37 minut

4. června 2012

Obsah dílu

Rekordní manažerská odměna v ČD Cargo — Smrt v autě řízeném řidičem taxislužby — Podezřelá spotřebitelská soutěž o auto

Části dílu

01:17
Rekordní manažerská odměna v ČD Cargo
    Odměňování manažerů státních firem je u nás evergreen. Už minulá úřednická vláda Jana Fischera chtěla zavést přesná pravidla, k tomuto odkazu se připojila i ta současná. Přesto jsou firmy, kde tato pravidla dosud neplatí. Patří mezi ně České dráhy a jejich dceřiná společnost ČD Cargo. Právě zde jsme narazili na příběh, který natočil David Havlík. Investiční ředitel Robert Hordossy se ve svém křesle dlouho neohřál, přesto si během pouhého půl roku vydělal slušné jmění.
    11:51
    Smrt v autě řízeném řidičem taxislužby
      Taxík pro opilce je česká specialita, stal se z toho dobrý zvyk. Když si dáte skleničku nebo spíš víc, neriskujete a zavoláte si odvoz pro sebe i svůj vůz. Následující reportáž ale nabourává představu, že je to vždycky ta nejbezpečnější cesta. Když Michal Tříska nastoupil do auta vedle najatého šoféra, netušil, že za pár minut zemře. Firma Modrý anděl, která odvoz zajistila, však dnes tvrdí, že si za smrt může sám a nehodlá se s pozůstalými dohodnout na odškodnění. Případem se zabývala reportérka Lucie Sehnalová.
      25:02
      Podezřelá spotřebitelská soutěž o auto
        Pan Palo je jedlík obilných kaší. Díky tomu se rozhodl účastnit se tipovací spotřebitelské soutěže. Měl odhadnout, kolik plechovek od kaše se vejde do kufru malého Volva. A protože je matematik, nevystačil si s pouhým odhadem, ale šel na to vzorcem. Jenže nevyhrál, přestože se trefil přesně. Proč, zjišťoval reportér Lukáš Landa.
        Přehrát celé video
        Stopáž37 minut
        Další díl
        11. června 2012

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám