44 minut

6. července 2013

Obsah dílu

Headlines — Policejní zásah proti extremistům v ČB — Protiromská demosntrace v ČB — Radikalizace společnosti? — Nový občanský zákoník — Napětí v Egyptě — Bourání mostů krok za krokem — Příběh červeného koberce — Konec elitní jednotky americké armády — Dětská šikana na internetu — Soumrak letních kin — Kampeličky mají problémy — Změny v systému zdravotnických poplatků — Zrušení nadstandardů — Odchod z Přednádraží — Cestovatelský seriál Událostí: Rusko — Nejdražší parkoviště v ČR — Památka upálení Mistra Jana Husa

Části dílu

00:02
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:40
    Policejní zásah proti extremistům v ČB
      Druhý víkend po sobě se do Českých Budějovic sjeli extremisti - aby pochodovali na sídliště Máj, obývané převážně Romy.
      02:54
      Protiromská demosntrace v ČB
        Město bylo na střet připravené lépe - ze sídliště zmizely kontejnery na tříděný odpad - prázdné lahve minulý týden totiž posloužily jako zbraň. Přichystaná byla i vodní děla.
        04:35
        Radikalizace společnosti?
          Protestní akce už nejsou jen záležitostí extremistů. Pravidelně se do nich zapojují i obyvatelé měst. Podle politologů jde o velkou změnu. Společnost se tak stále víc radikalizuje.
          06:34
          Nový občanský zákoník
            Nový občanský zákoník – nejdůležitější kodex posledních let. Od ledna má víc než 3 tisíce paragrafů změnit řadu oblastí života v Česku.
            10:30
            Napětí v Egyptě
              Třetí den po svržení prezidenta Mursího panuje v Egyptě obrovské napětí. Během nočních střetů mezi vojáky, islamisty a jejich odpůrci zemřelo nejméně 30 lidí a zraněných je víc než tisícovka.
              15:21
              Bourání mostů krok za krokem
                Dvě neprodyšné bubliny přerušily dálnici D1.
                18:55
                Příběh červeného koberce
                  Na mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech organizátoři položí více než dva a půl tisíce metrů čtverečních koberců.
                  21:12
                  Konec elitní jednotky americké armády
                    Americká armáda šetří - do roku 2017 má uniformu svléknout až 80 tisíc vojáků. Podle prezidenta Obamy musí Spojené státy víc spoléhat na spojence.
                    23:40
                    Dětská šikana na internetu
                      Více než polovina dětí v Česku se setkala se šikanou prostřednictvím počítače nebo telefonu.Nejčastěji jsou to verbální útoky, výjimečné ale není ani vydírání prostřednictvím problematických videí či fotografií šířených na síti.
                      25:29
                      Soumrak letních kin
                        Nová technologie za 2 a půl milionu nebo zánik - dilema letních kin. Od letoška jim producenti dodávají filmové premiéry výhradně v digitálním formátu.
                        27:12
                        Kampeličky mají problémy
                          Skoro dva měsíce se lidé nedostali ke svým penězům v Metropolitním spořitelním družstvu. Kvůli podezření, že společnost vyvádí peníze do zahraničí.
                          29:21
                          Změny v systému zdravotnických poplatků
                            Poplatky za pobyt v nemocnici jen pro dospělé a úlevy pro dlouhodobé pacienty - Ministerstvo zdravotnictví reaguje ústupkem na úterní verdikt Ústavního soudu. Ten nařídil zrušit dosavadní stokorunovou taxu jako asociální.
                            31:54
                            Zrušení nadstandardů
                              Nemocnice teď řeší taky to, jak naloží s dalším rozhodnutím Ústavního soudu, který zrušil i nadstandardy. Stane se tak do dvou týdnů.
                              33:40
                              Odchod z Přednádraží
                                Kauza ostravského romského ghetta Přednádraží končí. Poslední nájemníci se stěhují ze zdevastovaných domů.
                                35:39
                                Cestovatelský seriál Událostí: Rusko
                                  Na jadranských plážích letos ubude 50 tisíc ruských turistů - kvůli vstupu Chorvatska do Evropské unie a zavedení nových víz. Přestože jich v létě jezdí do ciziny čím dál víc, většina zůstává věrná svým dačám.
                                  38:24
                                  Nejdražší parkoviště v ČR
                                    Devadesát korun za hodinu parkování. Takové sazby nemusí řidiči zaplatit v centru Prahy - někdy je zaplatí na místech, kde by to ani nečekali.
                                    40:09
                                    Památka upálení Mistra Jana Husa
                                      Česko si připomíná 598. výročí od upálení Mistra Jana Husa - jedné z nejvýraznějších postav tuzemské historie. Památku středověkého kněze a církevního reformátora uctili tradičně třeba v jeho rodném Husinci nebo v pražské Betlémské kapli.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž45 minut
                                      Další díl
                                      7. července 2013

                                      Přehled dílů

                                      Stopáž56 minut

                                      18. dubna

                                      Headlines — Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalixace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia litera

                                      18. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž56 minut

                                      18. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      18. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      17. dubna

                                      Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                      17. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      17. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      17. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      16. dubna

                                      Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                      16. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      16. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      16. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      15. dubna

                                      Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                      15. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      15. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      15. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž49 minut

                                      14. dubna

                                      Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                      14. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž49 minut

                                      14. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      14. 4. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám