38 minut

9. ledna 2012

Obsah dílu

Nepostihnutelní manažeři Komerční banky — Nevyléčitelný alkoholik Milan Čurda — Skupina The Tap Tap a jejich minibus

Části dílu

01:17
Nepostihnutelní manažeři Komerční banky
    Rovnost před zákonem je první pravidlo demokracie. Existuje však řada příkladů, že někteří jsou si rovnější. Platí to i o jedné z největších bankovních kauz devadesátých let. Kvůli obchodům s firmami podnikatele a šéfa fotbalového svazu Františka Chvalovského přišla Komerční banka o více než miliardu korun. František Chvalovský si za to odnesl zatím nepravomocný rozsudek na deset let ve vězení. Ale v Komerční bance to odnášejí jen úředníci, kteří jsou několik pater pod nejvyšším managementem – přitom právě vrcholní manažeři obchody vyjednávali a schvalovali. Případ se táhne přes deset let a v poslední době je kolem něho znovu rušno. Případ sledoval reportér Michael Fiala.
    18:18
    Nevyléčitelný alkoholik Milan Čurda
      Milana Čurdu zná veřejnost jako rekordmana v pití alkoholu. Svého času ho televize ukazovaly, když mu policie po nehodě s fekálním vozem naměřila neuvěřitelných osm promile alkoholu. Do zpráv se dostal i poté, co utopil traktor v požární nádrži. Jenže za těmito zdánlivě veselými historkami je poměrně smutný osud. Milan Čurda byl kdysi šikovný řemeslník, který postupně propil svou duši a teď propíjí i rozsáhlý rodinný majetek. A to se vcelku pochopitelně nelíbí jeho nejbližším. Jeho příběh natáčel reportér David Vondráček.
      29:42
      Skupina The Tap Tap a jejich minibus
        A nakonec jeden příběh se šťastným koncem. Loni jsme vysílali reportáž o nepovedené sponzorské akci na podporu handicapovaných hudebníků ze skupiny The Tap tap. Těm podnikatel René Maixner slíbil na slavnostním večeru před televizními diváky speciálně upravený minibus. Dostal na to šek za sto tisíc, na který se složili dobrovolní dárci. Jenže pak zmizel i s penězi, minibus nikdy nepřijel. Po naší reportáži se ale ozvali skuteční sponzoři, kteří se postarali o happy end. U celé akce byl i náš reportér Karel Vrána.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        16. ledna 2012

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám