Unuděný boháč chce zažít poslední dobrodružství, a tak najme profesionální zabijáky. Jenže co když si fatální rozhodnutí na poslední chvíli rozmyslí?
Režie: Philippe de Broca. Scénář: Daniel Boulanger. Hrají: Jean-Paul Belmondo, Ursula Andressová, Valérie Lagrangeová, Paul Préboist a další.
Muž z Hongkongu

Multimilionář Artur Lempereu (Jean-Paul Belmondo) je znuděn životem doslova k smrti. Dříve, než si z nudy sám sáhne na život, mu jeho přítel a guru poradí, aby uzavřel životní pojistku. A tak se Artur pojistí na dva miliony dolarů, které v případě jeho smrti dostanou jeho snoubenka Alice a orientální přítel Goh, kterého požádá, aby najal profesionální zabijáky, kteří ho mají zabít. Jenže právě když se tak stane, seznámí se Artur s okouzlující striptérkou Alexandrinou a najednou se mu strašně chce žít. Nezbývá než se pokusit uniknout všem nástrahám, které na něj najatí zabijáci chystají a najít Goha, aby vrahy odvolal. Ten prý však odletěl rozjímat do himálajského kláštera. Začíná bláznivá honička, která hrdinu zavede nejen do Tibetu a zasněžených himálajských velehor, ale také do tisíce a jedné nebezpečné situace.

Napište nám