49 minut

23. října 2019

Obsah dílu

Rozpočet ve sněmovně — Prezident Zeman podpořil ve sněmovně rozpočet — Poslanci diskutují o návrhu rozpočtu — Ministryně Schillerová o rozpočtu — Policie v Anglii našla v kamionu 39 mrtvých lidí — Vláda Hongkongu stáhla zákon o vydávání podezřelých na pevninskou Čínu — ČSA koupí od Airbusu 7 nových letadel — Policie zatkla vražedkyni Petru Janákovou — Vít Bárta nemá nárok na milionové odškodné — Předseda EP David Sassoli podpořil odklad brexitu — Poničený památník Rudé armády v Ostravě — Film Poslední aristokratka v kinech — Projekt firmy M Developement začal řešit brněnský soud — Pátrání po muži, který zamknul dva kriminalisty v bytě — Nejnavštěvovanější hrady a zámky NPÚ — Nemocnice zveřejní zdravotní dokumentaci prezidenta Zemana — Kvalita ovzduší v Praze — Kontroly ve východočeských nemocnicích — Ministerstvo chce zabránit pochybením — Tyrolsko zakáže sjíždění z dálnice i na zimní sezónu — USA by mohly zrušit sankce proti Turecku — Pohledávky za OKD jsou oprávněné — Ceny nových bytů v Praze rostou — Kotlíkové dotace na Vysočině — Muž pod vlivem alkoholu spal na kolejích — Izraelský prezident pověřil Gantze sestavením vlády — Navýšení nákladní dopravy na železnici — Jeřáb vyzvedl olomouckou radniční věž — Zápas Ligy mistrů mezi Slavií a Barcelonou

Části dílu

00:33
Rozpočet ve sněmovně
    Poslanci se dopoledne začali zabývat v prvním čtení návrhem státního rozpočtu pro příští rok. Ten počítá se schodkem 40 miliard korun. Podporu má zákon roku u menšinové koalice ANO a ČSSD a podpořit ho má taky klub KSČM.
    01:20
    Prezident Zeman podpořil ve sněmovně rozpočet
      Prezident Miloš Zeman ve vystoupení k rozpočtu před poslanci také vyjádřil výhrady k podpoře obnovitelných zdrojů energie nebo k počtu státních úředníků. Vyslovil se také pro konec všech daňových výjimek.
      04:05
      Poslanci diskutují o návrhu rozpočtu
        Diskuse nad návrhem státního rozpočtu trvá ve sněmovně už několik hodin. Poslanci si navíc odhlasovali, že první čtení můžou dokončit po 19. hodině. U řečnického pultu se střídají hlavně poslanci z řad opozice, výhrady mají hlavně k výdajům.
        07:09
        Ministryně Schillerová o rozpočtu
          Živý vstup redaktorky Mariany Novotné
          08:25
          Policie v Anglii našla v kamionu 39 mrtvých lidí
            Hrůzný nález v Británii. V odstaveném kamionu v průmyslové zóně u Londýna objevili záchranáři 39 mrtvých lidí. Policie zadržela řidiče, který náklad přivezl do země před čtyřmi dny. Vyšetřuje ho pro podezření z vraždy.
            10:39
            Vláda Hongkongu stáhla zákon o vydávání podezřelých na pevninskou Čínu
              Hongkongská vláda oficiálně stáhla návrh zákona o vydávání lidí podezřelých z trestných činů do pevninské Číny. Návrh vyvolal několikaměsíční demonstrace a požadavky demokratických reforem.
              10:55
              ČSA koupí od Airbusu 7 nových letadel
                České aerolinie budou mít sedm nových airbusů. Čtyři jsou určeny na krátké tratě, tři budou sloužit na dálkových spojích. První dva, které nahradí turbovrtulové ATR, mají přijít do flotily koncem příštího roku.
                13:24
                Policie zatkla vražedkyni Petru Janákovou
                  Živý vstup Věry Hofmanové
                  14:45
                  Vít Bárta nemá nárok na milionové odškodné
                    Bývalý ministr dopravy Vít Bárta nemá nárok na dvacetimilionové odškodnění za nezákonné trestní stíhání. Policie Bártu před osmi lety obvinila z uplácení jeho spolustraníků z Věcí veřejných. Justice mu ale vinu neprokázala.
                    15:06
                    Předseda EP David Sassoli podpořil odklad brexitu
                      Předseda Evropské rady Donald Tusk se snaží vyjednat dohodu mezi členskými zeměmi unie k žádosti Londýna o další odklad brexitu. Londýn chce termín posunout na konec ledna. Britský premiér Boris Johnson dopis poslal už v sobotu.
                      17:50
                      Poničený památník Rudé armády v Ostravě
                        Vandalové poničili památník Rudé armády v Ostravě. Místo pietních akcí v Komenského sadech postříkali a popsali červenou barvou. Nápisy odkazují k protikomunistickému povstání v Maďarsku, které začalo třiadvacátého října 1956. K očištění budou přizváni památkáři.
                        18:31
                        Film Poslední aristokratka v kinech
                          Do kin vstupuje Poslední aristokratka. Film natočil režisér Jiří Vejdělek podle stejnojmenného humoristického románu spisovatele a kastelána Evžena Bočka. Hlavní roli si zahrál Hynek Čermák. Film koprodukovala Česká televize.
                          21:21
                          Projekt firmy M Developement začal řešit brněnský soud
                            Projekt na bytové domy firmy M Development v Brně začal řešit soud. Jednatel Roman Mach čelí obžalobě, že 50 klientům zpronevěřil přes deset milionů. Od zájemců o bydlení vybíral podle žalobce dvousettisícové zálohy a podepisoval rezervační smlouvy.
                            22:20
                            Pátrání po muži, který zamknul dva kriminalisty v bytě
                              22:46
                              Nejnavštěvovanější hrady a zámky NPÚ
                                25:13
                                Nemocnice zveřejní zdravotní dokumentaci prezidenta Zemana
                                  Prezident Zeman oznámil, že Ústřední vojenská nemocnice ve čtvrtek zveřejní jeho zdravotní dokumentaci. Zopakoval, že ho netrápí jiný zdravotní problém než bolavé nohy a kvůli zdraví nehodlá ve své funkci skončit.
                                  25:38
                                  Kvalita ovzduší v Praze
                                    S podzimem přišlo i horší ovzduší. Škodliviny v něm přibyly v několika posledních dnech. Třeba řidiče v Praze na to upozornila kampaň magistrátu. Znečištění v metropoli je po Ostravě druhé nejhorší v zemi.
                                    27:44
                                    Kontroly ve východočeských nemocnicích
                                      Ministerstvo zdravotnictví poslalo kontrolu do východočeských nemocnic – úředníci mají odhalit, kdo pochybil v případu novorozené dívky, která se narodila v červnu v Pardubicích.
                                      31:32
                                      Ministerstvo chce zabránit pochybením
                                        Kromě toho by podle metodického pokynu měly nemocnice nově každý rok proškolit všechny zdravotnické pracovníky – a zajistit taky praktický nácvik. A to zejména pro takové případy, kdy se pacient náhle ocitne v ohrožení života.
                                        33:40
                                        Tyrolsko zakáže sjíždění z dálnice i na zimní sezónu
                                          Tyrolsko zakáže sjíždění z dálnice i na zimní sezónu. Úřady v rakouské spolkové zemi nechtějí, aby řidiči vyhledávali objížďky, díky kterým by se vyhnuli kolonám nebo placení dálničního mýta.
                                          34:01
                                          USA by mohly zrušit sankce proti Turecku
                                            Americký prezident Donald Trump hodlá zrušit sankce proti Turecku. Opatření na zemi uvalil poté, co Ankara zahájila ofenzivu proti Kurdům na severu Sýrie. Turci ji teď ale zastavili.
                                            36:30
                                            Pohledávky za OKD jsou oprávněné
                                              37:59
                                              Ceny nových bytů v Praze rostou
                                                Ceny nových bytů v Praze opět rychle stoupají – ve třetím čtvrtletí zdražily meziročně o 11 a půl procenta. Za metr čtvereční tak kupci bytů momentálně v průměru zaplatí už téměř 107 tisíc korun.
                                                38:19
                                                Kotlíkové dotace na Vysočině
                                                  V Kraji Vysočina dnes odstartovalo třetí a poslední kolo příjmu žádostí o kotlíkové dotace. Lidé mohou na nový ekologický způsob vytápění získat dotaci až 127,5 tisíce korun. Tentokrát se to v Jihlavě obešlo bez komplikací.
                                                  40:03
                                                  Muž pod vlivem alkoholu spal na kolejích
                                                    Kuriózní, ale velmi nebezpečná událost zaměstnala českolipské hasiče i policisty. Na linku 112 včera pozdě večer zavolal strojvedoucí nákladního vlaku, že v kolejišti právě přejel ležícího člověka.
                                                    40:41
                                                    Izraelský prezident pověřil Gantze sestavením vlády
                                                      Lídr izraelské opozice Benny Gantz dostal od prezidenta pověření k sestavení vlády. Po zářijových volbách dostal jako první šanci Benjamin Netanjahu. Jenže neuspěl. Jeho rival teď bude mít na svůj pokus čtyři týdny.
                                                      42:34
                                                      Navýšení nákladní dopravy na železnici
                                                        Více nákladů na kolejích, méně na silnicích. Stát chce navýšit podíl nákladní dopravy na železnici oproti silniční dopravě. Momentálně totiž nesplňuje normy dané Evropskou unií, podle kterých by podíl železnice při přepravě zboží teď měl být čtvrtinový.
                                                        44:40
                                                        Jeřáb vyzvedl olomouckou radniční věž
                                                          Radniční věž v Olomouci je po půl roce znovu zpátky na místě. Repliku spodní části konstrukce vyzvedl jeřáb. Výroba probíhala celou dobu na Horním náměstí a lidé ji tak mohli sledovat.
                                                          45:03
                                                          Zápas Ligy mistrů mezi Slavií a Barcelonou
                                                            Zápas Slavie s Barcelonou v rámci Ligy mistrů. Jestli v základní sestavě bude Lionel Messi, zatím jasné není, do Prahy ale s týmem přijel. Na letišti i před hotelem na něj čekaly desítky fanoušků.
                                                            Přehrát celé video
                                                            Stopáž49 minut
                                                            Další díl
                                                            24. října 2019

                                                            Přehled dílů

                                                            Stopáž55 minut

                                                            27. března

                                                            Headlines — Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propuštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                            27. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž55 minut

                                                            27. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            27. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž53 minut

                                                            26. března

                                                            Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                            26. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž53 minut

                                                            26. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            26. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž54 minut

                                                            25. března

                                                            Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                            25. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž54 minut

                                                            25. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            25. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž51 minut

                                                            24. března

                                                            Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                            24. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž51 minut

                                                            24. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            24. 3. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž50 minut

                                                            23. března

                                                            Krveprolití v Moskvě — Vyšetřování útoku v Moskvě — Místo teroristického útoku — Reakce na útok v Rusku — Vyprošťovací práce na místě útoku — Terorismus v historii Ruska — Přednostní právo ve sněmovně — Část firem snížila počet lidi pracujících na dohodu — Vítr na Moravě — Protest za odstoupení vlády — Prezidentské volby na Slovensku — Volební den na Slovensku — Dění ve volebních místnostech — Sčítání hlasů a výsledky voleb — Sídlo slovenského prezidenta — Dobrovolníci uklízejí Česko — Uzavírka D1 na Vysočině — Čištění letadel v Kunovicích — Vážná nemoc princezny Catherine — Pokuty za průjezd na oranžovou — Porušení přednosti v jízdě — Lidé v Líšťanech odmítli větrníky — Sbírka na zbraně pro Ukrajinu — Nová expozice v pražské zoo — Soběstačnost ve výrobě léků — Rumcajsova lavička v Jičíně — Národní sbírka zlozvyků

                                                            23. 3. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž50 minut

                                                            23. března

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            23. 3. 2024 na ČT24

                                                            Události na sociálních sítích

                                                            Napište nám