27 minut

12. listopadu 2007

Obsah dílu

Jak vypadá paragraf za pomluvy v praxi — Ztráta desítek miliónů korun na pražském magistrátu — Boj o vlka v Beskydech

Části dílu

01:10
Jak vypadá paragraf za pomluvy v praxi
    Veřejně kritizoval poměry v ZOO a netušil, že vlastně zkouší hranici svobody slova. Bývalý zaměstnanec ZOO ve Dvoře Králové vede boj proti ředitelce zahrady. Tvrdě kritizuje její práci, lepí plakáty, organizuje odpůrce. Jeho případ ale přerostl rozměr malého města. Roman Komeda zjistil, že za kritický názor se u nás člověk může dostat před soud. Proč čelil obžalobě z pomluvy a jak to dopadlo zjišťovala Rebeka Bartůňková.
    08:18
    Ztráta desítek miliónů korun na pražském magistrátu
      Pražský primátor Pavel Bém je mužem velkých plánů. Olympiáda, velkorysé rozšíření metra, přestěhování radnice. Právě stěhování už má Praha za sebou. Navzdory slibům primátora a navzdory analýzám za milióny korun na něm město prodělává. Zatím nedokáže výhodně pronajmout domy, ze kterých se úředníci vystěhovali. Už více než rok přitom radnice platí vysoký nájem v paláci, který si, k údivu mnohých, pronajala.
      Podívejte se na reportáž Filipa Černého.
      18:06
      Boj o vlka v Beskydech
        Vlci, kteří byli v Čechách více než před stoletím vybiti, se vracejí. Dnes v Beskydech žije a loví pravděbodobně několik smeček. V hlubokých lesích mají nezvyklý doprovod: vlčí hlídky, které vznikly na jejich obranu, protože návrat šelem nevyhovuje každému. Hledat vlky se vydal Jáchym Topol.
        Přehrát celé video
        Stopáž27 minut
        Další díl
        19. listopadu 2007

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám