45 minut

19. července 2015

Obsah dílu

Pátrání po zmizelých Češích — Růst platů ve státní správě — Požáry a bouřky — Požáry a bouřky — Nová technika z fondu škod — Zneužívání sociálních dávek — Motiv střelce z Chattanoogy — Tendr na mýtný systém — Archivy Jana Zajíce — Dražší pojišťění vývozu — Nižší výběr daní — Rod od výbuchu v Jílovém — Nerespektování rychlosti v uzavírkách — Místopředseda vlády uctil oběti odsunu — Nelegální velkochovy psů — Nedostatek zdravotních sester — Režim v nemocnicích bez sester — Ubytování turistů v soukromí — Smrt plavce na přehradě — Němečtí váleční zajatci v USA — Odstřel berlínského vysílače — Dřevo pod mikroskopem — Morricone s Tarantinem v Praze

Části dílu

00:32
Pátrání po zmizelých Češích
    Libanonská policie a armáda dál pátrají po pětici pohřešovaných českých občanů. Ztratili se včera v oblasti sousedící se Sýrií. Podle tamních médií jejich zmizení souvisí s kauzou Libanonce Alího Fajáda, zadržovaného v Česku kvůli podezření z terorismu.
    06:08
    Růst platů ve státní správě
      laty státních zaměstnanců by mohly znovu růst už letos, a to o 3 procenta. Podle premiéra Bohuslava Sobotky teď ministerstvo financí počítá náklady a řeší variantu, zda by rozpočet unesl navýšení už od října, nebo až o měsíc později.
      08:11
      Požáry a bouřky
        Meteorologové varují před dalšími bouřkami, které mohou večer přijít do Česka. Ty nejsilnější by měly zasáhnout především východ republiky.
        08:57
        Požáry a bouřky
          Živý vstup redaktorky Pavly Daňkové.
          10:00
          Nová technika z fondu škod
            Za peníze z Fondu zábrany škod se letos poprvé nakupuje nová technika pro hasiče, policisty a záchranky. K dispozici je půl miliardy korun.
            11:57
            Zneužívání sociálních dávek
              Škodu přes 65 milionů korun odhalily kontroly výplat sociálních dávek. Přes devět tisíc lidí je pobíralo neoprávněně.
              13:04
              Motiv střelce z Chattanoogy
                Američtí vyšetřovatelé pátrají po motivech střelce z Chattanoogy. 24letý muž kuvajtského původu, kterého policie na místě zabila, trpěl podle rodičů depresemi.
                15:11
                Tendr na mýtný systém
                  Soutěž na provozovatele mýtného systému se nejspíše posune až na začátek příštího roku. Vyplývá to z pracovního materiálu expertního týmu ministerstva dopravy.
                  15:29
                  Archivy Jana Zajíce
                    Fotografie, originál parte nebo dopisy zaslané rodině matkou Jana Palacha. Národní archiv získal nové dokumenty od rodiny Jana Zajíce, který se 25. února 1969 upálil na protest proti okupaci Československa.
                    18:17
                    Dražší pojišťění vývozu
                      Místo pěti procent z hodnoty úvěru dvojnásobek. Až tolik by měly podle ministerstva financí platit banky a firmy, které si pojišťují vývoz přes stát. A to v případě, že odběratel přestane půjčky splácet.
                      20:31
                      Nižší výběr daní
                        Na daních stát zatím letos vybírá míň peněz než vloni. V prvním pololetí získal na DPH necelých 150 miliard korun. Meziročně o 7 a půl miliardy méně.
                        20:51
                        Rod od výbuchu v Jílovém
                          Ještě rok poté, co jim výbuch plynu zničil dům, jsou manželé Fialovi z Jílového u Děčína stále závislí na pomoci druhých. Kriminalisté případ stále vyšetřují, a dokud neurčí viníka, nemůže manžele vyplatit pojišťovna.
                          22:42
                          Nerespektování rychlosti v uzavírkách
                            Řidiči nerespektují sníženou rychlost v místech, kde se modernizuje dálnice D1. Ministerstvu dopravy si na to stěžují stavební firmy. Ohrožuje to jejich zaměstnance, kteří se musí pohybovat přímo na dálnici.
                            24:27
                            Místopředseda vlády uctil oběti odsunu
                              Vicepremiér Pavel Bělobrádek při své pracovní návštěvě Bavorska uctil památku obětí poválečného odsunu Němců z Československa. Jako vůbec první člen české vlády navštívil Sudetoněmecký dům v Mnichově - a položil na místě věnec.
                              25:24
                              Nelegální velkochovy psů
                                Česko se stalo množírnou Evropy - psi z nelegálních velkochovů míří k tisícům lidí u nás i v zahraničí. Zatímco ve většině států EU fungují centrální evidence zvířat, které nezákonný byznys komplikují, u nás nic podobného neexistuje.
                                27:54
                                Nedostatek zdravotních sester
                                  Kapacity sester jsou v Česku na hraničních limitech. V některých menších nemocnicích je podle ministerstva zdravotnictví zvláště víkendové obsazení služeb už na hranici zajištění kvality péče.
                                  31:55
                                  Režim v nemocnicích bez sester
                                    Počty sester se liší napříč regiony. Zatímco třeba na jižní Moravě nechybí, většina pražských nemocnic jich má nedostatek.
                                    33:48
                                    Ubytování turistů v soukromí
                                      Hoteliéři chtějí, aby lidé, kteří nabízejí za peníze turistům byt nebo pokoj, museli dodržovat stejná pravidla a normy jako oni.
                                      36:06
                                      Smrt plavce na přehradě
                                        Policejní člun včera odpoledne přejel plavce na přehradě Jesenice u Chebu. Muž zraněním podlehl. Za jakých okolností ke srážce došlo, zatím není jasné.
                                        36:19
                                        Němečtí váleční zajatci v USA
                                          Teprve před pár lety se ve Spojených státech začalo mluvit o někdejším táboře pro německé válečné zajatce. Američané jich v utajovaném zařízení během 2. světové války vyslýchali tisíce.
                                          38:50
                                          Odstřel berlínského vysílače
                                            V Berlíně odstřelili vysílač, který byl symbolem rozdělení města v době studené války. Z někdejšího amerického sektoru šířil program rádia RIAS založeného po 2. světové válce.
                                            39:14
                                            Dřevo pod mikroskopem
                                              Z Česka se každý rok vyváží víc surového dřeva – přitom objem těžby zůstává stejný. Ubývá totiž firem, které umějí surovinu zpracovat. Změnit to má nová brněnská laboratoř.
                                              41:14
                                              Morricone s Tarantinem v Praze
                                                Americký režisér Quentin Tarantino v Česku. Do Prahy ho přivedl italský skladatel Ennio Morricone. Pro Tarantina složil hudbu k novému filmu The Hateful Eight a vymínil si, že jí nahraje s Českým národním symfonickým orchestrem.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž48 minut
                                                Další díl
                                                20. července 2015

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž56 minut

                                                18. dubna

                                                Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalizace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia litera

                                                18. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž56 minut

                                                18. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                18. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                17. dubna

                                                Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                                17. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                17. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                17. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                16. dubna

                                                Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                                16. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                16. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                16. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                15. dubna

                                                Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                                15. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                15. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                15. 4. 2024 na ČT24
                                                Stopáž49 minut

                                                14. dubna

                                                Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                                14. 4. 2024 na ČT1
                                                Stopáž49 minut

                                                14. dubna

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                14. 4. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám