Zestárlý kunsthistorik se dozvídá fatální diagnózu. To ho nutí přehodnotit dosavadní život včetně milostného poměru s mladou ženou. Drama o největších životních tématech.
Režie: Jaromil Jireš. Scénář: Marta Kadlečíková, Jaromil Jireš. Hrají: Miloš Kopecký, Petr Čepek, Táňa Fischerová, Ota Sklenčka a další.

Hrdinou českého filmu Prodloužený čas je stárnoucí profesor dějin výtvarného umění, který si uvědomuje nerovnost svého milostného vztahu k mnohem mladší ženě. Do jeho života osudově vstoupí obava z nevyléčitelné choroby – rakoviny. Pravděpodobnost blízké smrti ho vede k přehodnocení hodnot věcí a vztahů. Řeší konflikty, kterým se dříve vyhýbal, dokončí práci, kterou odkládal...

Ve smutné komedii režiséra Jaromila Jireše, který se s Martou Kadlečíkovou rovněž podílel na scénáři, uvidíte v hlavní roli Miloše Kopeckého, kterému tato role byla "ušita na tělo". Jeho herecký koncert byl oceněn na XXIII. FČSF v Praze 1985, kde získal Cenu za mužský herecký výkon. Jeho partnerkou byla půvabná a citlivá Táňa Fischerová. Příznivci českého filmu jistě ocení i herecké výkony Petra Čepka, Oty Sklenčky a Jany Dítětové.

Napište nám