49 minut

9. listopadu 2017

Obsah dílu

Povolební jednání hnutí ANO — Rozdělení výborů — Výběr předsedy sněmovny — Stížnosti na sněmovní volby — Prezident Donald Trump v Číně — 106 obětí německého masového vraha — Inflace v ČR — Odpojení od tepla a vody kvůli dluhům — Otázka zákazu látky glyfosát — Vladimir Putin obvinil USA — Představitelé katalánského parlamentu před soudem — Prošetření incidentu v Lipníku nad Bečvou — Česká premiéra Noční sezony — Rasistické útoky v teplické škole — Napadnutí afrického muže v tramvaji — Odstranění závady na potrubí v Dukovanech — Toulavý los na Opavsku — Podvody a okrádání seniorů — Odškodnění v případu Lukáše Komárka — Nejčastější důvody rozvázání pracovního poměru zaměstnavatelem — Boj ředitelky mateřské školy s radními — Růst cen letenek — Pohonné hmoty pro českou armádu — Tresty za podvody při obchodu s mákem — Povinná porážka kvůli prasečímu moru — Léčba deprese — Nehoda prvního minibusu bez řidiče — První jednání rakouské Národní rady — Archeologické nálezy v okolí kutnohorské kostnice — Nová řada úspěšného seriálu Rapl

Části dílu

00:36
Povolební jednání hnutí ANO
    Další povolební jednání a další nabídka hnutí ANO. Hnutí ANO jednalo o programu menšinové vlády s třetí nejsilnější stranou. Pirátům vítězové voleb nabídli, že podpoří jejich návrh na osvobození drobných živnostníků a podnikatelů od EET.
    03:28
    Rozdělení výborů
      Po dnešku je jasno o vedení většiny z osmnácti sněmovních výborů. Piráti získali příslib výboru pro životní prostředí. Chtějí i předsedu výboru pro veřejnou správu, o něj ale usiluje i hnutí ANO.
      04:06
      Výběr předsedy sněmovny
        Rozhovor s Ivanem Bartošem, předsedou Pirátů.
        06:58
        Stížnosti na sněmovní volby
          Živý vstup redaktorky Barbory Blažkové.
          09:12
          Prezident Donald Trump v Číně
            Setkání dvou nejmocnějších mužů světa. A vřelá atmosféra. Čínský hostitel připravil pro amerického prezidenta pompézní přijetí, Donald Trump se vyhnul kritice ve všech sporných otázkách.
            11:33
            106 obětí německého masového vraha
              Nejméně 106 pacientů zavraždil v Německu bývalý ošetřovatel Niels Högel. Po novém prošetření případu to oznámilo státní zastupitelství. Původně úřady uváděly na 90 mrtvých.
              11:55
              Inflace v ČR
                Ceny v Česku rostou nejvíc za pět let, v říjnu skoro o tři procenta. Aktuální data zveřejnil Český statistický úřad. Nejvýrazněji oproti loňsku zdražilo často zmiňované máslo.
                13:31
                Odpojení od tepla a vody kvůli dluhům
                  Blížící se zima znamená další starosti pro obyvatele některých domů v Litvínově. Nejčastěji ve vyloučených lokalitách. Většina domů je zadlužená, část z nich před bankrotem.
                  15:37
                  Otázka zákazu látky glyfosát
                    Další bitva ve válce o hubení plevele. Evropská unie dál zvažuje, jestli zakázat v přípravcích látku glyfosát. Členské země se na tom opět neshodly. Stávající povolení vyprší v polovině prosince.
                    16:39
                    Vladimir Putin obvinil USA
                      Vladimir Putin obvinil Spojené státy, že chtějí vyvolat problémy při ruských prezidentských volbách. Podle šéfa Kremlu jde o odvetu za údajné ruské ovlivňování loňských voleb amerických.
                      17:07
                      Představitelé katalánského parlamentu před soudem
                        Vrcholní představitelé katalánského parlamentu před španělským nejvyšším soudem. Vypovídali kvůli vyhlášení nezávislosti autonomní oblasti.
                        19:12
                        Prošetření incidentu v Lipníku nad Bečvou
                          Ministr vnitra Milan Chovanec chce po policii vysvětlení včerejšího incidentu v Lipníku nad Bečvou. Zásah kritizovali třeba předsedové ODS a TOP 09.
                          19:58
                          Česká premiéra Noční sezony
                            Po delší době zase velká role pro herečku Janu Preissovou. V tragikomickém příběhu hraje ženu, kterou opustí dcera. Národní divadlo uvádí v české premiéře hru Rebeccy Lenkiewiczové Noční sezona.
                            22:36
                            Rasistické útoky v teplické škole
                              Nejdřív byla tahle fotografie třídy prvňáků. Po ní lavina komentářů na sociálních sítích, mezi nimi mnoho nenávistných a rasistických. Teď vedení základní školy v teplických Proseticích podpořil veřejně ministr školství Stanislav Štech.
                              24:40
                              Napadnutí afrického muže v tramvaji
                                Ještě jedna událost, kterou policie vyšetřuje jako čin s rasovým podtextem. Tentokrát z Prahy. O víkendu napadla skupina fotbalových fanoušků v tramvaji muže původem ze západní Afriky.
                                25:21
                                Odstranění závady na potrubí v Dukovanech
                                  Technici našli drobnou netěsnost na měřicím potrubí čtvrtého bloku Jaderné elektrárny Dukovany. V něm proudí neaktivní voda. Kvůli závadě byl reaktor v noci na středu neplánovaně odstaven.
                                  25:39
                                  Toulavý los na Opavsku
                                    Samec losa evropského se s největší pravděpodobností stále pohybuje v okolí Opavy. Včera večer zachytili jeho stopy myslivci ze Stěbořic.
                                    27:19
                                    Podvody a okrádání seniorů
                                      Smyšlená legenda o vnukovi, který potřebuje nutně peníze nebo vrácení přeplatku za elektřinu či plyn. Zaběhlé triky, kvůli kterým po čtyřech letech opět roste počet okradených lidí, převážně seniorů.
                                      29:52
                                      Odškodnění v případu Lukáše Komárka
                                        Přišel o práci poté, co si řekl o smlouvu na dobu neurčitou, protože na ni měl nárok. A pak na svém právu trval, až mu dal za pravdu Ústavní soud.
                                        32:08
                                        Nejčastější důvody rozvázání pracovního poměru zaměstnavatelem
                                          Lukáš Komárek se domohl zřejmě rekordního odškodnění v dělnické profesi. Nejvíc se lidi obracejí na soudy kvůli organizačním změnám. Jinými slovy – firma zruší obsazenou pozici a zaměstnanec se stává nadbytečným.
                                          32:46
                                          Boj ředitelky mateřské školy s radními
                                            Neuspokojivé pracovní výsledky – právě to zažila v roce 2012 ředitelka mateřské školy v Hradci Králové. Radní ji odvolali 2 měsíce před koncem řádné pracovní smlouvy. A i ona dotáhla svou obranu až k ústavní instanci.
                                            35:15
                                            Růst cen letenek
                                              Rostoucí ceny ropy zdraží dopravu. U benzinu a nafty jde o týdenní nárůsty v desetihaléřích. Po letech se ale zvednou i ceny letenek.
                                              36:58
                                              Pohonné hmoty pro českou armádu
                                                Zdražení pohoných hmot se v tuto chvíli české armády – včetně letectva – nedotkne. Vojáci totiž berou palivo od Státní správy hmotných rezerv dopředu na jeden rok.
                                                38:29
                                                Tresty za podvody při obchodu s mákem
                                                  Od pěti a půl roku do deseti let vězení – takové tresty dnes uložil soud Marcele Stavjaníkové, jejímu manželovi Josefovi Stavjaníkovi a zemědělci Josefovi Pospíšilovi za podvody při fiktivních obchodech s mákem a dalšími surovinami.
                                                  38:55
                                                  Povinná porážka kvůli prasečímu moru
                                                    Nečekaný zásah do plánů drobných chovatelů prasat. Na Zlínsku, tam kde hrozí africký mor, musí povinně porazit prasata. Už do konce listopadu, od prosince veterináři domácí chov prasat kvůli obavám z rozšíření nákazy zcela zakázali.
                                                    41:03
                                                    Léčba deprese
                                                      Pokrok v diagnóze a léčbě depresí v ordinacích praktiků. Správně tuto poruchu vyhodnotí ve čtyřiceti procentech případů. Pomáhá jim v tom projekt Rozpoznejte depresi.
                                                      42:57
                                                      Nehoda prvního minibusu bez řidiče
                                                        První minibus bez řidiče ve Spojených státech havaroval jen dvě hodiny po uvedení do ostrého provozu. Počítač po spatření překážky vozidlo okamžitě zastavil, srážce s kamionem, který mu nedal přednost, ale nezabránil.
                                                        43:19
                                                        První jednání rakouské Národní rady
                                                          Ve Vídni se poprvé v novém složení sešla dolní komora rakouského parlamentu. O koalici dál jednají vítězní lidovci s krajně pravicovými Svobodnými.
                                                          45:21
                                                          Archeologické nálezy v okolí kutnohorské kostnice
                                                            V okolí kutnohorské kostnice odkryli archeologové třicet hromadných hrobů. A to je unikátní nález i v evropském měřítku. V každém z nich bylo pohřbeno 50 až 70 lidí, kteří zemřeli na hladomor nebo epidemii moru ve 14. století.
                                                            46:00
                                                            Nová řada úspěšného seriálu Rapl
                                                              Do České televize se vrátí Rapl. Tedy stejnojmenný seriál, v hlavní roli s hercem Hynkem Čermákem. Jedním z témat nové řady bude třeba obchod s lidmi. První série patřila k nejsledovanějším pořadům loňského podzimu.
                                                              Přehrát celé video
                                                              Stopáž48 minut
                                                              Další díl
                                                              10. listopadu 2017

                                                              Přehled dílů

                                                              Stopáž55 minut

                                                              27. března

                                                              Headlines — Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propuštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                                              27. 3. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              27. března

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              27. 3. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž53 minut

                                                              26. března

                                                              Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                                              26. 3. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž53 minut

                                                              26. března

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              26. 3. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž54 minut

                                                              25. března

                                                              Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                                              25. 3. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              25. března

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              25. 3. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž51 minut

                                                              24. března

                                                              Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                                              24. 3. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž51 minut

                                                              24. března

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              24. 3. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž50 minut

                                                              23. března

                                                              Krveprolití v Moskvě — Vyšetřování útoku v Moskvě — Místo teroristického útoku — Reakce na útok v Rusku — Vyprošťovací práce na místě útoku — Terorismus v historii Ruska — Přednostní právo ve sněmovně — Část firem snížila počet lidi pracujících na dohodu — Vítr na Moravě — Protest za odstoupení vlády — Prezidentské volby na Slovensku — Volební den na Slovensku — Dění ve volebních místnostech — Sčítání hlasů a výsledky voleb — Sídlo slovenského prezidenta — Dobrovolníci uklízejí Česko — Uzavírka D1 na Vysočině — Čištění letadel v Kunovicích — Vážná nemoc princezny Catherine — Pokuty za průjezd na oranžovou — Porušení přednosti v jízdě — Lidé v Líšťanech odmítli větrníky — Sbírka na zbraně pro Ukrajinu — Nová expozice v pražské zoo — Soběstačnost ve výrobě léků — Rumcajsova lavička v Jičíně — Národní sbírka zlozvyků

                                                              23. 3. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž50 minut

                                                              23. března

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              23. 3. 2024 na ČT24

                                                              Události na sociálních sítích

                                                              Napište nám