45 minut

2. června 2019

Obsah dílu

Headlines — Justiční špičky o kauze čerpání dotací — Další postup kolem materiálu z Bruselu — Dokument o čerpání dotací Agrofertem — Rezignace šéfky německých sociálních demokratů — Mike Pompeo o Íránu — Zadlužení domácností a osobní bankroty — Češi v tureckém vězení — Pokračuje pátrání po pohřešovaných — Penzijní připojištění — Rock for People v ohrožení — Modelář – nový film Petra Zelenky — Spory o úspěšnost vrchních žalobců — 1989: Životní prostředí v Československu — Nové díly cyklu Infiltrace — Nehoda výletní lodi v Benátkách — Český dohled nad migranty v Severní Makedonii — Popíjení cyklistů a vodáků — Tolerance alkoholu u cyklistů a vodáků? — Alkohol a doprava — Degustace na vinařských cyklostezkách — Kauza diskriminace v ostravském hotelu — Solární elektrárny přístupné veřejnosti — Výročí prvních polosvobodných voleb v Polsku — Záchrana perlorodky říční

Části dílu

00:02
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:40
    Justiční špičky o kauze čerpání dotací
      Dvě špičky české justice, dvě vyjádření o návrhu auditní zprávy o střetu zájmů premiéra. Nejvyšší státní zástupce Pavel Zeman označil zjištění za závažná. Podle něj by mohla zavdávat podezření na trestný čin.
      01:29
      Další postup kolem materiálu z Bruselu
        Nejvyšší státní zastupitelství se bude zjištěními v dokumentu zabývat. Komise v návrhu zprávy píše, že Andrej Babiš je ve střetu zájmů a Česko by mělo vrátit téměř půl miliardy na dotacích.
        04:47
        Dokument o čerpání dotací Agrofertem
          Ještě podrobnější pohled na argumenty, které podle dokumentu dokazují, že Andrej Babiš přes svěřenské fondy stále nepřímo ovládá Agrofert, a je tedy ve střetu zájmů.
          07:30
          Rezignace šéfky německých sociálních demokratů
            Zásadní otřes německé politické scény. Z čela sociálních demokratů odchází Andrea Nahlesová. Ještě nedávno jedna z dominantních sil německé politiky utrpěla v hlasování největší porážku od konce druhé světové války.
            09:53
            Mike Pompeo o Íránu
              Spojené státy jsou ochotné jednat s Teheránem o jeho jaderném programu bez předběžných podmínek. Řekl to šéf americké diplomacie Mike Pompeo, dodal ale, že se Írán musí chovat jako "normální stát". Je to poprvé, co Washington možnost rozhovorů nadnesl.
              10:20
              Zadlužení domácností a osobní bankroty
                Nová šance pro stovky tisíc lidí v dluhové pasti. Platit začala novela insolvenčního zákona – ta má zpřístupnit osobní bankroty víc lidem než nyní. Lidé s exekucemi už nemusejí dokládat, že budou schopní během pěti let splatit třicet procent dluhů.
                13:06
                Češi v tureckém vězení
                  Dvojice Čechů vězněná v Turecku je podle diplomatů v pořádku a dobrém stavu. O jejich podmínkách se dál vyjednává. Markéta Všelichová a Miroslav Farkas dostali předloni víc než šestiletý trest, a to za spolupráci s kurdskými milicemi YPG.
                  13:29
                  Pokračuje pátrání po pohřešovaných
                    Potápěči se zítra znovu pokusí ponořit k vraku vyhlídkové lodi v Budapešti. Po návratu z maďarské metropole to řekla jihokorejská ministryně zahraničí. Právě z tohoto státu většina obětí pochází. Pátrání po nich dosud komplikoval silný proud.
                    15:34
                    Penzijní připojištění
                      Na penzi se státním příspěvkem v takzvaném třetím pilíři si na konci prvního čtvrtletí spořily čtyři miliony a 453 tisíc lidí. O dva tisíce víc než ke konci loňského roku.
                      16:00
                      Rock for People v ohrožení
                        Živý vstup redaktora Vlastimila Weinera.
                        17:21
                        Modelář – nový film Petra Zelenky
                          Režisér Petr Zelenka natáčí po pěti letech nový film. Snímek nazvaný Modelář vypráví příběh z prostředí firmy na pronájem dronů.
                          20:09
                          Spory o úspěšnost vrchních žalobců
                            Spor ministerstva spravedlnosti a nejvyššího státního zástupce – a to kvůli rozdílným statistikám o úspěšnosti vrchních žalobců.
                            20:32
                            1989: Životní prostředí v Československu
                              Teď náš pravidelný nedělní návrat k dění před třiceti lety. Neúnosný stav životního prostředí v Československu zvedal odpor mezi lidmi a nutil tehdejší vládu jednat. V roce 1989 do Prahy svolala mezinárodní konferenci.
                              22:42
                              Nové díly cyklu Infiltrace
                                Cyklus Infiltrace hýbal českým zdravotnictvím. Upozornil na praktiky v pražském terapeutickém centru, kde na rakovinu doporučovali třeba najít si milence. Teď Česká televize uvede další dva díly.
                                24:57
                                Nehoda výletní lodi v Benátkách
                                  Další nehoda výletní lodi - teď očima svědků. Obří plavidlo při pokusu o kotvení v Benátkách narazilo do mola a posléze i do menší lodi. Zranilo se nejmíň pět lidí. Příčinu vyšetřují úřady, italská média spekulují o závadě na motoru.
                                  25:21
                                  Český dohled nad migranty v Severní Makedonii
                                    Policejní prezident Jan Švejdar tento týden navštívil Severní Makedonii, kde čtyřicítka českých policistů pomáhá střežit hranici s Řeckem. Ta v roce 2015 a 2016 zažívala nápor tisíců migrantů. Nyní jich podle českých policistů opět přibývá.
                                    29:43
                                    Popíjení cyklistů a vodáků
                                      Do Česka spolu s červnem a meteorologickým létem přišlo taky odpovídající počasí. Dnešek byl zatím nejteplejším dnem roku. Třeba v Plzni naměřili přes 30 stupňů. A právě tyhle podmínky vylákaly spoustu lidí ven a za sportem.
                                      30:38
                                      Tolerance alkoholu u cyklistů a vodáků?
                                        O tom, zda si vodáci budou moci dát třeba malé pivo, aniž by jim hrozila pokuta, budou znovu politici debatovat. Podle sněmovního návrhu zákona je u malých plavidel bez vlastního pohonu povolený limit půl promile alkoholu v krvi.
                                        33:34
                                        Alkohol a doprava
                                          Téma tolerance alkoholu se objevuje v parlamentu opakovaně. Současná novela o vnitrozemské plavbě - jak jsme slyšeli – počítá s tím, že vodáci by se mohli napít, aniž by jim hrozila pokuta.
                                          34:42
                                          Degustace na vinařských cyklostezkách
                                            Na jihu Moravy mají letitou tradici vinařské stezky, určené převážně pro cyklisty. Ti na nich degustují, byť jim to v tuto chvíli zákon neumožňuje. I to by chtěla novela změnit.
                                            36:45
                                            Kauza diskriminace v ostravském hotelu
                                              Předseda Ústavního soudu Pavel Rychetský nesouhlasí s rozhodnutím svého soudu v kauze údajné diskriminace v ostravském hotelu. Ten odmítal ubytovat Rusy, pokud nepodepíšou nesouhlas s anexí Krymu.
                                              37:21
                                              Solární elektrárny přístupné veřejnosti
                                                Část slunečních elektráren se otevřela veřejnosti – lidé v těchto dnech můžou navštívit asi 20 z nich. Domovní, s bateriemi i tu největší u Vepřeku nedaleko Mělníka. Akce trvá do středy.
                                                39:42
                                                Výročí prvních polosvobodných voleb v Polsku
                                                  Poláci si v týdnu připomenou 30 let od prvních částečně svobodných voleb. Komunistický režim tehdy voličům umožnil vybrat víc než třetinu poslanců a všechny senátory. Drtivou většinu mandátů získalo opoziční hnutí Solidarita.
                                                  41:51
                                                  Záchrana perlorodky říční
                                                    Unikátní Česko – německý projekt má u Aše na Chebsku pomoci zachránit vzácnou perlorodku říční. Přímo na hranici tam ochranáři postavili speciální odchovnu s laboratoří. Ve střední Evropě jde o jedno z posledních nalezišť.
                                                    Přehrát celé video
                                                    Stopáž49 minut
                                                    Další díl
                                                    3. června 2019

                                                    Přehled dílů

                                                    Stopáž54 minut

                                                    28. března

                                                    Headlines — Jednání o důchodové reformě — Změny v důchodech — Zpomalení růstu nových důchodu — Debaty o důchodové reformě — Slovensko před volbou prezidenta — Záměna pacientek ve FN Bulovka — Ceny energií dál klesají — Útok na předměstí Moskvy — Kontroly na silnicích — Zásahy Daňové Kobry — Poselství Karla III. — 100 let Krvavého románu Josefa Váchala — Vývoj růstu HDP — Zásah proti ruské vlivové síti — Průměrné ceny pohonných hmot — Požár střechy domu na Václavském náměstí — Včasné odhalení rakoviny díky screeningu — Začíná sezóna památek — Návštěvnost památek ve správě NPÚ — Noví nájemníci Zlaté uličky — 25 let vězení za trýznivou vraždu seniorky — Kampaň na podporu obětí trestných činů — Spor o dovoz zemědělských plodi — Odvrácený útok na město Kupjansk — Nové osvětlení v okolí Klánovického lesa — První past na sršeň asijskou — Hydroponické systémy — Daně z příjmů pro seniory — Dopad války na ekonomiku — Posilování spojů — Ochrana mláďat pomocí dronů — Festival Spectatulare

                                                    28. 3. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž54 minut

                                                    28. března

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    28. 3. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž55 minut

                                                    27. března

                                                    Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propouštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                    27. 3. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž55 minut

                                                    27. března

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    27. 3. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž53 minut

                                                    26. března

                                                    Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                    26. 3. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž53 minut

                                                    26. března

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    26. 3. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž54 minut

                                                    25. března

                                                    Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                    25. 3. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž54 minut

                                                    25. března

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    25. 3. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž51 minut

                                                    24. března

                                                    Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                    24. 3. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž51 minut

                                                    24. března

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    24. 3. 2024 na ČT24

                                                    Události na sociálních sítích

                                                    Napište nám