kaštany a silnou šťávou — Dezert do skleničky
Úsporná
Šakšuka — Červené fazole s křupavou zeleninkou, petrželkou a kuřecími stehny — Hrachová kaše trochu jinak
Vánoční svátky v kuchyni Ondřeje Slaniny a Josefa Maršálka
Vánoční štola s marcipánem — Kringel s tvarohem a malinami — Empanady s kuřecím masem, brusinkami a mandlemi
Silvestrovské nápady na bezlepkové menu Ondřeje Slaniny a Radky Vrzalové
Bezlepkové večky s domácím vlašským salátem — Bezlepkové sýrovo-mandlové krekry — Čočka po indicku se zeleninou