36 minut

19. října 2015

Obsah dílu

Černé duše — Učitel ve válce — Břicho Prahy

Části dílu

01:01
Černé duše
    Autoklub je sdružení, které organizuje automobilové a motocyklové závodníky. Uděluje jim licence, bez kterých nemohou závodit. Na svou činnost taky dostává dotace od ministerstva školství a tělovýchovy. Jenže to vypadá, že organizace měla ve svých řadách mrtvé duše. Počet členů se totiž během jediného roku několikrát snížil. Rozptyl se přitom pohybuje daleko za možnou administrativní chybou - z necelých dvou set tisíc až na pouhých devět tisíc. Co za tím vězí, zjišťovala redaktorka Aneta Snopová.
    13:12
    Učitel ve válce
      Myslel si, že smysl jeho života bude učit děti číst a psát. Poté, co jeho vesnici přepadli a vyplenili džihádisté, svůj cíl musel změnit. Rozhodl se vyhlásit Islámskému státu válku. Na samém začátku měl pouhých devět spolubojovníků. Postupně se dostal až do pravidelných jednotek kurdské armády, mezi takzvané pešmergy. S učitelem, který vykročil na cestu pomsty, natáčel v Iráku Milan Šíma.
      21:47
      Břicho Prahy
        Více než před rokem jsme vysílali o pražské královské cestě, která je zaplavená kýčovitými turistickými suvenýry z Ruska. Historici a památkáři se podivují, proč na cestě českých králů jsou nejvíce vidět matrjošky a ušanky. Na tom se dodnes nic nezměnilo. Naproti tomu se na Praze 1 objevila jiná inciativa: podle zdejšího radního by měl zmizet Havelský trh v jeho současné podobě. Ten si přitom uchovává tradiční český ráz a jeho historie sahá až do třináctého století. Natáčel reportér David Macháček.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        26. října 2015

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám