50 minut

15. ledna 2018

Obsah dílu

Volební kampaně prezidentských kandidátů — Zúčtování 1. kola prezidentských voleb — Sjezd německé sociální demokracie — Ruská zahraniční politika — Nová pravidla u plateb — Varování před smogem — Výstraha před silným větrem — Trump rasista? — Cena Trilobit pro dokument Mečiar — Zítřejší jednání sněmovny — Obchvat Havlíčkova Brodu — Otevření kauzy lékaře Bartáka — Omezení v povinném očkování — Soud v případu lobbisty Janouška — Svědkyně nehody autobusu u Horoměřic — Vyšetřování tragické nehody autobusu — Výstava korunovačních klenotů — Historie korunovačních klenotů — Aktivistka Diašová zpátky na Ukrajině — Přesun brněnského vlakového nádraží — Změna volebních pravidel? — Slovenština ve veřejnoprávních médiích — Evropský boj proti dezinformacím — Boj s ropnou skvrnou ve Východočínském moři — Místní referenda v obcích

Části dílu

00:41
Volební kampaně prezidentských kandidátů
    Oba finalisté volby prezidenta republiky – Miloš Zeman a Jiří Drahoš – dnes se svými týmy probírali definitivní volební strategii před 2. kolem prezidentské volby.
    04:10
    Zúčtování 1. kola prezidentských voleb
      Miloš Zeman podle Jiřího Ovčáčka kampaň nevede. Například za plakáty v ulicích tak stojí organizace přátel Miloše Zemana. Na nepeněžitých bezúplatných plněních současná hlava státu vykázala dary za téměř 17 milionů korun.
      05:57
      Sjezd německé sociální demokracie
        Martin Schulz – šéf německé sociální demokracie. Právě tenhle týden napoví leccos o jeho politické budoucnosti. Během něj bude přesvědčovat spolustraníky, aby na nedělním sjezdu hlasovali pro zahájení koaličních jednání s unií kancléřky Merkelové.
        08:02
        Ruská zahraniční politika
          Šéf ruské diplomacie obvinil Spojené státy, že destabilizují svět. Washingtonu přičítá rostoucí napětí na Korejském poloostrově. Moskva také odmítla podpořit snahu Spojených států o revizi jaderné dohody s Íránem.
          08:34
          Nová pravidla u plateb
            Od soboty funguje nový zákon o platebním styku. Reguluje úhrady prostřednictvím mobilních nebo internetových aplikací, zakazuje poplatky při použití karty a nově upravuje také pravidla blokace peněz například při rezervaci ubytování.
            10:24
            Varování před smogem
              Živý vstup Lucie Botorové.
              12:48
              Výstraha před silným větrem
                Živý vstup Lucie Botorové.
                13:47
                Trump rasista?
                  Spojené státy se přou, jestli je prezident Trump rasista. Demokratičtí zákonodárci tvrdí, že během jednání o imigračním systému vulgárně mluvil o karibských a afrických zemích.
                  16:00
                  Cena Trilobit pro dokument Mečiar
                    Dokument Mečiar je podle poroty Českého filmového a televizního svazu nejlepším titulem loňského roku – natočila ho režisérka Tereza Nvotová.
                    17:29
                    Zítřejší jednání sněmovny
                      Druhý pokus o první vyslovení důvěry vládě. Sněmovnu zítra čeká hlasování o menšinovém kabinetu Andreje Babiše, poslance z mandátového a imunitního výboru také o vydání premiéra a šéfa poslanců ANO Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání.
                      19:54
                      Obchvat Havlíčkova Brodu
                        Po čtvrt století se Havlíčkův Brod zřejmě dočká obchvatu. Stát vyvlastnil poslední z pozemků, který stál v cestě. Ředitelství silnici a dálnic požádalo o stavební povolení.
                        21:41
                        Otevření kauzy lékaře Bartáka
                          Liberecká pobočka krajského soudu bude muset znovu otevřít kauzu lékaře Jaroslava Bartáka. Za plánování 3 vražd a vydírání dostal 8 let vězení. Nejvyšší instance ale tento verdikt dvou nižších soudů zrušila.
                          22:05
                          Omezení v povinném očkování
                            Omezení v povinném očkování – od ledna už si rodiče nemůžou vybrat, kterou ze dvou hexavakcín potomkovi dají. A to kritizují praktici v ordinacích.
                            24:03
                            Soud v případu lobbisty Janouška
                              Nejvyšší soud odblokoval další rozhodování o případu lobbisty Romana Janouška. Ten žádá o upuštění od zbytku trestu za sražení ženy v opilosti. A výsledek: verdikt by měl nakonec vynést Městský soud v Praze.
                              25:36
                              Svědkyně nehody autobusu u Horoměřic
                                V souvislosti s páteční nehodou linkového autobusu u Horoměřic už středočeští policisté vyslechli desítky lidí. Vyšetřovatelé přesto žádají o pomoc i další svědky.
                                26:14
                                Vyšetřování tragické nehody autobusu
                                  Většina ze zraněných už je v domácím ošetřování. V pražských nemocnicích stále zůstává 15 cestujících. Z motolské nemocnice dnes lékaři propustili dvě děti, další čtyři jsou stále hospitalizované.
                                  28:17
                                  Výstava korunovačních klenotů
                                    Sedm držitelů klíčů dnes odemklo Korunovační komnatu ve svatovítské katedrále, kde jsou uloženy české korunovační klenoty. Ty budou od zítřka na týden do 23. ledna vystaveny ve Vladislavském sále Pražského hradu.
                                    34:52
                                    Historie korunovačních klenotů
                                      Nejvzácnějším artefaktem z celého pokladu je pochopitelně koruna. Je také mnohem starší než žezlo a jablko. Ty vyrobili až zhruba o dvě století později.
                                      37:24
                                      Aktivistka Diašová zpátky na Ukrajině
                                        Aktivistka Anželina Diašová podle svých slov opustila Česko a je zpátky na Ukrajině. V pátek se ve volební místnosti polonahá snažila vrhnout na prezidenta Zemana. Soud ji v neděli večer potrestal tříměsíčním vězením a roční podmínkou.
                                        37:49
                                        Přesun brněnského vlakového nádraží
                                          Živý vstup Michala Cagaly.
                                          39:56
                                          Změna volebních pravidel?
                                            Kvůli problémům při sčítání hlasů v minulých volbách zvažuje ministerstvo vnitra změnu zákona. Na Trutnovsku totiž bylo možné s voličským průkazem neoprávněně hlasovat pro kandidáty do Senátu.
                                            41:52
                                            Slovenština ve veřejnoprávních médiích
                                              Víc slovenštiny v českých veřejnoprávních médiích si přeje šéf sněmovny Radek Vondráček. Řekl to v Bratislavě na své první oficiální návštěvě. Zdejší děti podle něj – na rozdíl od slovenských – přestávají řeči sousedů rozumět.
                                              42:52
                                              Evropský boj proti dezinformacím
                                                Evropská komise se chystá do boje proti dezinformacím. Falešných zpráv v médiích a na internetu podle Bruselu přibývá a je potřeba jednotná strategie napříč členskými státy.
                                                45:02
                                                Boj s ropnou skvrnou ve Východočínském moři
                                                  Čínské lodě bojují s obří ropnou skvrnou ve Východočínském moři o velikosti 120 kilometrů čtverečních. Může mít devastující ekologické následky. Specialisté se ji teď snaží rozpustit chemikáliemi.
                                                  45:27
                                                  Místní referenda v obcích
                                                    V osmi obcích a městech se souběžně s prvním kolem prezidentských voleb konala i místní referenda. Rozhodovala o železniční spojce, silničním obchvatu nebo Vřídelní kolonádě v Karlových Varech.
                                                    Přehrát celé video
                                                    Stopáž49 minut
                                                    Další díl
                                                    16. ledna 2018

                                                    Přehled dílů

                                                    Stopáž55 minut

                                                    22. dubna

                                                    Headlines — Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na Ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                                    22. 4. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž55 minut

                                                    22. dubna

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    22. 4. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž50 minut

                                                    21. dubna

                                                    Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                                    21. 4. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž50 minut

                                                    21. dubna

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    21. 4. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž50 minut

                                                    20. dubna

                                                    Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                                    20. 4. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž50 minut

                                                    20. dubna

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    20. 4. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž55 minut

                                                    19. dubna

                                                    Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd čejky chocholaté — Soud s Donaldem Trumpem — Analýza odpadních vod

                                                    19. 4. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž55 minut

                                                    19. dubna

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    19. 4. 2024 na ČT24
                                                    Stopáž56 minut

                                                    18. dubna

                                                    Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalizace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia Litera

                                                    18. 4. 2024 na ČT1
                                                    Stopáž56 minut

                                                    18. dubna

                                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                                    18. 4. 2024 na ČT24

                                                    Události na sociálních sítích

                                                    Napište nám