Kapitán Tůma a nadporučík Líbal na stopě neznámého vraha, která vede k bandě podvodníků s falešnými léky.
Režie: Vladimír Čech. Scénář: Karel Cop, Vladimír Čech. Hrají: Karel Höger, Josef Bek, Oldřich Nový, Jan Tříska a další.
Kde alibi nestačí

S kriminalisty kapitánem Tůmou a nadporučíkem Líbalem (v podání nezvyklé, ale dokonale ladící dvojice K. Höger – J. Bek) jsme se poprvé setkali ve filmu 105% alibi, v němž brilantně vyřešili případ vraždy. Úspěch inspiroval scenáristu Karla Copa a režiséra Vladimíra Čecha k dalším dvěma filmům, které spojuje slůvko alibi – Kde alibi nestačí a Alibi na vodě.

V příběhu nazvaném Kde alibi nestačí vyšetřovatelé Tůma a Líbal sledují stopu neznámého vraha. Vede k bandě, která prodává údajně "švýcarský" lék Cordofilin lidem se srdečními chorobami, a tak má na svědomí smrt několika nemocných. Vyšetřování a stopa po zmizelém Josefu Šestákovi (B. Šmída), jednomu z prostředníků prodeje, je pak zavede do luxusního mezinárodního hotelu v Karlových Varech a skladů Medikamenty, kde bylo zcizeno velké množství B-komplexu. Okruh podezřelých se neustále rozšiřuje. Jeden z nich je vrah. Všichni však mají alibi...

Napište nám