Vaření na Valašsku. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Dva nadcházející díly putování za tradiční gastronomií směřují přímo do srdce Moravskoslezských Beskyd do Rožnova a Frenštátu pod Radhoštěm. Valašské muzeum v přírodě, jedno z nejstarších a největších přírodních muzeí ve střední Evropě, se stalo hlavním dějištěm kulinářských příprav. Ve Valašské dědině nahlédneme do roubených stavení i kuchyně, Filip s Ondrou přichystají tradiční kontrabáš, kyselicu, a jablkové knedlíčky tetičky Labajky. Od mlynáře Šmajstrly se dozvíme zajímavé informace o blahodárné pohance a ve mlýně zapečeme pohankovou lámanku se zeleninou.

Za spolupráci a vstřícnost děkujeme Valašskému muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm.

Recepty v tomto dílu

Stopáž22 minut
Rok výroby 2008
 P ST