28 minut

11. prosince 2006

Obsah dílu

Balkánská cesta ke smíru s Nomurou — Kauza Budišov — Sestra smrt z havlíčkobrodského Ara

Části dílu

00:49
Balkánská cesta ke smíru s Nomurou
    Od našich politiků jsme zvyklí na ledacos, ale ještě nikdy se nestalo, aby součástí obchodních dohod bylo kupčení s právem a spravedlností. Tedy lépe řečeno: ještě nikdy se k tomu nikdo veřejně nepřiznal s takovou otevřeností, jako to udělala předminulý týden Topolánkova vláda. Tento balkánský rozměr obsahoval takzvaný smír s Nomurou, který zpečetila vládní žádost o milost pro její stíhané manažery. Prezident sice na podivný nápad nepřistoupil, ale pachuť zůstává. O co v příběhu vlastně jde?
    10:43
    Kauza Budišov
      Zatčení čtyř sociálních demokratů v čele s bývalým šéfem vládního kabinetu Zdeňkem Doleželem a bývalou náměstkyní ministerstva pro místní rozvoj Věrou Jourovou bylo velké předvolební téma. Dnes už sice trochu vychladlo, ale případ zdaleka nekončí. Věra Jourová a Ladislav Péťa byli propuštěni z vazby a poskytli nám rozhovor. V poslední době se ale čím dál víc ukazuje, že kladný hrdina příběhu architekt Marek Říčař má hodně co vysvětlovat.
      19:01
      Sestra smrt z havlíčkobrodského Ara
        Petr Zelenka, milá a přičinlivá sestra z havlíčkobrodské nemocnice, se přiznal, že je sériový vrah. To už ví všichni. Jednou z jeho osmi obětí byla i šestašedesátiletá Marie Šimůnková a osmašedesátiletý František Škvařil.
        Přehrát celé video
        Stopáž28 minut
        Další díl
        18. prosince 2006

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám