45 minut

22. prosince 2013

Obsah dílu

Jednání o vládě — Zadržení Jany Nagyové — Prezident Miloš Zeman podepsal státní rozpočet — Michail Chodorkovskij se nechystá do politiky ani byznysu — Ukrajinská opozice pokračuje v demonstracích — Změny v příspěvcích — Adventní koncert — 25 let od Lockerbie — Zásah proti squatterům v Hamburgu — Děti závislé na drogách — Doplňky stravy — Svátky českých vojáků — Zeman podpořil ředitele hradního protokolu Forejta — Jak vyplnit záznam o nehodě — Zlatá neděle — Zlatá neděle — Účet za Vánoce — Je jim půl roku a už jsou zadlužení na celý život — Kuba chce zlepšit vztahy s dlouholetým nepřítelem — Plné kostely na Vánoce — Šumavou na saních

Části dílu

00:36
Jednání o vládě
    V nové vládě bude 17 ministrů - osm křesel obsadí ČSSD, šest hnutí ANO a tři připadnou lidovcům. Definitivní seznam chce mít budoucí premiér Bohuslav Sobotka hotový do 6. ledna.
    04:19
    Zadržení Jany Nagyové
      Zadržení Jany Nagyové - nyní Nečasové, bylo profesionální a standardní - v Otázkách Václava Moravce to řekl, ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta.
      07:40
      Prezident Miloš Zeman podepsal státní rozpočet
        Prezident Miloš Zeman podepsal státní rozpočet na příští rok. Ve čtvrtek ho schválila sněmovna a počítá se schodkem 112 miliard.
        07:59
        Michail Chodorkovskij se nechystá do politiky ani byznysu
          A financovat opozici – jako to před tím dělala jeho společnost Jukos – nebude. Omilostněný ruský oligarcha to dnes potvrdil v Berlíně.
          10:46
          Ukrajinská opozice pokračuje v demonstracích
            Ukrajinská opozice pokračuje v demonstracích proti režimu, účast je ale menší - odhadem 50 tisíc lidí.
            11:06
            Změny v příspěvcích
              Zhruba půl miliardy ročně ušetřil stát na snížení nebo odebrání příspěvků na péči zdravotně postiženým. Ministr práce a sociálních věcí v demisi v září slíbil, že sporné případy bez prodlení posoudí komise a zařídí nápravu.
              13:33
              Adventní koncert
                Před necelou hodinou skončil v katedrále svatého Víta letošní poslední adventní koncert, který také tradičně přenášela Česká televize.
                15:59
                25 let od Lockerbie
                  Spojené státy, Británie a Libye chtějí společně znovu vyšetřit výbuch v letadle nad skotským Lockerbie. Přesně před 25 lety při něm zahynulo 270 lidí, z toho 189 Američanů.
                  18:38
                  Zásah proti squatterům v Hamburgu
                    Na 120 policistů bylo zraněno při zásahu proti squatterům v německém Hamburgu. Víc než 7 tisíc lidí tam protestovalo proti vyklízení kulturního centra, kde se setkávají levicoví aktivisté.
                    18:57
                    Děti závislé na drogách
                      V Česku existuje jen jedno detoxikační centrum zaměřené právě na děti a mladé lidi. Od roku 2004 funguje v Praze.
                      20:57
                      Doplňky stravy
                        Za doplňky stravy letos Češi utratili podle odhadů až 7 miliard korun, stejně jako třeba ve Spojených státech je v tuzemsku užívá každý druhý člověk.
                        23:17
                        Svátky českých vojáků
                          Na vánoční svátky nebude doma více než 350 českých vojáků, kteří jsou na zahraničních misí. Dnes jim poslal vánoční vzkaz prezident Zeman.
                          25:36
                          Zeman podpořil ředitele hradního protokolu Forejta
                            Některá média upozornila, že v životopise uváděl vysokoškolské vzdělání, kterým nedisponuje.
                            25:55
                            Jak vyplnit záznam o nehodě
                              Čeští řidiči pořád nevědí, jak správně vyplnit záznam o nehodě. Dokládají to i zkušenosti pojišťoven. Tzv. euroformulář se vyplňuje po drobné kolizi, kdy není potřeba volat policii.
                              28:59
                              Zlatá neděle
                                Zlatou nedělí vrcholí nákupní horečka. Prodejny zaplňují lidé, kteří shánějí vánoční překvapení na poslední chvíli nebo jen nakupují zásoby jídla na svátky.
                                31:24
                                Zlatá neděle
                                  Živý vstup Ondřeje Schneidera.
                                  33:15
                                  Účet za Vánoce
                                    V průměru letos Češi plánují nakoupit dárky za necelých šest tisíc korun. Daší stovky až tisíce utratí za věci, které ke Štědrému dni neodmyslitelně patří.
                                    35:34
                                    Je jim půl roku a už jsou zadlužení na celý život
                                      Chlapci dvojčata budou platit za péči během jejich komplikovaném narození. Jejich rodiče jsou totiž Mongolové. A přestože v Česku dlouhodobě žijí, mají práci, jejich zdravotní pojištění se podle zákona na děti nevztahuje.
                                      37:23
                                      Kuba chce zlepšit vztahy s dlouholetým nepřítelem
                                        Kuba chce zlepšit vztahy s dlouholetým nepřítelem - se Spojenými státy. Nezvykle veřejně to vyhlásil tamní vůdce Raúl Castro.
                                        39:32
                                        Plné kostely na Vánoce
                                          V kostelech vrcholí přípravy na Vánoce a slavnostní mše. Farníci uklízejí, instalují betlémy, strojí stromky a faráři téměř nepřetržitě zpovídají.
                                          41:54
                                          Šumavou na saních
                                            Národní park Šumava má zimní novinku - výlety na sněžných saních tažených koňmi. Poprvé ve své historii nabízí organizované vyjížďky, a to i do míst, kam se návštěvníci běžně nedostanou.
                                            Přehrát celé video
                                            Stopáž48 minut
                                            Další díl
                                            23. prosince 2013

                                            Přehled dílů

                                            Stopáž54 minut

                                            28. března

                                            Headlines — Jednání o důchodové reformě — Změny v důchodech — Zpomalení růstu nových důchodu — Debaty o důchodové reformě — Slovensko před volbou prezidenta — Záměna pacientek ve FN Bulovka — Ceny energií dál klesají — Útok na předměstí Moskvy — Kontroly na silnicích — Zásahy Daňové Kobry — Poselství Karla III. — 100 let Krvavého románu Josefa Váchala — Vývoj růstu HDP — Zásah proti ruské vlivové síti — Průměrné ceny pohonných hmot — Požár střechy domu na Václavském náměstí — Včasné odhalení rakoviny díky screeningu — Začíná sezóna památek — Návštěvnost památek ve správě NPÚ — Noví nájemníci Zlaté uličky — 25 let vězení za trýznivou vraždu seniorky — Kampaň na podporu obětí trestných činů — Spor o dovoz zemědělských plodi — Odvrácený útok na město Kupjansk — Nové osvětlení v okolí Klánovického lesa — První past na sršeň asijskou — Hydroponické systémy — Daně z příjmů pro seniory — Dopad války na ekonomiku — Posilování spojů — Ochrana mláďat pomocí dronů — Festival Spectatulare

                                            28. 3. 2024 na ČT1
                                            Stopáž54 minut

                                            28. března

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            28. 3. 2024 na ČT24
                                            Stopáž55 minut

                                            27. března

                                            Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propouštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                            27. 3. 2024 na ČT1
                                            Stopáž55 minut

                                            27. března

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            27. 3. 2024 na ČT24
                                            Stopáž53 minut

                                            26. března

                                            Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                            26. 3. 2024 na ČT1
                                            Stopáž53 minut

                                            26. března

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            26. 3. 2024 na ČT24
                                            Stopáž54 minut

                                            25. března

                                            Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                            25. 3. 2024 na ČT1
                                            Stopáž54 minut

                                            25. března

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            25. 3. 2024 na ČT24
                                            Stopáž51 minut

                                            24. března

                                            Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                            24. 3. 2024 na ČT1
                                            Stopáž51 minut

                                            24. března

                                            Znakový jazyk a skryté titulky

                                            24. 3. 2024 na ČT24

                                            Události na sociálních sítích

                                            Napište nám