45 minut

5. ledna 2014

Obsah dílu

Headlines — Den před podpisem koaliční smlouvy — Den před podpisem koaliční smlouvy — Boje o Falludžu — Bezpečnost v Soči — Spor o délku vazby — Nález zbraní na palestinské ambasádě — Tříkrálová sbírka — Tříkrálový projev Schwarzenberga — Romové ve slovenských osadách — Papež na návštěvu Blízkého východu — Nové seriály v ČT — Konec dálničních známek? — Rekordní mrazy v USA — Další loď pomáhá v Antarktidě — Složitější podmínky pro získání českého občanství — Rekordní teplo na Moravě — Boj s nadbytečnými kily — Odebírání technických průkazů — Odebírání technických průkazů — Peníze pro školáky, jak je rozdělit? — Cizinci se vážně zranili — Přemnožené nutrie — Vylidněné Porto — Nouzové přistání na dálnici — Zámek, ze kterého zloději ukradli obrazy Emila Filly, je na prodej

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:40
    Den před podpisem koaliční smlouvy
      Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka očekává, že ho prezident brzy jmenuje premiérem. Už v pondělí sociální demokraté, hnutí ANO a lidovci podepíšou koaliční smlouvu a zakončí tak vyjednávání o nové vládě.
      04:57
      Den před podpisem koaliční smlouvy
        Hostem Událostí je 1. místopředseda KDU-ČSL Marian Jurečka.
        08:13
        Boje o Falludžu
          Irácká armáda tvrdě bojuje o město Fallúdža. Snaží se ho dobít zpět poté, co bylo obsazeno radikály z Al-Káidy a vyhlásili v něm islámský emirát. Právě u Fallúdži se před deseti lety odehrála jedna z nekrvavějších bitev za dobu americké okupace.
          10:13
          Bezpečnost v Soči
            Ruském Soči posiluje bezpečnost před olympiádou. Oproti letním hrám v Londýně jsou opatření dvojnásobná. Zapojí se mimo jiné 100 tisíc policistů a vojáků, bezpilotní letouny, hlídkové čluny a roboti.
            10:36
            Spor o délku vazby
              Obviněných, kteří skončí ve vazbě, už přes deset let ubývá. V Otázkách Václava Moravce to řekla prezidentka Unie státních zástupců Lenka Bradáčová.
              12:14
              Nález zbraní na palestinské ambasádě
                V sídle palestinského velvyslance bylo 12 zbraní včetně samopalů.
                12:32
                Tříkrálová sbírka
                  Živý vstup redaktorky Barbory Žítkové.
                  14:55
                  Tříkrálový projev Schwarzenberga
                    Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg v tříkrálovém projevu vyzval k obraně svobody a větší odpovědnosti lidí. Neúspěšný prezidentský kandidát prohlásil, že je alarmující, když společnost nezajímají náznaky nedemokratického jednání.
                    15:39
                    Romové ve slovenských osadách
                      Na Slovensku žije 402 tisíc Romů. Do roku 2030 jich podle prognóz může být ještě o 200 tisíc víc. Mnozí bydlí v osadách bez pitné vody a elektřiny. Úřadům se příliš nedaří zajistit jim vyšší životní úroveň.
                      17:29
                      Papež na návštěvu Blízkého východu
                        Papež František pojede v květnu na Blízký východ. Navštíví svatá místa v Jordánsku, Izraeli a na palestinských územích. Cesta se uskuteční 50 let poté, co do oblasti zavítala první hlava římskokatolické církve.
                        17:47
                        Nové seriály v ČT
                          Pokračuje cyklus hořkých komedií Škoda lásky, který už se uvedl speciálním dílem. Zítra mají premiéru tři novinky: detektivní cyklus podle skutečných vražd, sitcom v režii Dejvického divadla a dokumentární rekonstrukce soudních kauz.
                          20:19
                          Konec dálničních známek?
                            Už letos se začne jednat o novém způsobu, jakým se budou poplatky vybírat. Studie, kterou si nechal stát zpracovat, doporučuje takzvaný videosystém. Řidiči zaplatí třeba přes internet a auta na dálnicích budou kontrolovat kamery.
                            22:19
                            Rekordní mrazy v USA
                              Po novoročních sněhových vánicích přicházejí v Kanadě a na severovýchodě USA nejtužší mrazy za posledních dvacet až třicet let. Rtuť v neděli a v příštích dnech spadne i pod minus dvacet stupňů.
                              24:13
                              Další loď pomáhá v Antarktidě
                                Na pomoc čínské a ruské lodi, které uvízly v Antarktidě, se vydal americký ledoborec Polárka. Cesta mu potrvá asi týden. Loď dlouhá asi 120 metrů je mnohem silnější než ty, které se na záchranné operaci dosud podílely.
                                24:30
                                Složitější podmínky pro získání českého občanství
                                  Cizinci mají od Nového roku složitější podmínky pro získání českého občanství. Místo pohovorů musí nově podstoupit písemné testy – nejenom z českého jazyka, ale taky ze znalosti historie, Ústavy a geografie.
                                  26:33
                                  Rekordní teplo na Moravě
                                    Rekordní teplo bylo dnes na Moravě, na několika měřicích stanicích dokonce padla denní maxima. Nejtepleji bylo ve Strážnici, kde naměřili 13 stupňů.
                                    26:48
                                    Boj s nadbytečnými kily
                                      Sportovní centra a posilovny očekávají rekordní tržby. Novoroční předsevzetí dělají tradičně ze začátku roku dobu, kdy fitness centra prodávají nejvíc permanentek.
                                      28:52
                                      Odebírání technických průkazů
                                        Policisté by už letos mohli odebírat malé technické průkazy přímo při kontrolách. Podmínky dokončuje Ministerstvo dopravy. Mělo by jít o případy, kdy auta mají viditelné technické závady nebo jsou po těžké nehodě.
                                        32:16
                                        Odebírání technických průkazů
                                          I příliš temné sklo na autě je technickou závadou. A měřit propustnost tónovaných skel od Nového roku by měli i technici SK.
                                          34:14
                                          Peníze pro školáky, jak je rozdělit?
                                            Zaplatit dětem výuku plavání nebo koupit nové učebnice? Otázka, kterou řeší leckterý ředitel základní školy. Obojí totiž platí ze stejného balíku peněz.
                                            36:23
                                            Cizinci se vážně zranili
                                              Nehodou s vážným zraněním skončila noční jízda cizinců na raftech po sjezdovce Pařezovka na Klínovci v Krušných horách. Gumový člun se skupinou opilých turistů z Moldávie vlétl ve vysoké rychlosti do lesa.
                                              36:44
                                              Přemnožené nutrie
                                                Stále častěji se k holubům a potkanům přidávají i exotičtější škůdci, jihoamerické nutrie říční. Třeba podél Labe ve východních Čechách už jsou jich stovky.
                                                38:30
                                                Vylidněné Porto
                                                  Dopady dluhové krize v Portugalsku na tamní společnost jsou ale pořád drtivé. Mezi nejvíc postižená města patří Porto. Některé části se vylidňují, mnoho lidí je bez práce.
                                                  41:08
                                                  Nouzové přistání na dálnici
                                                    Technické problémy donutily malé vyhlídkové letadlo k nouzovému přistání na rušné dálnici v newyorském Bronxu. Tři lidi na palubě vyvázli bez vážnějších zranění.
                                                    41:25
                                                    Zámek, ze kterého zloději ukradli obrazy Emila Filly, je na prodej
                                                      Poničený areál v Peruci je roky opuštěný. Ústecký kraj proto po krádeži čtyř obrazů kvůli špatné bezpečnosti galerii už znovu neotevřel. Proti tomu protestují dědicové kubistického malíře. S novým majitelem zámku by se ale situace mohla vyřešit.
                                                      Přehrát celé video
                                                      Stopáž49 minut
                                                      Další díl
                                                      6. ledna 2014

                                                      Přehled dílů

                                                      Stopáž55 minut

                                                      23. dubna

                                                      Headlines — Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                                      23. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž55 minut

                                                      23. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      23. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž55 minut

                                                      22. dubna

                                                      Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                                      22. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž55 minut

                                                      22. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      22. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž50 minut

                                                      21. dubna

                                                      Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                                      21. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž50 minut

                                                      21. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      21. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž50 minut

                                                      20. dubna

                                                      Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                                      20. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž50 minut

                                                      20. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      20. 4. 2024 na ČT24
                                                      Stopáž55 minut

                                                      19. dubna

                                                      Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd čejky chocholaté — Soud s Donaldem Trumpem — Analýza odpadních vod

                                                      19. 4. 2024 na ČT1
                                                      Stopáž55 minut

                                                      19. dubna

                                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                                      19. 4. 2024 na ČT24

                                                      Události na sociálních sítích

                                                      Napište nám