48 minut

12. září 2013

Obsah dílu

Headlines — Korupce ve fotbalu — Prezident Zeman na návštěvě v Pardubicích — Objížďky na D1 — Polská vládní krize — Film o umírání — Poslední kampaně startují — Volební kampaň Zemanovců — Převrat v léčbě selhání ledvin — Nejbohatších lidí v Česku přibývá — Další potravinový skandál — Nebezpečné přechody pro chodce — Spory o název značky Prague Fashion Week — Přibývají nové sjezdovky — Čokoládová válka — Chov ovcí v Česku — Matematická hra — Autosalon ve Frankfurtu

Části dílu

00:02
Headlines
    Přehled zpráv.
    08:21
    Korupce ve fotbalu
      Českem zmítá další fotbalová aféra. Dvanáct současných i bývalých hráčů napříč soutěžemi vyšetřuje policie kvůli přijetí úplatku nebo podplácení. Dvanáct fotbalistů už bylo obviněno.
      14:13
      Prezident Zeman na návštěvě v Pardubicích
        Prezident Miloš Zeman pokračuje v návštěvě Pardubického kraje. V České Třebové, Přívratu nebo Ústí nad Orlicí diskutoval s místními lidmi, regionálními politiky a podnikateli.
        14:34
        Objížďky na D1
          Provoz na D1 komplikují kromě dlouhodobých uzavírek i nová krátkodobá omezení. Řidiči i policisté se shodují, že dopravní značení není přehledné. Ministerstvo dopravy to odmítá, žádné stížnosti od motoristů prý neeviduje.
          17:05
          Polská vládní krize
            Polská vládní většina v Parlamentu spadla na rozdíl pouhých čtyř hlasů. Od konce srpna odstoupil už třetí poslanec Občanské platformy.
            17:22
            Film o umírání
              Svůj nový film věnoval režisér Zdeněk Tyc posledním okamžikům umírajícího umělce.
              19:57
              Poslední kampaně startují
                TOP 09 a lidovci dnes představili svůj předvolební program.
                22:38
                Volební kampaň Zemanovců
                  Živý vstup Vladimíra Keblúška.
                  24:05
                  Převrat v léčbě selhání ledvin
                    Díky nové léčbě rozpadu krvinek a selhání ledvin se mohou pacienti vyhnout dialýze i případné transplantaci ledvin.
                    26:17
                    Nejbohatších lidí v Česku přibývá
                      Do skupiny tzv. dolarových milionářů už jich patří 18 tisíc.
                      26:36
                      Další potravinový skandál
                        Polští farmáři krmí krávy masokostní moučkou z mrtvých zvířat. To je ale v celé Evropské unii přísně zakázáno - masokostní moučka je totiž hlavní zdroj šíření tzv. nemoci šílených krav.
                        29:15
                        Nebezpečné přechody pro chodce
                          Nebezpečné přechody pro chodce budou mít nová osvětlení. Na 35 místech v Česku je budou firmy montovat v průběhu podzimu. O konkrétních místech rozhodovala dopravní policie, v anketě následně hlasovali samotní chodci.
                          33:42
                          Spory o název značky Prague Fashion Week
                            V Praze tento týden probíhá jedna z módních událostí roku - Prague Fashion Week. Představí se na ní nejen prestižní zahraniční značky, ale i čeští návrháři. S jejím začátkem se ale znovu vyostřil spor o název celé akce.
                            36:08
                            Přibývají nové sjezdovky
                              Lyžařská sezona je sice ještě daleko, přípravy na ni jsou ale v plném proudu. Kdo se třeba chystá na lyže do Krkonoš, může se těšit na úplně novou sjezdovku. Staví ji na Černé hoře a je za poslední čtyři roky jediná, která v Krkonoších přibude.
                              38:16
                              Čokoládová válka
                                Spor mezi Ruskem a Ukrajinou kvůli dovozu cukrovinek. Moskva zakázala dovoz čokolády ukrajinské firmy. Podle odborníků jde ale o politiku. Rusku se nelíbí, že by měla Ukrajina podepsat tzv. asociační dohodu s EU.
                                40:44
                                Chov ovcí v Česku
                                  Připomenout lidem tradici pastevectví. Důvod, proč už pátý měsíc putují ovčáci se stády po Karpatech. O chov ovcí je v Česku velký zájem. Za posledních deset let se jejich počet zdvojnásobil.
                                  42:38
                                  Matematická hra
                                    Udělat matematiku zábavnější a zároveň zlepšit matematické schopnosti dětí. To je cílem originální české hry s čísly, kterou si letos vyzkoušeli žáci více než ze 1600 škol.
                                    44:26
                                    Autosalon ve Frankfurtu
                                      Největší světové setkání automobilek. Výrobci ve Frankfurtu představují přes šedesát novinek.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž48 minut
                                      Další díl
                                      13. září 2013

                                      Přehled dílů

                                      Stopáž56 minut

                                      18. dubna

                                      Headlines — Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalixace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia litera

                                      18. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž56 minut

                                      18. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      18. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      17. dubna

                                      Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                      17. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      17. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      17. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      16. dubna

                                      Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                      16. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      16. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      16. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      15. dubna

                                      Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                      15. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      15. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      15. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž49 minut

                                      14. dubna

                                      Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                      14. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž49 minut

                                      14. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      14. 4. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám