37 minut

2. listopadu 2009

Obsah dílu

Vypovězení prostoru pro dílnu tělesně postižených — Tichá kauza ostravských uhlobaronů — Fanoušci romského policisty Martina Barkociho

Části dílu

01:13
Vypovězení prostoru pro dílnu tělesně postižených
    Sociální demokratka a komunista nahrávají soukromému byznysu a občanský demokrat hájí sociální hledisko: že by si politici vyměnili role? V reálu vypadá politika často jinak než na volebním papíře. Frýdeckomístecká radnice vedená levicí tam z městského majetku vyhnala chráněnou dílnu pro tělesně postižené a objekt poskytla soukromému podnikateli. Což se nelíbí opoziční ODS. Primátorka se navíc zamotala do svých výmluv a nechala se přistihnout při lži. Do Frýdku-Místku se rozjela reportérka Rebeka Bartůňková.
    12:20
    Tichá kauza ostravských uhlobaronů
      Asi ještě nikdy se u nás nestalo, aby se vrchní státní zastupitelství vzdalo možnosti odvolání proti zprošťujícímu výroku soudu. Znamená to totiž hodit ručník do ringu a podrazit nohy podřízeným, kteří na případu roky pracovali. Stalo se to potichu v kauze ostravských uhlobaronů Viktora Koláčka, Petra Otavy a Jana Przybyly, podezřelých z tunelování OKD. Se všemi podivnými souvislostmi to odkrývá reportáž Dalibora Bártka. Kauza ukazuje, že v naší justici stále skrytě působí síly, kterým bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová přezdívá justiční mafie. Případ sledoval reportér Dalibor Bártek.
      27:10
      Fanoušci romského policisty Martina Barkociho
        Nestává se moc často, aby kriminálníka doprovázely do vězení davy fanoušků jako rockovou hvězdu. Zvlášť když je tím kriminálníkem policista, notabene Rom. V tradičně lhostejném, Romům stejně jako policistům, nepříliš nakloněnému Česku něco naprosto nevídaného. Panu Barkocimu se to ale minulý týden stalo. Že by všichni ti lidé byli uhranutí jeho kouzlem? Nebo že by se pletly soudy a pan Barkoci nebyl žádným kriminálníkem? Posuďte sami z reportáže Evy Tomanové.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        9. listopadu 2009

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám