45 minut

12. února 2017

Obsah dílu

Změny v řízení nemocnic — Volba německého prezidenta — Švýcarské referendum o občanství — Dezinfekce míst výskytu ptačí chřipky — Zahájené stavby v r. 2016 — Danění výnosů korunových dluhopisů — Komiksy o životě v dětském domově — Evakuace v Soluni kvůli nevybuchlé pumě — Karneval v Nice pod mimořádným dohledem — Smrt novorozence v Liberci — Reklamace rozhledny na Velkém Kosíři — Raketový test KLDR během jednání Trumpa s Abem — Nejčastější příčiny úmrtí — Internetové pokrytí české železnice — Hazardní chování lyžařů — Jak uspořit na vytápění — Změna dodavatele energií — Evakuace lidí z letiště v Hamburku — Léčba mozkových nádorů u dětí — Dominikánská záměna Trumpa za Baldwina — Zakázky pro české firmy ve střední Asii — Zemřela Jarmila Šuláková — Oprava zanedbané církevní památky

Části dílu

00:34
Změny v řízení nemocnic
    Ministerstvo zdravotnictví zčásti ustoupilo od jedné ze svých priorit - změny v řízení státních nemocnic. Původně chtělo desítky zařízení převést na neziskovou formu. Po neshodách v koalici ale nový šéf resortu Miloslav Ludvík nechal zákon přepsat.
    05:17
    Volba německého prezidenta
      Novým prezidentem Německa bude Frank-Walter Steinmeier. Bývalý ministr zahraničí získal už v prvním kole volby pohodlnou většinu skoro tří čtvrtin hlasů Spolkového shromáždění. Do souboje o prezidentský post ho společně vyslaly strany vládní koalice.
      07:55
      Švýcarské referendum o občanství
        Třetí generace přistěhovalců do Švýcarska bude moci jednodušeji získat občanství alpského státu. Návrh schválili Švýcaři v referendu. Cizinci tvoří asi čtvrtinu obyvatel země. Pro obdržení švýcarského pasu ale musí pořád splnit řadu podmínek.
        08:25
        Dezinfekce míst výskytu ptačí chřipky
          Živý vstup redaktorky Martiny Tlachové.
          10:31
          Zahájené stavby v r. 2016
            13:01
            Danění výnosů korunových dluhopisů
              Finanční správa by měla prověřit firmy, které vydaly nedaněné korunové dluhopisy. Mezi nimi například i skupinu Agrofert, která patřila ministru financí Andreji Babišovi. V pořadu Otázky Václava Moravce to řekl europoslanec Luďek Niedermayer.
              14:05
              Komiksy o životě v dětském domově
                Jak vypadá život v dětském domově, vyprávějí komiksy z edice Nejisté domovy. Spoluvytvořily je děti, které si ústavní výchovou prošly. Komiksy využijí vysoké školy i knihovny.
                16:38
                Evakuace v Soluni kvůli nevybuchlé pumě
                  Sedmdesát dva tisíc lidí evakuovaly úřady v řecké Soluni kvůli nevybuchlé bombě z druhé světové války. Čtvrttunová nálož ležela u benzinové stanice. Pyrotechnici ji po vyzvednutí ze země zlikvidovali na vojenské střelnici za městem.
                  16:57
                  Karneval v Nice pod mimořádným dohledem
                    V jihofrancouzské Nice začal jeden z nejslavnějších světových karnevalů – tentokrát ovšem ve stínu loňského atentátu, při kterém zemřelo šestaosmdesát lidí. Oslavy proto provázejí mimořádná bezpečnostní opatření.
                    19:16
                    Smrt novorozence v Liberci
                      Kriminalisté v Liberci vyšetřují smrt novorozence a žádají veřejnost o pomoc. Tělo dítěte objevil včera náhodný svědek v kontejneru na domovní odpad. Policisty zajímá, kdo se v ulici Na Bídě od pátku do sobotního poledne pohyboval.
                      19:38
                      Reklamace rozhledny na Velkém Kosíři
                        Šest milionů korun a jen čtyři roky v provozu. Rozhledna na Velkém Kosíři - nejvyšším kopci Hané - má špatnou statiku. Experti z ČVUT ji navrhli z bezpečnostních důvodů uzavřít. Za tu dobu ji navštívilo více než sto tisíc lidí.
                        22:34
                        Raketový test KLDR během jednání Trumpa s Abem
                          Severní Korea provedla další raketovou zkoušku. Ve stejné době jednal japonský premiér Šinzo Abe ve Spojených státech s Donaldem Trumpem. Střela dopadla do Japonského moře. Podle Washingtonu nepředstavovala pro severní Ameriku žádnou hrozbu.
                          24:29
                          Nejčastější příčiny úmrtí
                            Nejčastější příčinou smrti v Česku podle statistiků zůstávají nemoci oběhové soustavy. Tato diagnóza se týká zhruba poloviny ze všech 111 tisíc lidí, kteří v předloni zemřeli.
                            24:57
                            Internetové pokrytí české železnice
                              Připojení k internetu začíná být samozřejmostí i při cestování vlakem. Státní dopravce - tedy České dráhy - letos plánují zavést WiFi na další zhruba stovce spojů. Soukromí přepravci ho už nabízejí skoro všude.
                              26:53
                              Hazardní chování lyžařů
                                Nebezpečí se lyžaři vystavují nejen mimo sjezdovku, ale i přímo na ní. Zvlášt když ji sjíždějí dlouho po zavírací době, kdy rolby upravují její povrch. Podle záchranářů jde o životu nebezpečný hazard.
                                29:12
                                Jak uspořit na vytápění
                                  Majitelé nemovitostí si letos připlatí za topení. Letošní leden byl totiž sedmý nejchladnější od roku 1961. Průměrná teplota dosáhla necelých -6 stupňů Celsia.
                                  33:08
                                  Změna dodavatele energií
                                    Dodavatele elektřiny nebo plynu loni změnilo téměř 560 tisíc domácností. Šly hlavně za nižší cenou a lepšími podmínkami. Větší mobilitě zákazníků ale stále brání byrokracie a nepřehlednost nabídek na trhu. Vyplývá to z průzkumu společnosti dTest.
                                    35:09
                                    Evakuace lidí z letiště v Hamburku
                                      Letiště v Hamburku přerušilo na hodinu provoz kvůli úniku dráždivého plynu. Úřady evakuovaly oba terminály. Zdravotníci ošetřili skoro sedmdesát lidí, kterým se špatně dýchalo a pálily je oči.
                                      35:33
                                      Léčba mozkových nádorů u dětí
                                        Nádory mozku jsou dnes druhým nejčastějším onkologickým onemocněním u dětí. Zároveň ale tím nejagresivnějším s častými následky. Podle lékařů je proto důležité včasné odhalení a rozpoznání příznaků.
                                        37:20
                                        Dominikánská záměna Trumpa za Baldwina
                                          Dominikánský deník El Nacional se v pátečním vydání spletl: místo fotografie prezidenta Donalda Trumpa u článku o jeho postojích vůči Izraeli otiskl snímek herce Aleca Baldwina. Ten Trumpa opakovaně paroduje v americkém satirickém pořadu.
                                          37:38
                                          Zakázky pro české firmy ve střední Asii
                                            Nové zakázky hledali tento týden v zemích střední Asie zástupci třiceti českých firem. Doprovázeli je někteří poslanci. Česko by regionu mělo dodávat třeba tramvaje nebo techniku na zpracování zemědělských produktů.
                                            40:09
                                            Zemřela Jarmila Šuláková
                                              Zemřela Jarmila Šuláková, zpěvačka lidových písní a přední představitelka moravského hudebního folklóru. Bylo jí 87 let. Od padesátých let vystupovala v řadě tradičních lidových souborů, v poslední době bylá známá především díky spolupráci s folkovou skup
                                              41:18
                                              Oprava zanedbané církevní památky
                                                Doslova na poslední chvíli zachraňuje obec Bartošovice v Orlických horách tamní barokní kostel. Jde o cenný církevní majetek. Kvůli minimu věřících v regionu ale rekonstrukce památky není pro vlastníka tak důležitá.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž49 minut
                                                Další díl
                                                13. února 2017

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž54 minut

                                                25. dubna

                                                25. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                25. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                25. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                24. dubna

                                                Jednání tripartity — Růst platů státních zaměstnanců — Návrhy NERV na podporu hospodářstí — Americké peníze pro Ukrajinu, Izrael i Tchaj-wan — Schválená americká pomoc Ukrajině — Petr Bartovský ředitelem Vojenského zpravodajství — Zdražování nemovitostí — Devatenáctiletý trest — Mráz a sníh ohrožuje úrodu — Odvolání hlavní hygieničky — Změny ve slovenských veřejnoprávních médiích — Povinnosti evropských zemědělců — Pražské ptactvo — Jednání o návrhu důchodové reformy — Volební model — Saharský písek nad Řeckem — První sanitka s elektrickým pohonem — Zátah na útočníky na bankovní účty — Útoky na klienty bank — Hlášení podezřelých nákupů zbraní — Nový systém emisních povolenek — Přípravy útoku na Rafah — 20 let Česka v EU — Dotace Evropské unie — Amnesty International o lidských právech v Česku — Obce sestavují volební komise — Přípravy na hokejové mistrovství — Výuka jaderných inženýrů — KDU-ČSL odsuzuje výstupy Cyrila Svobody — Debata o korespondenční volbě — Nový pohled na historii Avarů — Opravené mosty u Kfel — Skautský den — Leonard Slatkin v Obecním domě

                                                24. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                24. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                24. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                23. dubna

                                                Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                                23. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                23. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                23. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                22. dubna

                                                Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                                22. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                22. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                22. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž50 minut

                                                21. dubna

                                                Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                                21. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž50 minut

                                                21. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                21. 4. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám