34 minut

14. ledna 2008

Obsah dílu

Čtrnáctimilónový dluh Romana Housky — Jak si koupit hlasování ve sněmovně — Experimentální léčba Filipa v kómatu

Části dílu

01:20
Čtrnáctimilónový dluh Romana Housky
    O významném severočeském sociálním demokratovi Romanu Houskovi jsme vás informovali vloni v březnu. Tehdy si pan Houska najal falešného svědka proti našemu reportérovi. Nyní má pan Houska další problém: musí vysvětlit vedení strany, proč před téměř pěti lety najel na chomutovského městského strážníka. Ale to není vše. Podle informací, které má Česká televize k dispozici, Roman Houska nesplatil Konsolidační bance čtrnáct milionů korun. Vysvtlění od Romana Housky se snažil zjistit reportér Karel Vrána.
    08:17
    Jak si koupit hlasování ve sněmovně
      Dá se koupit hlasování poslanců ve sněmovně? Byl by to výsměch demokracii. Jenže Reportéři ČT teď získali obchodní smlouvu, která tuto skandální myšlenku potvrzuje. Takový důkaz se v polistopadové éře ještě neobjevil. Nejedná se přitom o nic menšího, než objednávku na změnu zákona daňových reforem, s nimiž vláda spojila svou existenci. Pamatujete si ještě, jak přeběhlíci Melčák a Pohanka tlačili na vládu kvůli zaměstnaneckým stravenkám? Jak se dá hlasovat ve sněmovně, po tom pátrali reportéři David Havlík a Michael Fiala.
      20:56
      Experimentální léčba Filipa v kómatu
        Snad všichni znají příběh malého Filipa z jihočeského Cizkrajova. Dnes dvanáctiletý chlapec se málem utopil na školním výletě a už několik let žije v kómatu. Zoufalí rodiče se nedokáží se situací smířit a plánují riskantní krok: z patnáctimilionového odškodnění chtějí Filipovi zaplatit nevyzkoušenou, experimentální léčbu pomocí kmenových buněk. Co vše teď čeká, to natáčel reportér David Vondráček.
        Přehrát celé video
        Stopáž37 minut
        Další díl
        21. ledna 2008

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám