38 minut

8. června 2009

Obsah dílu

Starosti z Úhonic — Minulost extremistických stran — Pronájem pražských náplavek

Části dílu

01:01
Starosti z Úhonic
    Úhonice, vesnička asi dvacet kilometrů vzdálená od Prahy. Na tak malou obec se však nečekaně často dostává do televizních zpráv. Většina zdejších lidí si ráda postěžuje, ale na kameru nic neřekne, protože se bojí reakce starosty a jeho zástupce. Výjimkou je pan Belušík, kterého naopak představitelé obce považují za kverulanta. Do malebné vísky se špatnou pověstí se vydala reportérka Markéta Dobiášová.
    10:05
    Minulost extremistických stran
      Výsledky eurovoleb zajímaly i dvě naše pravicově extremistické strany: Dělnickou a Národní. Zatímco ta první uspěla, když s výsledkem nad jedno procento dosáhne na státní příspěvek, ta druhá propadla. Přesto obě strany mnohé spojuje. Nejen podobná ideologie, ale i podobně pochybná minulost. Na minulost extremistických stran se podíval Jan Váca z Mladé fronty Dnes.
      21:32
      Pronájem pražských náplavek
        Mělo to být dobré pro veřejnost, tak zdůvodňoval pražský magistrát pronájem náplavek, čili dlážděných břehů Vltavy, soukromé firmě. Zatím to ale vypadá tak, že je to dobré hlavně pro onu soukromou firmu. Což o to, náplavky jsou sice v perfektním stavu, je možné po nich korzovat i jezdit na kole, ale jen díky tomu, že město do nich napumpovalo z veřejných peněz takřka půl miliardy. Hlavní starost soukromé firmy je teď kasírovat nájemné takřka od každého, kdo se kolem jen mihne. Včetně majitelů lodí, které kotví na vodě. Problém zaujal i exprezidenta Václava Havla, který poskytl exkluzívní rozhovor naší reportérce Rebece Bartůňkové.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        15. června 2009

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám