38 minut

7. června 2010

Obsah dílu

Gočárova vila — Maturity — Adopce za všechny prachy

Části dílu

01:05
Gočárova vila
    Komunisté zaplevelovali města a obce paneláky, plevelem dnešní doby jsou podobě ohyzdné supermarkety. Ale člověk by se s tím dokázal smířit, pokud kvůli nim nemizí skutečná architektura. A to právě hrozí ve Dvoře Králové. Městečko zdobí unikátní vila slavného prvorepublikového architekta Josefa Gočára, ta má ale zanedlouho zmizet. Zuby si na ní brousí právě majitelé sousedního supermarketu. Skandální odhalení přináší reportáž Davida Macháčka.
    12:42
    Maturity
      Vzpomínáte si, kolik nervů a studijního úsilí vás stála maturitní zkouška? Nechceme vás navádět ke špatnostem, ale mohli jste si toto vypětí ušetřit. Na internetu je totiž nabídek na prodej maturitního vysvědčení fůra. Naše reportérka Lucie Sehnalová se proto na jeden lákavý inzerát ozvala a počkala, co se bude dít. Zbytek uvidíte v její reportáži.
      22:35
      Adopce za všechny prachy
        Adoptovat dítě z Afriky je pěkná věc: splníte si svůj rodičovský sen a zároveň poskytnete domov sirotkovi bez budoucnosti. Jenže na vašich dobrých úmyslech chce možná někdo vydělat. Narazili jsme na dvě dámy, které vám ochotně zprostředkují dítě z Konga. Nebudete ani moc dlouho čekat. Musíte mít ale dost peněz – skoro milion korun. To je na konžské poměry neuvěřitelná suma, takže vzniká otázka, komu peníze jdou, když ony říkají, že z nich nemají ani korunu. Podezřelé adopce odkrývá reportáž Lukáše Landy.
        Přehrát celé video
        Stopáž37 minut
        Další díl
        14. června 2010

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám