37 minut

7. prosince 2009

Obsah dílu

Milovníci vycpané přírody — Vesnice Prameny chtěla luxus, ale má bankrot — Místo do vězení odjel do Itálie nafingovat svou smrt

Části dílu

01:06
Milovníci vycpané přírody
    Vzpomínáte, jak si myslivci stěžovali na Večerníčka? Div že ho nežalovali pro pomluvu, když si opovážil naznačit, že špatní myslivci střílí na chráněného rysa. To prý žádný myslivec nikdy nedělá. Myslivci byli na koni, protože Večerníček žádné důkazy nepřinesl. My jsme na tom lépe: kladenští policisti zatkli dva myslivce, kteří lovili všechno, co se v lese hnulo, včetně chráněných sov, ledňáčků a vyder. Rysa sice nedostali, ale asi jen proto, že v jejich revíru žádný nebyl. Více David Macháček.
    12:04
    Vesnice Prameny chtěla luxus, ale má bankro
      Protektor je ošklivé slovo. Ale pokud si myslíte, že patří výhradně do minulosti, nemáte pravdu. Do obce Prameny za týden protektor přijede - je to protektor ministerstva vnitra. Obec totiž zbankrotovala a do jejího zastupitelstva nechce nikdo kandidovat. Je to poprvé v novodobé historii Česka, kdy samosprávu obce musí převzít státem jmenovaný úředník. Co se tam stalo? Uvidíte v reportáži Filipa Černého.
      26:22
      Místo do vězení odjel do Itálie nafingovat svou smrt
        Petr Žižka se asi hodně díval na detektivky. Když mu hrozilo vězení za vykrádání bytů, odjel do Itálie k moři. Jednoho dne se šel vykoupat a už nevyplaval. Italské úřady ho potom prohlásily za mrtvého. O několik let později se ale pohřbený Žižka začal vyskytovat v Českých Budějovicích, kde ho kdosi poznal a udal policii. Po zázračném zmtvýchvstání musel do vazby. Tady by detektivka mohla skončit. Jenže česká realita má do oddychové četby daleko, mistr převleků na svém triku přece jen vydělá. Více Pavla Freiwaldová.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        14. prosince 2009

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám