Nešťastník Mlácen se snaží zbavit dědictví po strýci. Jenže v hostinci nepochodí, a tak skončí až v blázinci. Podle humorné povídky Jaroslava Haška.
Režie: Zdeněk Podskalský. Scénář: Pavel Hanuš. Hrají: Josef Kemr, Luděk Kopřiva, Vlastimil Brodský, Jan Libíček a další.
Zvony pana Mlácena

Do blázince přivedou jistého pana Mlácena (J. Kemr), který chce prodat dva kostelní zvony. Nejprve je nabízí obchodníkům v hostinci. Tvrdí, že je dostal jako dědictví po svém strýci, ale neví, co by s nimi dělal. Nikdo je ale nechce koupit. Kvůli tomu se ocitne nejprve na komisařství a nakonec ho posílají do blázince. Profesor (L. Kopřiva), který se domnívá, že pan Mlácen trpí jakousi fixní představou a je psychicky nemocný, mu slíbí, že jeho dva zvony odkoupí...

Režisér Z. Podskalský zpracoval látku se staropražským dobovým šarmem, s hospůdkami a jejich štamgasty, pavlačemi a jejich správcovou, i místními potulnými zpěváky, a především se skvělými hereckými výkony J. Kemra, J. Beka, S. Zázvorkové, L. Lipského, L. Kopřivy a mnoha dalších.

Napište nám