29 minut

17. července 2006

Obsah dílu

Výročí španělské občanské války — Jak se žije se syndromem zavrženého rodiče — Hyenismum v pražské ZOO

Části dílu

00:46
Výročí španělské občanské války
    Před sedmdesáti lety vypukla ve Španělku občanská válka. Osud vzdálené republiky nebyl lhostejný ani řadě Čechů, kteří tam odjeli bojovat. Dnes už jich žije jenom pět. Naopak u nás po prohrané válce našlo domov asi sto představitelů španělské republiky, především vojáků a ministrů. S jejich potomky na tehdejší události vzpomínal Karel Vrána.
    09:24
    Jak se žije se syndromem zavrženého rodiče
      Děti jako nástroj pomsty. Tak to často dopadá, když se rodiče po rozchodu nedokážou dohodnout na jejich péči. Někdy vzniká takzvaný syndrom zavrženého rodiče. Ukážeme vám jeden takový příběh, kdy děti milovanou matku postupně zcela zavrhly. Na rozdíl od zahraničí u nás zatím neexistují speciální centra, která by takové situace dokázala řešit. Příběh zachytila Andrea Máslová.
      18:39
      Hyenismum v pražské ZOO
        Říká se tomu hyenismu, ale podle šéfa pražské zoologické zahrady Petra Fejka tím urážíme hyeny. Právě jeho zahrada na podobné jednání narazila, když se vzpamatovávala ze zničující povodně před čtyřmi lety. Firma, která rekonstrukci prováděla, se podle řady důkazů na neštěstí pokoušela vydělat. Ale to byl jen začátek. O případ se zajímala Markéta Dobiášová.
        Přehrát celé video
        Stopáž28 minut
        Další díl
        24. července 2006

        Reportéři ČT na sociálních sítích

        Napište nám