Láska kvete v každém věku a v pozdějším ještě rychleji. Bývalí milenci se po dekádách sejdou, aby se znovu prošli po místech, kde to všechno začalo.
Režie: František Filip. Scénář: Jiří Hubač. Hrají: Karel Höger, Blanka Waleská, Stella Zázvorková, Ivan Vorlíček a další.
Lístek do památníku

Televizní film patří k nejoblíbenější klasice pamětnických filmů z archivu České televize a přesto, že od jeho natočení uplynulo více než pětačtyřicet let, zásluhou autorů i herců nezestárl.

Ing. Kalina (K. Höger), kterému je už sedmdesát, ale stáří neuznává, se vrací po stopách své první lásky Bětušky Jarošové (B. Waleská) do rodného městečka. Kdysi jí dal slib, že se pro ni vrátí. V městečku je už ale všechno dávno jiné. Po dobrodružném hledání se nakonec s Bětuškou setká, ale už jako se starou paní a babičkou. Opakují svou někdejší mileneckou procházku, svezou se kočárem, posedí ve "své vinárně" v lese...

Dílo dramatika Jiřího Hubače a režiséra Františka Filipa, vyznamenané hlavní cenou na MTF v Sofii v roce 1976, je oslavou milostného citu a nestárnoucí lidské tvůrčí aktivity.

Napište nám