Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Petr Kolář — Lidé — Česká televize

zpěvák

narozen 20. června 1967

Narodil se v Českých Budějovicích, vystudoval LŠU na bicí a od 18 let zpíval s řadou rockových kapel, v 90. letech např. se skupinou Precedens nebo Arakain.

Od roku 1993 účinkoval v nejúspěšnějších českých a zahraničních muzikálech: Drákula, Vlasy, Hamlet, Krysař, Johanka z Arku, Galileo, Excalibur, Tři mušketýři, spolupracoval se skladatelem Karlem Svobodou.

V roce 1999 vychází projekt „Kocáb–Kolář–Kympl: Velvet revolution“ (v české i anglické verzi), zaznívají zde duety s Michaelem Kocábem, Radkou Fišarovou a speciálním hostem Peterem Dvorským. Téhož roku vydává své první sólové album „Mackie Messer“ s netradičními úpravami českých i zahraničních písní.

V roce 2005 vydává sólové CD „Album“, které je prozatím vrcholem jeho kariéry a za které sbírá řadu ocenění, v roce 2007 vydává nové CD „Bez křídel“, které je oceněno Zlatou a poté Double platinovou deskou.

V říjnu 2009 vychází 2CD+DVD „Petr Kolář akusticky v Karlíně“ a téhož roku se účastní se Simonou Postlerovou pěvecké show České televize „Duety …když hvězdy zpívají“, ve které získávají krásné druhé místo.

V roce 2009 a 2010 získává Stříbrného Slavíka v kategorii „zpěváci“, kterých má nyní na svém kontě již pět.

Diskografie sólové dráhy:

  • Mackie Messer (1999)
  • Album (2005)
  • V Lucerně (2006)
  • Bez křídel (2007)
  • Akusticky v Karlíně (2009)

Odkazy