44 minut

13. dubna 2019

Obsah dílu

Odklad paušální daně — Paušální daň pro drobné podnikatele — Paušální daň: pro koho? — Střelba v Londýně — Převzetí migrantů z lodi u Malty — Doplňovací volby do Senátu — Dopravní omezení na D1 u Prahy — Nové vedení Starostů a nezávislých — Nový předseda hnutí STAN — Americká soudní dohoda o dětech uprchlíků — Nový pokus omezit rychlost na německých dálnicích — Nehoda na železnici v Mělníku — Osobnosti na plátnech Renáty Fučíkové — Súdán po převratu — Dohra útoku ve Dvorcích na Bruntálsku — Zahájení vodácké sezony — Obří krádež trubek z hutí — Demolice části mostu ve Štětí — Alianční radarová letadla nad Českem — Jak pomoci rodinám v bytové nouzi — Problémy samoživtelů při shánění bytu — Rodiny v bytové nouzi — Pomoc rodinám v tíživé situaci — Uložení ostatků válečného hrdiny Miloslava Liškutína — Střety v Toulouse — Vyloučení transgerder lidí z armády USA — Spor o vozítka v centru Prahy — Open House Brno — Zranění rumunští vojáci v Afghánistánu — Pád železené opony v animovaném filmu

Části dílu

00:35
Odklad paušální daně
    Zavedení paušální daně pro drobné živnostníky se odkládá. Premiér Andrej Babiš avizoval spuštění jednotného odvodu pro podnikatele s obratem pod milion na začátek příštího roku.
    01:20
    Paušální daň pro drobné podnikatele
      Opozice odklad paušální daně kritizuje. Podle ní měl stát připravit informační systémy rychleji a ke zdržení není důvod. Zároveň tvrdí, že stát přímé daně v průběhu roku měnit nemá. Podle opozice by to mohlo výrazně zkomplikovat jejich výběr.
      04:15
      Paušální daň: pro koho?
        Slib zavést jednoduchou nízkou paušální daň pro živnostníky od ledna příštího roku byl jedním z hlavních výsledků ideové konference vládního hnutí ANO, která proběhla na konci letošního ledna v Ostravě.
        05:54
        Střelba v Londýně
          Britští policisté vypálili několik střelných ran na auto, které narazilo do zaparkovaného vozu ukrajinské velvyslankyně v Londýně. Řidiče bezpečnostní složky zadržely. Podle ukrajinské ambasády nikdo z její delegace neutrpěl žádná zranění.
          06:16
          Převzetí migrantů z lodi u Malty
            Další dvě země se podělí o migranty z lodi organizace Sea Eye. Ta už deset dní čeká na moři poté, co zachránila víc než 60 běženců u Libye. Včera s převzetím souhlasily Německo a Francie – dnes k nim přibylo Portugalsko a Lucembursko.
            08:21
            Doplňovací volby do Senátu
              Novým senátorem je ode dneška scenárista a zastupitel Vinoře David Smoljak za hnutí STAN. V doplňovacích senátních volbách porazil ziskem 60 % hlasů kandidáta ODS a starostu Prahy 9 Jana Jarolíma.
              09:01
              Dopravní omezení na D1 u Prahy
                Na dálnici D1 nedaleko hlavního města, u křížení s Pražským okruhem, ode dneška platí omezení kvůli opravám. Během víkendu chtějí silničáři instalovat dopravní značení, samotná rekonstrukce začne v pondělí.
                09:31
                Nové vedení Starostů a nezávislých
                  Hnutí starostové a nezávislí má nové vedení – předsedou delegáti zvolili Víta Rakušana. Na sněmu neměl protikandidáta – stejně jako nový druhý muž hnutí Jan Farský.
                  12:16
                  Nový předseda hnutí STAN
                    Hostem Událostí je Vít Rakušan, nově zvolený předseda STAN.
                    15:09
                    Americká soudní dohoda o dětech uprchlíků
                      Dva tisíce sedm set dětí ze Střední Ameriky bude pravděpodobně moct odejít za svými rodiči do Spojených států. Vyplývá to ze soudní dohody, se kterou souhlasí administrativa amerického prezidenta Donalda Trumpa.
                      15:30
                      Nový pokus omezit rychlost na německých dálnicích
                        Zavedení rychlostního limitu žádá ministryně životního prostředí. Nejen kvůli bezpečnosti, ale také kvůli emisím skleníkových plynů. Ze stejného důvodu chce vedení německých Zelených prosadit konec výroby aut se spalovacími motory do roku 2030.
                        17:43
                        Nehoda na železnici v Mělníku
                          Na vlečce v mělnickém přístavu ráno narazila železniční souprava do odstavených vagonů. Podle drážní inspekce z poškozené lokomotivy unikly asi čtyři tisíce litrů nafty, zčásti do Labe.
                          18:05
                          Osobnosti na plátnech Renáty Fučíkové
                            Ilustrovala knihy o osobnostech jako Karel IV. nebo Tomáš Garrigue Masaryk. Čtenářům obrazově přiblížila i svět Franze Kafky. Průřez dílem výtvarnice Renáty Fučíkové teď nabízí pražská Villa Pellé.
                            20:29
                            Súdán po převratu
                              Po převratu v Súdánu odstoupili z čela dočasné vojenské rady ministr obrany i šéf tajné služby. Reagují tak na neutichající protesty v ulicích hlavního města Chartúm.
                              20:48
                              Dohra útoku ve Dvorcích na Bruntálsku
                                Vyhrocená situace ve Dvorcích na Bruntálsku se uklidňuje. Minulou sobotu před domem přistěhované rodiny, která surově zbila místního muže, protestovalo zhruba 150 lidí. Na dnešek byla původně naplánová další demonstrace.
                                22:54
                                Zahájení vodácké sezony
                                  Vodáci na jihu Čech dnes odemkli řeku Vltavu. A to hned na dvou místech – ve Vyšším Brodu a Českém Krumlově.
                                  23:34
                                  Obří krádež trubek z hutí
                                    Případ, jaký v ostravské huti nepamatují. Organizovaná skupina měla z podniku ukrást roury a trubky za téměř tři miliony korun. Kauzu začal řešit okresní soud.
                                    25:16
                                    Demolice části mostu ve Štětí
                                      Ve Štětí na Litoměřicku začala demolice části mostu přes Labe. Stavbaři postupně rozeberou 18metrovou část jednoho z mostních polí, aby zjistili, v jakém stavu je vnitřní konstrukce, a případně ji opravili.
                                      25:44
                                      Alianční radarová letadla nad Českem
                                        Vzdušný prostor Česka hlídají kromě nadzvukových gripenů a bitevníků ALCA taky alianční letouny AWACS . O zapojení české armády do systému včasné výstrahy a řízení NATO rozhodla vláda před 10 lety.
                                        28:28
                                        Jak pomoci rodinám v bytové nouzi
                                          Většinou žijí v podnájmu a za bydlení dají mnohdy až 75 % měsíčních příjmů. Vyplynulo z nového průzkumu, který se zaměřil na bydlení rodičů samoživitelů v Česku.
                                          29:21
                                          Problémy samoživtelů při shánění bytu
                                            Právě rodiče, kteří se sami starají o potomky, mívají při hledání ubytování problémy. Obzvlášť ti s více dětmi bývají podle sociologů považováni za rizikové nájemníky.
                                            31:15
                                            Rodiny v bytové nouzi
                                              V závažné bytové nouzi žijí samoživitelé i celé rodiny – buď bydlení nemají vůbec, nebo hrozí, že o něj přijdou. Dohromady je jich nyní v Česku 54 tisíc. A každoročně přibývá skoro 12 tisíc dalších.
                                              32:18
                                              Pomoc rodinám v tíživé situaci
                                                Sama jen s těžce autistickým synem žije už skoro deset let třiačtyřicetiletá Kristýna Karkasová z Brna. Jedenáctiletého Davida rozčílí jakákoliv změna, a teď mu navíc hrozí, že přijde o to, na co je zvyklý nejvíce – o domov.
                                                34:16
                                                Uložení ostatků válečného hrdiny Miloslava Liškutína
                                                  Za účasti rodiny a zástupců armády dnes na hřbitově ve Šlapanicích u Brna uložili ostatky někdejšího pilota RAF Miroslava Liškutína. Brigádní generál ve výslužbě zemřel ve Velké Británii loni 19. února. Bylo mu 98 let.
                                                  35:16
                                                  Střety v Toulouse
                                                    Stoupenci hnutí žlutých vest ve francouzských městech opět demonstrují proti vládě a prezidentovi Emmanuelu Macronovi. Centrem dnešních protestů se stalo Toulouse, kde se kolem poledne sešlo přes tisíc lidí.
                                                    35:34
                                                    Vyloučení transgerder lidí z armády USA
                                                      Do amerických ozbrojených sil už nesmí vstoupit lidé, kteří podstoupili změnu pohlaví nebo o ni usilují. Vojáci s takzvanou genderovou dysforií budou moci ve službě zůstat, ovšem bez možnosti změny pohlaví. Nová pravidla začala platit tento týden.
                                                      37:43
                                                      Spor o vozítka v centru Prahy
                                                        Segwaye dál nesmí do historických částí Prahy. Městský soud v týdnu znovu zamítl žalobu asociace jejich provozovatelů. Podle magistrátu lidé jezdili po chodnících, ohrožovali chodce a zavinili několik úrazů.
                                                        39:23
                                                        Open House Brno
                                                          Sedmdesátka budov v Brně otevřela dveře návštěvníkům. Díky akci Open House se podívali do míst, kam by se běžně nedostali. Prohlédnout si dnes mohli – a ještě zítra budou moci – třeba celý areál výstaviště nebo továrnu Zbrojovka.
                                                          39:59
                                                          Zranění rumunští vojáci v Afghánistánu
                                                            40:16
                                                            Pád železené opony v animovaném filmu
                                                              Přiblížit dětem pád železné opony má chystaný animovaný film Fany byla při tom. Popisuje politické události roku 1989 v Lipsku z pohledu desetileté dívky. Ve studiu ČT na Kavčích horách právě dokončili hudbu k snímku.
                                                              Přehrát celé video
                                                              Stopáž46 minut
                                                              Další díl
                                                              14. dubna 2019

                                                              Přehled dílů

                                                              Stopáž55 minut

                                                              19. dubna

                                                              Headlines — Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem Policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd Čejky chocholaté

                                                              19. 4. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              19. dubna

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              19. 4. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž56 minut

                                                              18. dubna

                                                              Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalizace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia Litera

                                                              18. 4. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž56 minut

                                                              18. dubna

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              18. 4. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž54 minut

                                                              17. dubna

                                                              Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                                              17. 4. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              17. dubna

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              17. 4. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              16. dubna

                                                              Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                                              16. 4. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              16. dubna

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              16. 4. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              15. dubna

                                                              Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                                              15. 4. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              15. dubna

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              15. 4. 2024 na ČT24

                                                              Události na sociálních sítích

                                                              Napište nám