Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Tereza Voříšková — Lidé — Česká televize

herečka

narozena 29. září 1989

Tereza Voříšková pochází z Prahy, kde poměrně nedávno zdárně dokončila studium na konzervatoři. Jako malá se toužila stát baletkou, nějaký čas navštěvovala dětský soubor Valášek. V osmi letech získala roli ve videoklipu k písni Medvídek hudební skupiny Lucie, který režíroval Filip Renč. V roce 2005 úspěšně prošla výběrem postav do komedie Rafťáci režiséra Karla Janáka, který si ji vybral i do Ro(c)ku podvráťáků o rok později. Její herecká kariéra poté náhle eskalovala, krátce po sobě se objevila, jako představitelka některé z hlavních rolí, v seriálu Místo v životě a snímcích Svatba na bitevním poli, Bobule či pohádce České televize Peklo s princeznou. Za výkon ve filmu Zemský ráj to napohled byla Tereza nominována na Českého lva.

Výběrová filmografie

  • Znamení koně (2011, seriál)
  • Ať žijí rytíři (2009)
  • Ctrl Emotion (2009)
  • Zemský ráj to napohled (2009)
  • 2Bobule (2009)
  • Ďáblova lest (2008, seriál)
  • Peklo s princeznou (2008)
  • Soukromé pasti (2008, seriál)
  • Černá sanitka (2008, seriál)
  • Bobule (2007)
  • Svatba na bitevní poli (2007)
  • Místo v životě (2006, seriál)
  • Ro(c)k podvraťáků (2006)
  • Rafťáci (2005)

Odkazy

Fotografie