49 minut

24. května 2013

Obsah dílu

Změní dění na pražské radnici vládu? — TOP 09 přebírá magistrát — Patý den rebelie ve Stockholmu — Dostavba Temelína v ohrožení? — Zadržení podezřelého — Konec výpravčích v Česku — Britští poslanci mají vyšetřit případné pochybení MI5 — Evakuace letadla u Heathrow — Sporné poplatky v autobazarech — První česká paterčata — Příprava na porod v podolské porodnici — Studený květen — Kolik protopíme? — Ministerstvo otálí, národním parkům zatím utíkají miliony — Děti v zajetí internetu — Zdaní Slovensko soláry? — Skupina Jazz Q se vrací na scénu

Části dílu

00:37
Změní dění na pražské radnici vládu?
    Rozpad koalice v hlavním městě vyvolal ostrý střet mezi ODS a TO P09. Podle premiéra Nečase může mít krize dopad i na vládní úrovni. Záležet bude na dalším postoji TOP09.
    04:05
    TOP 09 přebírá magistrát
      TOP 09 už dnes začala na magistrátu úřadovat. Dopoledne zasedala rada, která odvolala hned tři členy ODS z dozorčích rad městských firem. Postu primátora se ale TOP 09 vzdát nechce.
      09:54
      Patý den rebelie ve Stockholmu
        Nejméně 70krát vyjeli v noci k požárům hasiči ve Stockholmu. Pouliční nepokoje trvají ve švédské metropoli už pátý den a jejich konec je zatím v nedohlednu. Policie proto povolala posily.
        12:45
        Dostavba Temelína v ohrožení?
          Největší státní zakázka v české historii na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín se ocitla před zásadním problémem - podle Ministerstva financí totiž v současnosti vypadá jako nevýhodná.
          16:16
          Zadržení podezřelého
            Ani ne 24 hodin po spáchání čtyřnásobné vraždy v Brně zadržela policie hlavního podezřelého Američana Kevin Dahlgrena.
            18:57
            Konec výpravčích v Česku
              Z důležitých železničních nádraží v Čechách zmizí do šesti let výpravčí. Správce kolejí je chce nahradit technikou a provoz bude řídit přímo z Prahy. Do vybudování speciálního centra hodlá investovat 14 miliard korun.
              23:23
              Britští poslanci mají vyšetřit případné pochybení MI5
                Pachatele středeční teroristické vraždy vojáka tajné služby v minulosti evidovaly.
                25:44
                Evakuace letadla u Heathrow
                  Londýnské letiště Heathrow ráno přerušilo provoz kvůli nouzovému přistání letadla British Airways. Stroji začal hořet jeden motor. Posádka i všech 75 cestujících se úspěšně evakuovalo.
                  26:06
                  Sporné poplatky v autobazarech
                    Sporný poplatek za uzavření smlouvy v autobazarech skončil. Podle sdružení spotřebitelů TEST totiž skrytě navyšoval cenu vozů o několik tisíc. Bazary ho teď nabízejí jen za nadstandardní služby a zákazník si může vybrat.
                    28:20
                    První česká paterčata
                      Lékaři se připravují na narození historicky prvních českých paterčat. Pět dětí naráz čeká třiadvacetiletá Alexandra Kiňová, která je počala zcela spontánně - bez umělého oplodnění.
                      31:37
                      Příprava na porod v podolské porodnici
                        Těhotenství s vícerčaty i jejich porod znamená vždycky řadu rizik. Proto se na něj už teď v pražské podolské porodnici připravují. Počítat musejí s posílením personálu na porodním sále, na děti už se zase intenzivně připravuje pediatrické oddělení.
                        32:26
                        Studený květen
                          Už se ukazují první důsledky chladného počasí – vyšší účty za topení, problémy s úrodou – hlavně meruňkami - a těžší práci mají taky vinaři.
                          35:36
                          Kolik protopíme?
                            Podle předpovědi meteorologů budou lidé po teplých nápojích sahat ještě nejméně do začátku příštího týdne. A znovu začaly topit i tuzemské teplárny. Průměrná denní teplota totiž spadla dva dny po sobě pod 13 stupňů.
                            40:12
                            Ministerstvo otálí, národním parkům zatím utíkají miliony
                              Už tři roky například chybí vyhláška, která by ochranářům umožnila vybírat některé poplatky. Zároveň ale taky ubývá peněz, které národní parky od státu dostávají.
                              41:59
                              Děti v zajetí internetu
                                Policisté varují: stoupá počet pokusů zneužívání děti prostřednictvím sociálních sítí. Podle průzkumu se třetina dětí osobně sešla s neznámým člověkem, kterého poznala přes internet.
                                43:50
                                Zdaní Slovensko soláry?
                                  Slovensko štědře dotovalo elektřinu z fotovoltaických elektráren. Podle vlády i u východních sousedů vysoké výkupní ceny zdražily energii pro koncové spotřebitele. Premiér Fico proto uvažuje o dodatečném zdanění výrobců této elektřiny.
                                  46:03
                                  Skupina Jazz Q se vrací na scénu
                                    iří Stivín nebo zpěvačka Jana Koubková začínali více než před třiceti lety v kapele Jazz Q. Skupina Martina Kratochvíla vydává po 28 letech nové album. V sedmdesátých letech oceňovaná formace se teď vrací v nové sestavě.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž45 minut
                                    Další díl
                                    25. května 2013

                                    Přehled dílů

                                    Stopáž56 minut

                                    18. dubna

                                    Headlines — Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalixace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia litera

                                    18. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž56 minut

                                    18. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    18. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž54 minut

                                    17. dubna

                                    Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                    17. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    17. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    17. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž55 minut

                                    16. dubna

                                    Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                    16. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    16. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    16. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž55 minut

                                    15. dubna

                                    Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                    15. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    15. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    15. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž49 minut

                                    14. dubna

                                    Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                    14. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž49 minut

                                    14. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    14. 4. 2024 na ČT24

                                    Události na sociálních sítích

                                    Napište nám