48 minut

23. května 2013

Obsah dílu

Boj o pražskou radnici — Hlavní město bez financí? — Čtyřnásobná vražda v Brně — Profil podezřelého z vražd v Brně — Zůstane Pavel Rychetský ústavním soudcem? — Nepokoje ve Stockholmu pokračují — Vástava k výročí Müllerovy vily — Vyšetřování londýnské brutální vraždy — Nelegální závod luxusních vozů — Levnější volání z dovolené — Když si princ bere prince — Chemie a náhražky v jídle — Jak se bránit chemii v potravinách? — Čeští žáci a testování jejich znalostí — Následky tornáda v Oklahomě — Geniální student ohromil v celosvětové soutěži — Zašlá sláva německých silnic — Kostel jako hudební nástroj

Části dílu

00:37
Boj o pražskou radnici
    Bohuslav Svoboda už není primátorem Prahy - ODS po 22 letech vlády v hlavním městě míří do opozice. TOP 09 vzápětí začala vyjednávat se sociálními demokraty. Rozpad metropolitního partnerství proti sobě postavil i celostátní špičky.
    05:59
    Hlavní město bez financí?
      Rating Prahy je podle analytiků stejný jako celé České republiky - a vyšší než u metropolí ve střední a východní Evropě. 22 let to byla mekka ODS - až do dnešní 11 hodiny.
      11:17
      Čtyřnásobná vražda v Brně
        Po čtyřnásobném vrahovi pátrají od noci brněnští detektivové. Ze zločinu podezírají dvacetiletého Američana s českými kořeny. Podle všeho zavraždil příbuzné v domě, kde bydlel. Pak se ho pokusil zapálit a utekl.
        13:55
        Profil podezřelého z vražd v Brně
          Milý, tichý, vyrovnaný - podobně jako u jiných vrahů ani pravděpodobný útočník Kevin Dahlgren ničím nevybočoval.
          15:34
          Zůstane Pavel Rychetský ústavním soudcem?
            Prezident Zeman už poslal do Senátu oficiální žádost, aby Pavel Rychetský byl i v příštích deseti letech ústavním soudcem.
            18:17
            Nepokoje ve Stockholmu pokračují
              Násilnosti ve švédském Stockholmu pokračují. Policie je v pohotovosti, organizované skupiny mladých lidí přesto další noc zapalovaly auta, rozbíjely okna a výlohy.
              19:22
              Vástava k výročí Müllerovy vily
                Müllerova vila ve Střešovicích přitahuje pozornost i 80 let po autorově smrti. Muzeum hlavního města Prahy a Rakouské kulturní fórum připomínají výročí velkoryse pojatou výstavou.
                21:38
                Vyšetřování londýnské brutální vraždy
                  Šokovaná Británie sleduje vyšetřování včerejší teroristické vraždy v londýnské čtvrti Woolwich. Dva mladí muslimové tam téměř uřezali hlavu vojákovi. Hlavní město střeží policejní posily.
                  23:50
                  Nelegální závod luxusních vozů
                    Česko protíná nelegální závod superrychlých luxusních aut Gumball 3000. Jezdci míří z Krakova do Vídně. Policisti na ně čekali na několika místech. Do 19. hodiny rozdali 7 pokut.
                    25:35
                    Levnější volání z dovolené
                      Volání z dovolené bude letos zase lacinější - operátoři před létem zlevnili roaming a nachystali speciální balíčky. A do budoucna ceny zřejmě ještě spadnou. Evropská komise navrhuje, aby rozdíl mezi hovory v dané zemi a z ciziny do dvou let zmizel úplně.
                      27:28
                      Když si princ bere prince
                        Princ a princ se jmenuje titul pro děti, který právě přichází do českých knihkupectví. Jak název napovídá – hrdina si nebere ženu, ale muže. Vůbec první dětská publikace s homosexuální tématikou rozděluje veřejnost na dva tábory.
                        29:35
                        Chemie a náhražky v jídle
                          Polské výrobní postupy nejsou podle potravinářských technologů vlastně nijak výjimečné. Moderní dochucovadla a náhražky totiž používají ve velkém jak polští, tak čeští výrobci.
                          33:18
                          Jak se bránit chemii v potravinách?
                            Jak vyhlásit stopku chemikáliím v kuchyni? Buď pečlivým výběrem v obchodech, nebo si připravovat potraviny sami, přímo doma. Ke zvýšení kvality prodávaného jídla by teď měl přispět i nový potravinový zákon.
                            35:25
                            Čeští žáci a testování jejich znalostí
                              Ve všech předmětech zatím lepší než loni. Takové jsou průběžné výsledky druhé generálky testování žáků v 5. a 9. třídách základních škol. Největší zlepšení zaznamenala Česká školní inspekce překvapivě v angličtině.
                              37:53
                              Následky tornáda v Oklahomě
                                Ničivé tornádo v americkém státě Oklahoma napáchalo škody víc než za dvě miliardy dolarů. Zničilo 13 tisíc domů, nejvíc zdevastovalo město Moore. Začínají se ozývat hlasy, které volají po větším zabezpečení.
                                40:46
                                Geniální student ohromil v celosvětové soutěži
                                  Marek Novák - středoškolák z Českých Budějovic - ohromil na olympiádě vědeckých talentů z celého světa. Ze Spojených států se vrátil se stříbrnou medailí.
                                  42:49
                                  Zašlá sláva německých silnic
                                    Mýto pro Čechy a další cizince na německých dálnicích - jedno z témat německé předvolební kampaně. Tamní politici shánějí peníze na rekonstrukci silnic a další infrastruktury.
                                    45:12
                                    Kostel jako hudební nástroj
                                      V jeden velký hudební nástroj se promění dnes večer kostel Nejsvětějšího Salvátora v Praze. Nezvyklý hudební projekt připravil orchestr BERG.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž49 minut
                                      Další díl
                                      24. května 2013

                                      Přehled dílů

                                      Stopáž54 minut

                                      24. dubna

                                      Headlines — Jednání tripartity — Růst platů státních zaměstnanců — Návrhy NERV na podporu hospodářstí — Americké peníze pro Ukrajinu, Izrael i Tchaj-wan — Schválená americká pomoc Ukrajině — Petr Bartovský ředitelem Vojenského zpravodajštví — Zdražování nemovitostí — Devatenáctiletý trest — Mráz a sníh ohrožuje úrodu — Odvolání hlavní hygieničky — Změny ve slovenských veřejnoprávních médiích — Povinnosti evropských zemědělců — Pražské ptactvo — Jednání o návrhu důchodové reformy — Volební model — Saharský písek nad Řeckem — První sanitka s elektrickým pohonem — Zátah na útočníky na bankovní účty — Útoky na klienty bank — Hlášení podezřelých nákupů zbraní — Nový systém emisních povolenek — Přípravy útoku na Rafah — 20 let Česka v EU — Dotace Evropské unie — Amnesty International o lidských právech v Česku — Obce sestavují volební komise — Přípravy na hokejové mistrovství — Výuka jaderných inženýrů — Debata o korespondenční volbě — Nový pohled na historii Avarů — Opravené mosty u Kfel — Skautský den — Leonard Slatkin v Obecním domě

                                      24. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      24. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      24. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      23. dubna

                                      Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                      23. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      23. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      23. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž55 minut

                                      22. dubna

                                      Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                      22. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      22. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      22. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      21. dubna

                                      Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                      21. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      21. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      21. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      20. dubna

                                      Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                      20. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      20. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      20. 4. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám