Na začátku stála běžná poštovní loupež. V průběhu vyšetřování se však z rutinní záležitosti vyklube spletitý případ s kriminálníky, kteří se nezaleknou ani vraždy.
Režie: Dušan Klein. Scénář: Vladimír Körner. Hrají: Jaroslav Satoranský, Zuzana Cigánová, Rudolf Hrušínský, Dušan Blaškovič a další.

Nedaleko městečka Kostelec dojde k přepadení poštovního vozu, při kterém pachatelé ukradnou dva a půl milionu korun. Případ se místním policistům nepodaří vyřešit. Z pražské kriminálky proto po nějaké době přijede mladý a schopný poručík Charvát (J. Satoranský). Zatímco se seznamuje s okolnostmi případu a s nalezenými důkazy, naváže známost s pohlednou Květou (Z. Cigánová), dcerou správce ubytovny Weisseho (R. Hrušínský). Komplikovaný vztah, který mezi oběma milenci vznikne, si nijak nezadá se složitostí kriminálního případu, jenž Charváta do Kostelce přivedl. Vše se začne ještě víc zamotávat, když kdosi brokovnicí zavraždí místního rváče a opilce Maláska (R. Přibil). Ten je totiž ve skutečnosti Květiným manželem. A jeho smrt podle Charváta souvisí s poštovní loupeží...

Uvedením snímku si v tomto roce připomínáme 100 let od narození Rudolfa Hrušínského a Zdeňka Řehoře.

Napište nám