38 minut

11. srpna 2008

Obsah dílu

Úředníci oklamali majitele pozemků — Kuriózní měření rychlosti — Životní osud Jiřího - syna Oty Pavla

Části dílu

01:12
Úředníci oklamali majitele pozemků
    Lidé z Vysočiny, kteří si v minulosti užili úřední ústrky s vyřizováním restitucí, mají nové starosti: kraj od nich začal vykupovat pozemky, přes které vede silnice. To by samo o sobě bylo v pořádku, kdyby se úřad nechoval na cizí půdě jako doma. A nepoužíval hokynářské triky a fígle, aby dosáhl svého. Na Vysočinu se vydala reportérka Rebeka Bartůňková.
    13:43
    Kuriózní měření rychlosti
      Víte, co je to vlečka? Nemyslím onu prodlouženou část ženských šatů, ale něco úplně jiného. Vlečka je totiž taky odbočka železniční dráhy k nějakému podniku. A víte, jakou rychlostí smíte na takovém kuriózním přejezdu jet? Že nevíte? Pak se obloukem vyhněte Mělníku. Na takové neználky jsou tam dobře zařízení. V mělníku natáčel reportér David Macháček.
      24:50
      Životní osud Jiřího - syna Oty Pavla
        Syn jednoho z nejpopulárnějších českých spisovatelů Oty Pavla Jiří zdědil po svém otci zákeřnou duševní chorobu. Projevuje se mimo jiné bohémským způsobem života na hranici chudoby, mezi žižkovskými pobudy, bezdomovci a zkrachovalými intelektuály. Tito lidé se Jiřího drží možná hlavně proto, že vůbec nezná hodnotu peněz a rozdává je na potkání. Jiřího zpovídal reportér David Vondráček.
        Přehrát celé video
        Stopáž38 minut
        Další díl
        18. srpna 2008

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám