38 minut

23. února 2009

Obsah dílu

Útěk od autonehody — Zkrocení lobbyingu — Smrt v Nízkých Tatrách

Části dílu

01:03
Útěk od autonehody
    Kdo uteče, vyhraje. Tak vypadá průběžná zpráva z jedné banální nehody, která se stala loni nedaleko Prahy. Byla docela banální. Nikdo nebyl zraněn, škody na autech také nijak dramatické. Jenže osudově dopadla na učastníka bouračky, který na místě zůstal. Možná by se mu vyplatilo, kdyby utekl jako ten druhý. Po zákulisí autonehody pátraly reportérky Sabina Sykáčková a Markéta Dobiášová.
    11:06
    Zkrocení lobbyingu
      Začátkem loňského roku jsme přinesli exkluzivní informaci o smlouvě, která se v tuzemsku do té doby na veřejnost nedostala. Jedna soukromá firma si objednala změnu zákona v parlamentu: šlo o zachování daňových výhod pro zaměstnanecké stravenky, které chtěla vláda původně zrušit. Firma údajných lobbistů, kteří to měli zařídit, měla přitom nebezpečně blízko k premiérovi. Reportáž vyvolala bouřlivou reakci: mluvilo se o parlamentní vyšetřovací komisi, a o zákonu, který by zkrotil divoký lobbying. Uplynul rok - co se tedy za tu dobu stalo? Podívejte se na reportáž Micheala Fialy a Davida Havlíka.
      26:56
      Smrt v Nízkých Tatrách
        Čeští horalové Pavel Šimek a Jiří Váňa vyrazili předminulý týden na vrcholy Nízkých Tater v přesvědčení, že hory znají a počasí je nemůže rozhodit. Silný vítr a sněžení ve výšce 1600 metrů je vyvedly z omylu. Jiří Váňa vyvázl s omrzlinami a trvalými následky. Pavel Šimek se ke svým třem dětem už nikdy nevrátí. Jeho tělo našli záchranáři po čtyřdenním pátrání pod vrstvou sněhu. Jejich tragédii jsme se pokusili zrekontruovat. Natáčely Martina Krajčírová a Petra Svěráková.
        Přehrát celé video
        Stopáž35 minut
        Další díl
        2. března 2009

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám