50 minut

19. dubna 2017

Obsah dílu

Ochrana před teroristickými útoky — Ochrana před terorismem — Plány na protiteroristická opatření — Mezinárodní postupy proti terorismu — Donald Tusk u soudu — Předčasné volby ve Velké Británii — Potíže řidičů kvůli sněhu, větru a náledí — Komplikace kvůli sněhu — Průměrná úroková sazba hypoték — Ledovec uvázlý na mělčině — Volební preference francouzských zemědělců — Tresty za manipulace s evropskými dotacemi — Syrský fotograf jako zachránce — Schválená otcovská dovolená — Daňové plány politických stran — Kontroly České inspekce životního prostředí — Měření rychlosti na českých silnicích — Když se pasažér do letadla nevejde — Nevyčíslitelné pochybení aerolinek — Senátoři o registru smluv — Platné turecké referendum — Trest za vraždu dítěte — Jak využít přebytek státního rozpočtu — Fanoušci Komety čekají na titul — Transplantace kostní dřeně — Česká pomoc ukrajinským veteránům — Bouřlivá volba guvernéra Jakarty — Nejkrásnější české knihy roku 2016 — Čapkův Krakatit jako opera

Části dílu

00:37
Ochrana před teroristickými útoky
    Místa s vysokou koncentrací lidí budou více chráněna před teroristickými útoky. Koncepci ochrany měkkých cílů dnes schválila vláda. Podle ministerstva vnitra je nutné nastavit preventivní opatření a připravit na ně peníze.
    01:08
    Ochrana před terorismem
      Informační kampaň, vzdělávací kurzy a nebo rozesílání varovných SMS zpráv – to vše se má stihnout do roku 2020. Školy, kulturní zařízení nebo obchodní centra mají být podle plánu ministerstva vnitra schopné zareagovat na případný útok.
      03:49
      Plány na protiteroristická opatření
        Hostem Událostí je ministr vnitra Milan Chovanec /ČSSD/.
        07:52
        Mezinárodní postupy proti terorismu
          Hostem Událostí je ministr vnitra Milan Chovanec /ČSSD/.
          09:19
          Donald Tusk u soudu
            Předseda Evropské rady u výslechu ve Varšavě. Prokuratura si někdejšího polského premiéra Donalda Tuska předvolala kvůli sedm let staré tragédii ve Smolensku. Vyšetřuje údajnou spolupráci polské vojenské kontrarozvědky a ruské tajné služby FSB.
            11:19
            Předčasné volby ve Velké Británii
              Britský parlament drtivou většinou potvrdil konání předčasných voleb v zemi. Proti bylo jen 13 poslanců. Volby vypsala premiérka Theresa Mayová, chce tak posílit svoji pozici před vyjednáváním o brexitu s Evropskou unií.
              11:36
              Potíže řidičů kvůli sněhu, větru a náledí
                Až 40 centimetrů nového sněhu. Vyhlášený druhý stupeň lavinového nebezpečí. Nesjízdné silnice. Tak to vypadalo v Jeseníkách v noci a během dneška. Silničáři měli v terénu všechnu techniku, ale ani to nestačilo. Výsledkem byly uvázlé kamiony i osobní auta.
                13:47
                Komplikace kvůli sněhu
                  Živý vstup redaktorky Moniky Fleishmannové.
                  15:08
                  Průměrná úroková sazba hypoték
                    15:48
                    Ledovec uvázlý na mělčině
                      Mocný ledovec uvázl na mělčině u kanadského města Ferryland. Už o Velikonocích se stal turistickou atrakcí. Podle vědců oslovených BBC letos kolem východního pobřeží Newfoundlandu pluje víc ledovců z Arktidy než v minulých letech.
                      16:06
                      Volební preference francouzských zemědělců
                        Prezidentské kampani ve Francii letos silně rezonuje téma Evropské unie. Hned několik kandidátů považuje vystoupení země po vzoru brexitu za přijatelné nebo dokonce nejlepší řešení. Odezvu má hlavně mezi farmáři.
                        19:16
                        Tresty za manipulace s evropskými dotacemi
                          Vrchní soud v Praze potvrdil manipulace s evropskými dotacemi na severozápadě Čech. Škody mají dosahovat stovek milionů korun. Úředníci podle verdiktu pomáhali získat peníze pro privilegované projekty.
                          21:52
                          Syrský fotograf jako zachránce
                            Jindy bývá jen pozorovatelem, teď se sám zapojil do akce. Syrský válečný fotograf o víkendu mapoval konvoj s evakuovanými z obléhaných vesnic.
                            22:24
                            Schválená otcovská dovolená
                              Týden placeného volna pro muže, kteří budou chtít po narození dítěte zůstat s partnerkou doma. Senát schválil zavedení otcovské dovolené. Nárok na ni budou mít jen ti, kteří mají nemocenské pojištění. Podle pravicové opozice je zbytečná.
                              24:27
                              Daňové plány politických stran
                                25:38
                                Kontroly České inspekce životního prostředí
                                  Česká inspekce životního prostředí zjistila loni méně pochybení, i když kontrol provedla více. Rozdala pokuty skoro za 131 milionů. Sankcí skončil zhruba každý pátý případ, kterým se zabývala.
                                  26:04
                                  Měření rychlosti na českých silnicích
                                    Stovky policistů od rána měří rychlost napříč Českem. Poprvé na místech, která jim vytipovali sami lidé. V únoru jich na internetu v rámci tzv. Speed marathonu hlasovalo přes 77 tisíc. Ze skoro 11 tisíc míst vytipovali policisté víc než 1000.
                                    28:28
                                    Když se pasažér do letadla nevejde
                                      Kauza, která rezonuje světem letecké dopravy. Všechno odstartovalo tohle video - zákrok proti pasažérovi, který odmítl uvolnit místo personálu. Tahle scéna skončila krví v obličeji cestujícího a dvěma vyraženými zuby.
                                      32:16
                                      Nevyčíslitelné pochybení aerolinek
                                        S kompenzacemi a odškodněním vše nekončí. Problémy způsobené aerolinkami se nedají v penězích vyčíslit. Například když čtyřčlenná rodina den před odletem na dovolenou zjistí, že pro jedno dítě v letadle místo není.
                                        34:09
                                        Senátoři o registru smluv
                                          Živý vstup redaktorky Anny Klímové.
                                          35:53
                                          Platné turecké referendum
                                            Turecká ústřední volební komise odmítla zrušit výsledky nedělního referenda. Žádost o jejich anulování podala opozice, která tvrdí, že jsou zmanipulované. V referendu si voliči odhlasovali ústavní změny.
                                            36:12
                                            Trest za vraždu dítěte
                                              Příběh, který otřásl Amerikou a změnil přístup ke zmizelým dětem. Byla to tvář šestiletého Ejtána Pejce, která se jako první objevila na krabicích od mléka. Pátrání po zmizelém tehdy před 38 lety skončilo neúspěšně.
                                              38:24
                                              Jak využít přebytek státního rozpočtu
                                                Koalice se zatím neshodla na využití přebytku státního rozpočtu za loňský rok. Jde o 62 miliard korun. Co s ušetřenými penězi, musí vláda navrhnout poslanecké sněmovně do konce dubna. Kompromis budou už zítra hledat ekonomičtí experti ČSSD, hnutí ANO a KD
                                                39:19
                                                Fanoušci Komety čekají na titul
                                                  Hokejový tým Kometa hraje o historický titul. Právě teď s Libercem bojuje o čtvrté vítězství ve finálové sérii extraligy. Zápas sledují fandové i na velkoplošných obrazovkách na Zelném trhu.
                                                  39:43
                                                  Transplantace kostní dřeně
                                                    Je to třicet let od chvíle, kdy transplantace kostní dřeně zachránila v Česku první život. Od té doby lékaři tímto způsobem pomohli víc než dvanácti tisícům lidí. Přesné výročí prvního úspěšného zákroku připadá na příští týden.
                                                    41:47
                                                    Česká pomoc ukrajinským veteránům
                                                      V Česku se budou léčit zranění vojáci z Ukrajiny. Tamní státní služba pro válečné veterány podepsala dohodu s tuzemským nadačním fondem Regi Base. V konfliktu na východě země utrpěly zranění desítky tisíc Ukrajinců.
                                                      42:22
                                                      Bouřlivá volba guvernéra Jakarty
                                                        Hlasování, které mělo být testem tolerantnosti nejlidnatější země světa. Volby guvernéra indonéské Jakarty ale provázely protesty statisíců lidí. Poprvé po 50 letech byl favoritem představitel menšiny – dosavadní guvernér, křesťan čínského původu.
                                                        45:02
                                                        Nejkrásnější české knihy roku 2016
                                                          Soutěž určená nejen grafikům a vydavatelům, ale i studentům polygrafických škol. V sekci krásná literatura zvítězila publikace Letec Otto Hanzlíček, jejíž podobu navrhl Matěj Hanauer a Hafanova dobrodružství Juliány Chomové.
                                                          46:03
                                                          Čapkův Krakatit jako opera
                                                            Opera Krakatit se vrací do programu Národního divadla – po více než padesáti letech. Na motivy románu Karla Čapka ji na začátku šedesátých let napsal skladatel a dirigent Václav Kašlík. Nové nastudování podobenství o zneužití vědy má v historické budově p
                                                            Přehrát celé video
                                                            Stopáž48 minut
                                                            Další díl
                                                            20. dubna 2017

                                                            Přehled dílů

                                                            Stopáž55 minut

                                                            15. dubna

                                                            Headlines — Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku Stardance — Šíření Černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre Dame — Koncert Collegia 1704

                                                            15. 4. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž55 minut

                                                            15. dubna

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            15. 4. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž49 minut

                                                            14. dubna

                                                            Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                                            14. 4. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž49 minut

                                                            14. dubna

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            14. 4. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž50 minut

                                                            13. dubna

                                                            Vedení ODS — Kongres ODS — Vizitka ODS — Strategie ODS — Reakce na zvolení Petra Fialy — Celostátní konference SPD — Ohlasy na znovuzvolení Tomia Okamury — Vizitka SPD — Důvěra v politickou reprezentaci — Ruské posílení pozic na Ukrajině — Následky útoků na ukrajinské elektrárny — Omezení na D10 kvůli bourání mostu — Zájem o prémiová paliva — Biden o napětí mezi Íránek a Izraelem — Útok v australském obchodním centru — Kompenzace za slevy na jízdném — Mimořádná aktivita klíšťat — Zabezpečení kol proti krádežím — Potravinová sbírka — Ročníky potravinové sbírky — Nákupy dárců a co ve zásobách chybí — Sňatky párů stejného pohlaví — Opravy u dálnice D46 — Očekávání Rusů — Soud s Donaldem Trumpem — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Tragický pád lanovky v Turecku — Vyschlé studny na Táborsku — Česká stopa v genové terapii — Odemykání Vltavy v Českém Krumlově — Příběh Casanovy na jevišti divadla Rokoko

                                                            13. 4. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž50 minut

                                                            13. dubna

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            13. 4. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž54 minut

                                                            12. dubna

                                                            Sněmovna schválila růst příspěvků na péči — Výše příspěvků — Počet lidí pobírajících příspěvek na péči — Izrael se připravuje na odvetu Íránu — Další ruské útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu — Kauza Čapí hnízdo se vrací k soudu — Pátrání po ozbrojených útočnících — Oživení hypotečního trhu — Stavební spoření — Debaty o potratech v Polsku — Působení proruské manipulační sítě — Česká vážná hudba na Britských ostrovech — Jednání ministra Jurečky s odbory — Počet zadržených tranzitních migrantů — Sázení brambor a cibule — Nehody na železnici — Nebezpečná jízda v protisměru — Nové mládě gorily v pražské zoo — Gorily patří spolu i se šimpanzi mezi nejbližší příbuzné člověku — Ohrožená zvířata a rostliny — Obvinění Petra Syrovátky — Začaly přijímací zkoušky — Povodně v Rusku — Tchajwanská civilní obrana — Odpad míří do lesa — ČKD Blansko Holding v insolvenci — V Česku chybí dárci krve — Nehoda autobusu — Průzkum věznice v Uherském Hradišti — Dětští uprchlíci z Ukrajiny bez doprovodu — Otevření památníku v Letech — Výtvarník Pavel Čech v Topičově salonu — Výročí Karla Kryla

                                                            12. 4. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž54 minut

                                                            12. dubna

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            12. 4. 2024 na ČT24
                                                            Stopáž54 minut

                                                            11. dubna

                                                            Pronájem gripenů — Pronájem švédských gripenů — Gripeny ve světě — Summit Trojmoří — Výzva k odvolání Peipera — Obchodní centra střídají nákupní parky — Propojení sociální a zdravotní péče — Vazba pro dva obviněné — Průměrné ceny pohonných hmot — Česko a ropa z Ruska — Revize trhů s elektřinou a plynem — Trest smrti pro vietnamskou realitní magnátku — Nejlépe opravené památky loňského roku — Hádky poslanců během mimořádné schůze — Hrozba další miliardové arbitráže — Zemřel O. J. Simpson — Podvodné výzvy k přeplatkům na dani — Hospodaření České pošty — Pobočková síť — Pošta hledá zaměstnance — Zájem o mobilní poštu — Shody na úpravě korespondenční volby — Jednání vlád Slovenska a Ukrajiny — Fresky v Pompejích — Trest za shození turisty z hradeb — Modernější zázemí pro pražskou říční policii — Fond pro oběti komunistického režimu — Problémy s pitnou vodou v Malém Hradisku — Pád laviny v rakouském Ötztalu — Rizikový úsek u Karlových Varů — Speciální hasební deky — Miloš Vystrčil v Zambii — 80. výročí vylodění spojenců v Normandii — Speciální zdicí robot — Výstava Knihy do rukou lidu — Filmový festival Jeden svět

                                                            11. 4. 2024 na ČT1
                                                            Stopáž54 minut

                                                            11. dubna

                                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                                            11. 4. 2024 na ČT24

                                                            Události na sociálních sítích

                                                            Napište nám