49 minut

21. ledna 2019

Obsah dílu

Plán B o brexitu — Napětí kvůli brexitu — Termín hlasování o novém plánu — Hlasování o novém plánu — Spor o platby za státní pojištěnce — Sankce pro ruské agenty za novičok — Regulace znečišťovatelů ovzduší kvůli smogu — Výstavba jezu na Labi v Děčíně — Emise Dluhopisů Republiky — Tragický útok v Afghánistánu — Nejpomalejší růst čínské ekonomiky za tři dekády — Obžaloba Martina Shenara kvůli daňovým únikům — Skladby inspirované činem Jana Palacha — Kdo může za krach Key Investments — Hořící kamion na D1 — Protesty hudebních autorů kvůli úpravě zákona — Zemřela nejstarší Češka — Soud kvůli zabíjení tygrů — Česko v sevření tuhých mrazů — Počasí – statistiky a předpověď — Vyčíslení nákladů na zimní počasí — Horší ovzduší, vyšší nemocnost — Izraelský nálet na íránské jednotky — Nové letiště v izraelském Ejlatu — Měsíc doruda — Cena Karla IV. pro Joachima Gaucka — Nová pravidla pro realitní makléře — Exploze a požár dvou lodí v Kerčském průlivu — Extrémní mrazy v USA — Grand festival smíchu v Pardubicích — Péče o nevyléčitelně nemocné děti

Části dílu

00:36
Plán B o brexitu
    Velká Británie zruší poplatek pro všechny občany Evropské unie, kteří po odchodu země z tohoto společenství budou ve Spojeném království žádat o status usedlíka.
    01:27
    Napětí kvůli brexitu
      V Severním Irsku roste napětí. Exploze výbušniny, únos automobilu, a to vše v klíčové dny pro vyřešení zablokované brexitové dohody.
      03:51
      Termín hlasování o novém plánu
        Živé vstupy zpravodajů z Londýna a Bruselu.
        06:38
        Hlasování o novém plánu
          Brity i evropské diplomaty čekají další krušné týdny. O novém plánu mají poslanci debatovat a následně hlasovat už příští úterý. Velká Británie má Unii opustit k 29. březnu.
          07:44
          Spor o platby za státní pojištěnce
            Radikální požadavek zdravotnických odborů, který zazněl na dnešním jednání tripartity. Chtějí, aby stát do dvou let zvýšil platby zdravotním pojišťovnám za děti nebo důchodce o 30 miliard korun.
            10:39
            Sankce pro ruské agenty za novičok
              Evropská unie uvalila sankce na Alexandra Petrova a Ruslana Boširova. Podle britských vyšetřovatelů jde o důstojníky ruské vojenské rozvědky, kteří loni v Salisbury použili nervovou látku novičok.
              11:06
              Regulace znečišťovatelů ovzduší kvůli smogu
                Živý vstup redaktorky Lucie Křížkové.
                12:49
                Výstavba jezu na Labi v Děčíně
                  Zaměstnavatelé i odbory podporují stavbu jezu na Labi v Děčíně. Pro budoucnost české vodní dopravy je podle nich klíčová – zaznělo to na dnešní tripartitě. Prodloužila by splavnost řeky po většinu roku.
                  13:43
                  Emise Dluhopisů Republiky
                    V první emisi Dluhopisu Republiky si lidé nakoupili od státu cenné papíry za víc než tři miliardy korun. Prodávaly se od začátku prosince do minulého pátku a počet žádostí o úpis překročil 7100. Uhradit je lidé mají nejpozději do této středy.
                    14:22
                    Tragický útok v Afghánistánu
                      Afghánistán zažil druhý nejhorší útok od roku 2001. Zemřelo při něm přes 125 příslušníků bezpečnostních sil ve výcvikovém středisku na východě země. Zabili je bojovníci Talibanu.
                      14:37
                      Nejpomalejší růst čínské ekonomiky za tři dekády
                        Čínská ekonomika loni rostla jen o 6,6 procenta, nejpomaleji za osmadvacet let. Vyplývá to z údajů čínského statistického úřadu. Někteří analytici upozorňují, že čínské statistiky bývají nepřesné a růst může být ve skutečnosti ještě nižší.
                        16:57
                        Obžaloba Martina Shenara kvůli daňovým únikům
                          Policie navrhuje obžalovat podnikatele Martina Shenara kvůli solární elektrárně společnosti ČEZ v Ralsku. Údajně figuruje v kauze daňových úniků za víc než 70 milionů korun.
                          17:22
                          Skladby inspirované činem Jana Palacha
                            Čin Jana Palacha inspiroval a stále inspiruje i umělce – včetně českých hudebníků. Hned v roce 1969 o něm napsal píseň třeba Bohdan Mikolášek. To pro něj znamenalo na dlouhá léta zákaz veřejného vystupování.
                            20:56
                            Kdo může za krach Key Investments
                              Na krachu investiční společnosti Key Investments se mohli podílet i lidé, kteří dosud nestanuli před soudem. Pražský vrchní soud proto nařídil, aby se nižší instance rolí dalších aktérů zabývala.
                              23:23
                              Hořící kamion na D1
                                D1 dnes opět stála – tentokrát u Prahy kvůli dopolední nehodě dvou nákladních aut. Jeden z řidičů podle předběžné zprávy policie nestihl dobrzdit. Jeho vůz pár minut po nárazu vzplál.
                                23:45
                                Protesty hudebních autorů kvůli úpravě zákona
                                  Skladatelé, textaři a zpěváci protestují proti změně autorského zákona. Podle návrhu senátora Iva Valenty by poplatky platili nově jen majitelé podniků, kde má hudba hospodářský význam. Povinnosti by se tak zbavily restaurace, kavárny nebo obchody.
                                  26:06
                                  Zemřela nejstarší Češka
                                    Zemřela nejstarší Češka – Květoslava Hranošová by o víkendu oslavila 109. narozeniny. Informoval o tom Ondřej Šrámek, mluvčí Prahy 6, kde žena žila v domově pro seniory.
                                    26:25
                                    Soud kvůli zabíjení tygrů
                                      Kauzou nelegálního zabíjení tygrů se dnes začal zabývat okresní soud v České Lípě. V případu figuruje provozovatel zoo parků v Doksech a u Prahy Ludvík Berousek.
                                      28:28
                                      Česko v sevření tuhých mrazů
                                        Na Česko udeřily tuhé mrazy. V noci meteorologové naměřili vůbec nejnižší teplotu v osadě Jizerka v Jizerských horách. Teploměr tam ukázal 26 a půl stupně pod nulou. Pod bodem mrazu se ale teploty držely po většinu dne i v nižších polohách.
                                        31:12
                                        Počasí – statistiky a předpověď
                                          Máme za sebou třetí noc, kdy na celém území mrzlo. Zatím nejnižší teplotu letošní zimy zaznamenala v sobotu stanice na šumavské Jezerní slati – Kvilda-Perla, a to -32,4 stupně.
                                          32:24
                                          Vyčíslení nákladů na zimní počasí
                                            Mráz a sníh letošní zimu prodražují víc než ty předchozí. Jen v Krušných horách jde o miliony korun. Města připlácejí za posyp silnic i odklízení sněhu, hoteliéři zas přišli o výdělky při kalamitě. Dražší je taky údržba lyžařských areálů.
                                            34:09
                                            Horší ovzduší, vyšší nemocnost
                                              Mráz a jen velmi slabý vítr zhoršují rozptyl škodlivin v ovzduší. Smog teď trápí Moravskoslezský a Zlínský kraj. Na Ostravsku, Karvinsku a Frýdecko-Místecku už platí kvůli vysokým koncentracím polétavého prachu stav regulace.
                                              36:46
                                              Izraelský nálet na íránské jednotky
                                                Izraelská armáda v noci zaútočila na íránské jednotky v okolí Damašku. Zničila hlavně sklady zbraní a výcvikový tábor. Syrské úřady přesto tvrdí, že většinu střel zneškodnily. Podle Moskvy zemřeli čtyři vojáci.
                                                37:22
                                                Nové letiště v izraelském Ejlatu
                                                  Ostrá slova pronesl izraelský premiér při otevření mezinárodního letiště v Ejlátu. Pojmenováno je po Ilanu Ramonovi, prvním izraelském astronautovi, který zemřel při havárii raketoplánu Columbia.
                                                  39:11
                                                  Měsíc doruda
                                                    Měsíční úplněk zabarvený do ruda. Takový úkaz mohli díky jasné a mrazivé noci pozorovat a fotografovat lidé prakticky v celém Česku. Měsíc se nad ránem netradičně zabarvil, protože vstoupil do stínu Země.
                                                    39:48
                                                    Cena Karla IV. pro Joachima Gaucka
                                                      Bývalý německý prezident Joachim Gauck převzal v pražském Karolinu mezinárodní Cenu Karla IV. Získal ji za přínos k česko-německým vztahům a za celoživotní prosazování lidských práv.
                                                      40:39
                                                      Nová pravidla pro realitní makléře
                                                        Stát se makléřem a prodávat domy už nejspíš nebude tak jednoduché jako doteď. Vláda dnes schválila návrh zákona o realitním zprostředkování. Ten počítá s tím, že realitní makléři budou muset mít odbornou kvalifikaci.
                                                        42:41
                                                        Exploze a požár dvou lodí v Kerčském průlivu
                                                          43:18
                                                          Extrémní mrazy v USA
                                                            Středozápad a východ Spojených států zasáhly extrémní mrazy. Teplota místy klesá až k minus třiceti stupňům Celsia. Husté sněžení, ale i mrznoucí déšť a silný vítr sužují oblast, kde žije na čtyřiasedmdesát milionů lidí.
                                                            45:17
                                                            Grand festival smíchu v Pardubicích
                                                              Přehlídka divadelních komedií v Pardubicích.
                                                              45:47
                                                              Péče o nevyléčitelně nemocné děti
                                                                Sedm a půl tisíce nevyléčitelně nemocných dětí – přesně tolik jich podle odhadů České společnosti paliativní medicíny aktuálně potřebuje speciální péči. Jenže dětské paliativní týmy chybí asi v polovině republiky.
                                                                Přehrát celé video
                                                                Stopáž49 minut
                                                                Další díl
                                                                22. ledna 2019

                                                                Přehled dílů

                                                                Stopáž54 minut

                                                                18. března

                                                                Headlines — Šíření černého kašle — Opatření proti šíření černého kašle — Případy černého kašle — Oficiální výsledky voleb v Rusku — Útok ozbrojenců v Nigérii — Ceny v zemědělství — Zdravotní stav bývalého prezidenta Zemana — Boje v Pásmu Gazy — Inflace v EU — Návštěva slovenské prezidentky v ČR — Daň z mimořádných zisků — Finanční pomoc EU Ukrajině — Zemřel Miloš Velemínský — Přípravy na hokejové mistrovství světa — Medvědi na Slovensku — Divoké šelmy v Evropě — Divoká zvířata v ČR — Výplácení vkladů zkrachovalé Sberbank — Napadení dívky policistou — Jednání vedení odborů — Pomník dětských obětí války v Lidicích — Souzení válečných zločinů spáchaných na Ukrajině — Požáry v Číně — Nebezpečná situace na železnici — Oprava vysokotlakého plynovodu v Plzni — Odstávka lanovky na Sněžku — Předvolební kampaň v USA — Zemřel astronaut Thomas Stafford — Problémy s bezbariérovostí — Záchrana aleje v Táboře — Nový seriál ČT Ratoletsti

                                                                18. 3. 2024 na ČT1
                                                                Stopáž54 minut

                                                                18. března

                                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                18. 3. 2024 na ČT24
                                                                Stopáž49 minut

                                                                17. března

                                                                Volby v Rusku — Protesty proti ruským volbám — Prezident Putin — Prezidentské volby v Rusku — Protesty v Česku — Hlasování v Ruské federaci — Zdravotní stav Miloše Zemana — Žaloby kvůli soudcovským platům — Protesty zemědělců — Pohledávky zkrachovalé Sberbank — Kontroly hraček na českém trhu — Emmanuel Macron o Ukrajině — Stav nouze na Islandu — Útok na Rafáh — Aneta Langerová 20 let na scéně — Mimořádná schůze poslanců — Medvěd v ulicích slovenského Liptovského Mikuláše — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Nehoda u Sdlice — Ranní teploty pod bodem mrazu — Vozový parku v Česku — Stárnutí vozového parku — Auta v Česku — Češi a elektrická auta — Očkování proti černému kašli — Má vlast v libereckém Šaldově divadle — První památky se otevírají návštěvníkům — Jaderná elektrárna Temelín — Demografická krize v Polsku — Den sv. Patrika — Plavební komora na pražském Smíchově — Prodej areálu Zelená Hora — Záchrana starých loutek

                                                                17. 3. 2024 na ČT1
                                                                Stopáž49 minut

                                                                17. března

                                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                17. 3. 2024 na ČT24
                                                                Stopáž48 minut

                                                                16. března

                                                                Jednotné inkasní místo — Systém odvodů v ČR — Daňové příjmy v r. 2023 — Exploze v Rusku — Volby v Rusku — Měření emisí přímo na silnicích — Zdravotní stav Miloše Zemana — Humanitární pomoc pro Gazu — Tresty pro aktivisty — Kácení ovocných sadů — Jaderné bloky — Unikátní technologie tavení skla — Zranění Češi na Ukrajině — Konfiskace ruského majetku — Smrtelná nehoda v Nízkých Tatrách — Zvýšení odletových tax na Letišti Václava Havla — Peníze z EU pro české kraje — Návrat zubrů na Lipensko — Finálový večer Peče celá země — Suroviny spotřebované při natáčení — Výhody domácího pečení — Vzpomínka na oběti v Mariupolu — Ruská diaspora v Srbsku — Síť špionážních satelitů — Měsíc do přijímacích zkoušek — Oprava podlahy nádraží — Data pro policii z aplikace Záchranka — Zákon o kybernetické bezpečnosti — Protesty proti rozšiřování Gigafactory v Německu — Tisíce kvetoucích sněženek a bledulí — 30 let QR kódu — Opera o Boženě Němcové

                                                                16. 3. 2024 na ČT1
                                                                Stopáž48 minut

                                                                16. března

                                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                16. 3. 2024 na ČT24
                                                                Stopáž54 minut

                                                                15. března

                                                                Bývalý prezident Miloš Zeman absolvoval náhlou operaci — Miloš Zeman ve vážném stavu v nemocnici — Zdravotní stav Miloše Zemana — Miloš Zeman v motolské nemocnici — Prezidentské volby v Rusku — Volby Rusů v Česku — Návrhy prorůstových opatření — Průmyslová produkce — Přípravy důchodové reformy — Protest proti vládě Roberta Fica — Zájem Čechů o dovolené a cestování — Pomoc pro Gazu — Návštěva na zabití v Divadle Kalich — Počty případů černého kašle — Průměrný hrubý plat ve školství — Požár panelového domu v ulici 17. listopadu v Chomutově — Začátek plavební sezony — 85. výročí okupace Československa — Rozdělení a podrobení Československa — Vzpomínky pamětníků — Cesta Emila Háchy do Berlína — Ruský útok na Oděsu — Francouzský prezident o válce na Ukrajině — Evropská komise o zemědělcích — Pyly v ovzduší o měsíc dřív — Petr Pavel v Sasku — Poškozování vlaků — Invaze včelího roje — Zájem o vzdělávaní v zahraničí — Kroky vůči Podnikatelské družstevní záložně — Studentská stávka za klima — Soud o Vítkův Hrádek — Lázeňská sezóna v Luhačovicích

                                                                15. 3. 2024 na ČT1
                                                                Stopáž54 minut

                                                                15. března

                                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                15. 3. 2024 na ČT24
                                                                Stopáž55 minut

                                                                14. března

                                                                Dostupnost bydlení — Oživení trhu s hypotékami — Sazby hypoték — Chystané změny v RTVS na Slovensku — Šíření nebezpečných nemocí — Pražský primátor na veřejnosti s černým kašlem — Rozpočtové určení daní — Bývalý prezident Zeman v nemocnici — Stížnost kvůli zneužívání nezletilé — Ministrova stížnost v kauze zneužívané dívky — Bezpečnost ve světě — Čtvrtletí vlády premiéra Tuska — Chystaný protest zemědělců — Údržba pražských soch — Volební model Median — Zahraniční obchod ČR — Kauza opilého policisty — Úklid nedopalků z ulic — Ceny pohonných hmot — Předpověď počasí na další dny — Změny u zubních výplní — Počet zubních lékařů v ČR — Nedodstatek zubařů na Pardubicku — Soudní výslechy na dálku — Humanitární ostrovy v Pásmu Gazy — Budoucnost sociální sítě TikTok v USA — Filipínský prezident v Praze — Hazard v roce 2023 — Tendr na novou servisní loď v Praze — Střelba v Brdech — Test rakety Starship — Policejní dohled nad zápasem Evropské ligy — Nemoci ledvin a jejich léčba — Nominant do čela Národního bezpečnostního úřadu — Nominace na ceny Magnesia Litera — Výročí první cesty Wintonova vlaku — Charitativní koncert Zpíváme pro tebe

                                                                14. 3. 2024 na ČT1
                                                                Stopáž55 minut

                                                                14. března

                                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                                14. 3. 2024 na ČT24

                                                                Události na sociálních sítích

                                                                Napište nám