Vyprávění o tom, že dělání opravdu všechny smutky zahání, a to nejen princeznám. Pohádka s oblíbenými písničkami Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře.
Režie: Jiří Adamec. Scénář: Jiří Chalupa. Hrají: Vladimír Menšík, Ivana Andrlová, Jiřina Bohdalová, Jan Kaněra, Jan Čenský, Jiří Lábus.
Princové jsou na draka

Legendární pohádka s oblíbenými písničkami Z. Svěráka a J. Uhlíře, které už zlidověly. Stala se doslova zlatým pokladem České televize a na její další uvedení se vždy těší všechny generace diváků – od těch nejmladších po jejich babičky a dědečky.

Dělání, dělání, všechny smutky zahání, dělání je lék. Zatímco: Statistika nuda je, má však cenné údaje, neklesejme na mysli, ona nám to vyčíslí. A taky: Hlupáku, najdu tě, tváříš se nadutě... Jestli vám tyto slogany a písničky nic neříkají, tak to jste opravdu ještě nikdy neviděli pohádku Princové jsou na draka.

Nahlédněme do pokoje malého Martina (J. Kaněra). Maminka (J. Bohdalová) synům oznámí, že budou mít nového tátu, a Martinovi se v noci zdá pohádkový sen o království, které je ohroženo zlým drakem. Naštěstí je tu ale právě chytrý Martin, který má pohádky doslova v malíčku. Poradí králi (V. Menšík), jak na draka – chtělo by to Honzu… Honza (J. Čenský) postaví pevnou zeď, zbaví království nebezpečného draka, zamiluje se do princezny (I. Andrlová) a všichni budou šťastni.

Napište nám