44 minut

14. srpna 2016

Obsah dílu

Ekonomika podle prezidenta — Vyšetřování útoku ve švýcarském vlaku — Rekonstrukce D1 — Komplikace v dopravě na D1 — Pokuty za urážení úředníků a policistů — Zákaz ohňostrojů v metropoli — Péče o duševně nemocné — Schůzka o Krymu — Násilné protesty po policejní střelbě — 90. narozeniny Fidela Castra — Židovské památky otevřeny veřejnosti — Čerpání eurodotací na životní prostředí — Práce pro Ukrajince v Česku — Zhoršené vidění kvůli šedému zákalu — Důkladné kontroly návštěvníků Pražského hradu — Vyšší spotřeba plynu — Clony proti nežádoucím divákům — Přivýdělek v důchodu — Zadlužování seniorů kvůli příbuzným — Obce bez vody kvůli zákonu — Video dívek unesených Boko Haram — Dům postavený na hlavu — Zmeřel herec Kenny Baker — Dobrovolnická pomoc za miliardy — Požár v zařízení pro uprchlíky — Českou stopou v Brazílii

Části dílu

00:31
Ekonomika podle prezidenta
    Plánovaný deficit rozpočtu na příští rok 60 miliard je podle prezidenta Miloše Zemana vysoký. Podle něj je ale zásadní konečný výsledek, který díky výkonu ekonomiky může být lepší, než teď kabinet plánuje.
    05:34
    Vyšetřování útoku ve švýcarském vlaku
      Švýcarská policie vyšetřuje včerejší útok ve vlaku. 27letý muž tam hořlavinou a nožem zranil 7 lidí. Jedna žena následkům podlehla. V nemocnici dnes zemřel i sám útočník. Co ho k činu vedlo, úřady stále neví.
      07:29
      Rekonstrukce D1
        Ředitelství silnic a dálnic vypsalo výběrová řízení na rekonstrukci dalších dvou úseků D1. Konkrétně jde o trasy u Ostředku a Velkého Meziříčí. Hodnota tendrů je skoro dvě miliardy korun.
        07:50
        Komplikace v dopravě na D1
          Živý vstup redaktorky Barbory Měchurové.
          08:49
          Pokuty za urážení úředníků a policistů
            Od příštího léta bude urážka policisty nebo úředníka přestupkem proti veřejnému pořádku. Hrozit za ni bude pokuta až deset tisíc korun. Zákon schválil parlament a podpis už připojil i prezident.
            10:23
            Zákaz ohňostrojů v metropoli
              Ještě letos v prosinci zřejmě začne platit v některých částech Prahy zákaz ohňostrojů. Nová vyhláška, kterou metropole připravuje, má znemožnit jejich odpalování v historickém centru města a u břehů Vltavy.
              10:44
              Péče o duševně nemocné
                Budoucí zdravotníci nemají zájem o práci s psychicky nemocnými. Vyplývá to ze studie Národního ústavu duševního zdraví, který se kampaní snažil situaci změnit. Formou seminářů na školách i video spotů.
                12:59
                Schůzka o Krymu
                  Kvůli novému napětí kolem Krymu se zítra sejdou ruský a německý šéf diplomacie v Jekatěrinburgu. Rusko na anektovaný poloostrov přesunulo vojáky a protivzdušný systém S-400.
                  13:18
                  Násilné protesty po policejní střelbě
                    Americké Milwaukee jako zatím poslední z dějišť nepokojů, které vyvolalo zabití člověka policisty. Potom, co hlídka zastřelila podezřelého muže, který byl podle ní ozbrojený. Tři lidé skončili ve vazbě.
                    15:12
                    90. narozeniny Fidela Castra
                      Bývalý kubánský vůdce Fidel Castro se po dlouhé době ukázal na veřejnosti. Zúčastnil se gala večera na oslavu jeho devadesátých narozenin. Akci na počest dlouholetého komunistického vládce přenášela živě televize.
                      15:32
                      Židovské památky otevřeny veřejnosti
                        Čtyři desítky židovských pamětihodností v Čechách, na Moravě a Slezsku otevřely své brány veřejnosti. Lidé tak mohli navštívit vzácné hřbitovy a synagogy, které jsou běžně nepřístupné, nebo prošly v posledních letech rekonstrukcí.
                        18:11
                        Čerpání eurodotací na životní prostředí
                          První rok dělení evropských dotací na životní prostředí - Česko vyčerpalo jednu miliardu z připravených sedmdesáti dvou. Podle opozice má opět zpoždění a mělo by přidat.
                          20:30
                          Práce pro Ukrajince v Česku
                            Za první dva týdny od spuštění programu „Režim Ukrajina“ požádali zaměstnavatelé o přijetí více než stovky lidí. Ukrajinci by měli pomoct obsadit pracovní místa, o která Češi nemají dlouhodobě zájem.
                            21:00
                            Zhoršené vidění kvůli šedému zákalu
                              Lidé se šedým zákalem a vadou zraku - tzv. astigmatismem - pravděpodobně ani od příštího roku nedostanou speciální čočku.
                              23:18
                              Důkladné kontroly návštěvníků Pražského hradu
                                Pražský hrad neprošel zátěžovou zkouškou víkendové návštěvnosti - fronty u vstupů do areálu byly dlouhé až čtvrt kilometru. Tvoří se tam kvůli bezpečnostním opatřením, policie kontroluje každého návštěvníka.
                                25:03
                                Vyšší spotřeba plynu
                                  Letošní počasí se odrazilo na mírně vyšší spotřebě plynu. Celkem obyvatelé Česka za první pololetí vyčerpali čtyři miliardy a tři sta milionů metrů krychlových této komodity. Zhruba o procento víc než za loňský půlrok.
                                  25:24
                                  Clony proti nežádoucím divákům
                                    Drastické záběry z místa dopravních nehod začaly vadit záchranářům - a tak se vybavují zábranami. Podle zjištění ČT se clony objevily v posledních týdnech hned u několika nehod.
                                    27:47
                                    Přivýdělek v důchodu
                                      V Česku roste počet pracujících seniorů. Zatímco před dvaceti lety si vydělávalo necelých 170 tisíc lidí nad šedesát let – loni už to byl podle statistiků víc než dvojnásobek.
                                      30:27
                                      Zadlužování seniorů kvůli příbuzným
                                        Senioři si přitom půjčují hlavně na životně důležité věci - jako je třeba nájem. Někteří ale upadnou do dluhové pasti kvůli svým příbuzným - vlastním dětem nebo vnoučatům.
                                        32:57
                                        Obce bez vody kvůli zákonu
                                          Podle senátní novely zákona o pozemních komunikacích smí obec stavět jen pod silnicí, která jí patří - pod krajským nebo státním majetkem to nejde. Jenže kvůli tomu se teď na mnoha místech nedají realizovat třeba vodovodní nebo kanalizační přípojky.
                                          35:15
                                          Video dívek unesených Boko Haram
                                            Nigerijská islamistická organizace Boko Haram zveřejnila teprve druhé video, na kterém údajně ukazuje předloni unesené studentky. Ze školy v Chiboku tehdy radikálové odvlekli skoro dvě stě osmdesát dívek.
                                            35:37
                                            Dům postavený na hlavu
                                              Turisty ve slovenském Liptově úspěšně láká nová turistická atrakce - dům postavený na střechu. Místní podnikatel chce přilákat nové návštěvníky, ale zároveň tímto způsobem protestuje proti chování úřadů, s kterými má mnohaleté spory.
                                              37:29
                                              Zmeřel herec Kenny Baker
                                                Britský herec Kenny Baker zemřel. Jeho nejznámější rolí byl robot R2-D2 ze ságy Star Wars - objevil se celkem v šesti epizodách. Hrál ale třeba i ve filmech Amadeus nebo Sloní muž.
                                                37:45
                                                Dobrovolnická pomoc za miliardy
                                                  Práci za několik miliard korun ročně odvedou zdarma dobrovolníci. Přes rok pomáhají třeba handicapovaným nebo seniorům, ale i při ochraně přírody nebo památek.
                                                  39:42
                                                  Požár v zařízení pro uprchlíky
                                                    40:05
                                                    Českou stopou v Brazílii
                                                      Přestože Brazílie teď žije hlavně olympiádou, ne všichni do ní zavítají kvůli sportu. Skupina Čechů v městečku Batayporã, které založil Jan Antonín Baťa, značila výletní trasy.
                                                      Přehrát celé video
                                                      Stopáž45 minut
                                                      Další díl
                                                      15. srpna 2016

                                                      Přehled dílů

                                                      Stopáž56 minut

                                                      18. dubna

                                                      Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalizace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia litera

                                                      18. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž56 minut

                                                      18. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      18. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž54 minut

                                                      17. dubna

                                                      Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                                      17. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž54 minut

                                                      17. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      17. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž55 minut

                                                      16. dubna

                                                      Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                                      16. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž55 minut

                                                      16. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      16. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž55 minut

                                                      15. dubna

                                                      Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                                      15. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž55 minut

                                                      15. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      15. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž49 minut

                                                      14. dubna

                                                      Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                                      14. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž49 minut

                                                      14. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      14. 4. 2024 na ČT24

                                                      Události na sociálních sítích

                                                      Napište nám