45 minut

28. dubna 2018

Obsah dílu

Jednání ANO a ČSSD o vládě — Dozvuky setkání korejských vůdců — Schůzka o Sýrii — Prezidentská volební kampaň — Chyba v přijímacích zkouškách na střední školy — Flora Olomouc — Ruský zákaz dovozu léků z USA — Spor o kácení v polském pralese — Oprava mostu v Brně — Festival Open Square — Napouštění přehrad — Slabá zima, málo vody — Rekonstrukce v rodném domě Josefa Mašína — Nehoda v centru Prahy — Nezájem o brigády — Výběr letní dovolené — Výběr letní dovolené — Den české železnice — Czarotek Free Party — Ministryně v nájemním bytě — Zemřel Alfie Evans — Nedostatek léků pro Palestince — Experiment Pravěké šípy — 60 let Laterny magiky

Části dílu

00:41
Jednání ANO a ČSSD o vládě
    O koalici s hnutím ANO rozhodnou všichni sociální demokrati ve stranickém referendu. Schválilo to dnes širší vedení ČSSD. Hlasování se bude konat poté, co skončí jednání s ANO a taky komunisty, kteří by měli kabinet podporovat.
    08:47
    Dozvuky setkání korejských vůdců
      Byl to den, který se zapsal do historie. Svět ale dnes řeší, co se vlastně v pátek na korejském summitu stalo. A zaznívá nadšení i pochybnosti. Vstřícná gesta i slova o jaderném odzbrojení vzbuzují optimismus.
      11:15
      Schůzka o Sýrii
        Rusko, Írán a Turecko se shodly, že budou pokračovat ve svém angažmá v Sýrii. Damašek podle nich potřebuje pomoc, aby zbavil zemi teroristů. Syrskou opozici také obvinili z toho, že poškozuje snahy o vzkříšení ženevských mírových rozhovorů.
        11:36
        Prezidentská volební kampaň
          12:20
          Chyba v přijímacích zkouškách na střední školy
            Školy už mají od Cermatu k dispozici nové výsledky jednotných přijímacích zkoušek na osmiletá gymnázia. Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání muselo opravit bodování u testů z češtiny pro druhé kolo přijímacího řízení kvůli chybnému hodnocení.
            13:43
            Flora Olomouc
              Živý vstup redaktorky Moniky Fleischmannové.
              14:42
              Ruský zákaz dovozu léků z USA
                Rusko chce zakázat dovoz léků z USA v reakci na sankce. Rusové ale takový postup odmítají. Poukazují na to, že ruské léky jsou nekvalitní a že hrozí v mnoha případech zhoršení stavu nebo dokonce smrt.
                17:08
                Spor o kácení v polském pralese
                  Polsko vyšetří okolnosti kácení v chráněném Bělověžském pralese. Prokuratura to dřív odmítala, teď jí to nařídil varšavský soud. Musí prověřit, zda bývalý ministr životního prostředí Jan Szyszko nepřekročil své pravomoci.
                  17:54
                  Oprava mostu v Brně
                    Zcela zavřený je od půlnoci most v Černovické ulici v Brně – stejně jako část silnice v Olomoucké ulici pod ním. Dělníci vyměňují středové nosníky, do kterých zatéká. S rekonstrukcí mostu začali na konci února.
                    18:14
                    Festival Open Square
                      Jedenáct pražských kulturních a společenských institucí se spojilo a uspořádalo dohromady den otevřených dveří. Chtějí tím oživit náměstí Jana Palacha, kde sídlí, a taky upozornit na problémy tohoto místa v centru české metropole.
                      20:46
                      Napouštění přehrad
                        V Česku vrcholí napouštění přehrad, hladiny mají vystoupat na letní úroveň. Na zimu vodohospodáři nádrže vypouštějí, aby mohli mírnit případné povodňové vlny na řekách.
                        22:30
                        Slabá zima, málo vody
                          Na jaře by za normálních okolností mělo být v řekách víc vody než v létě. Ale kvůli zimě beze sněhu a slabým dešťům jsou teď hladiny podprůměrné. Některé řeky se už dokonce dostaly na hranici sucha.
                          24:04
                          Rekonstrukce v rodném domě Josefa Mašína
                            Práce na památníku tří odbojů odstartovaly dnes na statku rodiny Mašínových v Lošanech na Kolínsku. Desítky dobrovolníků začaly vyklízet pozemky kolem léta chátrajícího objektu.
                            25:38
                            Nehoda v centru Prahy
                              Dramatickou nehodu zažilo ráno centrum Prahy, zranění při ní byli tři lidi. Policejní auto se srazilo s dalším vozem a začalo hořet. Situaci ukazují tyto záběry – je vidět, že policistům pomohli z auta kolemjdoucí. Řidičku druhého auta vyprostili hasiči.
                              26:03
                              Nezájem o brigády
                                V Česku chybí zaměstnanci – a problém se týká i brigádníků. Společnosti hledají cesty, jak je nalákat. Průměrná sazba na hodinu se letos třeba zvýšila zhruba o desetinu na 140 korun. Zájemců je ale i tak málo.
                                28:08
                                Výběr letní dovolené
                                  Cestovní kanceláře už teď na konci dubna ohlašují rekordní zájem o letní dovolené. Zvýšená poptávka je taky o cestování o prodloužených víkendech. Tento není výjimkou.
                                  31:03
                                  Výběr letní dovolené
                                    Stále výraznější vliv při lákání klientů tak získávají rezervační portály a sociální sítě. Pro hotely, penziony nebo třeba i restaurace je důležité mít na nich nejen informace o sobě, ale také pozitivní hodnocení od lidí.
                                    33:17
                                    Den české železnice
                                      České dráhy zahájily turistickou sezonu a také oslavy 100. výročí založení republiky. Každou poslední sobotu v měsíci mohou lidé například navštívit historické vládní salonky na Masarykově a pražském hlavním nádraží.
                                      34:28
                                      Czarotek Free Party
                                        Živý vstup Jany Šrámkové
                                        35:50
                                        Ministryně v nájemním bytě
                                          Ministryně práce a sociálních věcí v demisi Jaroslava Němcová stále využívá byt, který jí pronajala Nemocnice Na Homolce. Za státní byt platí podle odborníků zhruba o polovinu nižší nájem, než je v místě obvyklé.
                                          38:07
                                          Zemřel Alfie Evans
                                            Nad ránem zemřel ve Velké Británii Alfie Evans, kterého úřady v pondělí nechaly navzdory nesouhlasu rodičů odpojit od přístrojů. Téměř dvouletému dítěti nabízela pomoc Itálie – ani k převozu ale rodina nakonec nedostala potřebná povolení.
                                            40:24
                                            Nedostatek léků pro Palestince
                                              Protestní akce na hranici mezi pásmem Gazy a Izraelem vyčerpávají palestinské lékárny. Nepokoje, které provázejí demonstrace organizované hnutím Hamás, za poslední měsíc stály život přes 40 Palestinců a 5000 vyvázlo se zraněním.
                                              40:50
                                              Experiment Pravěké šípy
                                                Jaká zranění způsobovaly hroty pravěkých šípů? Sloužily spíš k lovu nebo k boji? A nebyla společnost na začátku doby bronzové na jihovýchodní Moravě vyspělejší, než jsme si doteď mysleli? Odpovědi naznačí experiment brněnských vědců.
                                                42:51
                                                60 let Laterny magiky
                                                  Laterna magika - český vynález, který poprvé uhranul diváky na Expo 58 v Bruselu, teď slaví 60 let. Představení, které za několik málo minut začne na Nové scéně Národního divadla, připomíná její historii i současnou podobu.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž44 minut
                                                  Další díl
                                                  29. dubna 2018

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž54 minut

                                                  17. dubna

                                                  Headlines — Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci Stardance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej hanácká kasárna — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                                  17. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  17. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  17. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  16. dubna

                                                  Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                                  16. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  16. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  16. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  15. dubna

                                                  Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                                  15. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  15. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  15. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž49 minut

                                                  14. dubna

                                                  Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                                  14. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž49 minut

                                                  14. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  14. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž50 minut

                                                  13. dubna

                                                  Vedení ODS — Kongres ODS — Vizitka ODS — Strategie ODS — Reakce na zvolení Petra Fialy — Celostátní konference SPD — Ohlasy na znovuzvolení Tomia Okamury — Vizitka SPD — Důvěra v politickou reprezentaci — Ruské posílení pozic na Ukrajině — Následky útoků na ukrajinské elektrárny — Omezení na D10 kvůli bourání mostu — Zájem o prémiová paliva — Biden o napětí mezi Íránek a Izraelem — Útok v australském obchodním centru — Kompenzace za slevy na jízdném — Mimořádná aktivita klíšťat — Zabezpečení kol proti krádežím — Potravinová sbírka — Ročníky potravinové sbírky — Nákupy dárců a co ve zásobách chybí — Sňatky párů stejného pohlaví — Opravy u dálnice D46 — Očekávání Rusů — Soud s Donaldem Trumpem — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Tragický pád lanovky v Turecku — Vyschlé studny na Táborsku — Česká stopa v genové terapii — Odemykání Vltavy v Českém Krumlově — Příběh Casanovy na jevišti divadla Rokoko

                                                  13. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž50 minut

                                                  13. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  13. 4. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám