49 minut

22. dubna 2013

Obsah dílu

Rezignace šéfa protikorupční policie — Kdy začneme platit eurem? — Komunikace s pachatelem z Bostonu — Církevní restituce — Mrtví horníci — Výstava českých korunovačních klenotů — Tomáš Julínek oficiálně obviněn — Přijímcí zkoušky na SŠ — Odstřel komína — Dovolená v Chorvatsku — Jaký zrak mají čeští řidiči? — Ministryně práce a sociálních věcí v Litoměřicích — Afghánské únosy — Aero Vodochody blíž pasažérům — Kradené zboží v zastavárnách — Nejkrásnější kniha roku

Části dílu

00:35
Rezignace šéfa protikorupční policie
    Tomáš Martinec oznámil rezignaci kvůli sporům s pražskou vrchní státní zástupkyní Lenkou Bradáčovou. Její nařčení odmítl a prohlásil, že si s ní další spolupráci nedokáže představit. Ředitelskou funkci opustí 15. května.
    07:16
    Kdy začneme platit eurem?
      Podle premiéra Petra nečase nelze určit, kdy se u nás bude platit eurem. Reagoval tak na prognózu Miloše Zemana, podle kterého by naše země mohla euro přijmout do pěti let.
      11:32
      Komunikace s pachatelem z Bostonu
        Tisíce otázek a stále žádné odpovědi. Přitom právě zraněný Džochar Carnajev zůstává jediným, kdo může do bostonské tragédie vnést světlo.
        13:41
        Církevní restituce
          Církve už požádaly skoro o 9 tisíc pozemků a 23 staveb, které chtějí vrátit v rámci restitucí. Seznam by měla do konce května rozšířit žádost katolické církve o převzetí Santiniho chrámu na Zelené hoře.
          16:25
          Mrtví horníci
            Dva báňští záchranáři zemřeli v noci na dnešek v dole ČSM na Karvinsku. Zřejmě se otrávili při odebírání vzorků ovzduší v uzavřených prostorách šachty.
            19:43
            Výstava českých korunovačních klenotů
              Na Pražském Hradě končí přípravy na výstavu českých korunovačních klenotů. Památkáři nechali kompletně opravit tradiční vitrínu na klenoty od architekta Gočára.
              22:05
              Tomáš Julínek oficiálně obviněn
                Tomáš Julínek je definitivně dalším obviněným exministrem zdravotnictví. České televizi to potvrdila dozorující státní zástupkyně Darja Dunajová.
                24:26
                Přijímcí zkoušky na SŠ
                  Na středních školách začalo první kolo přijímacích zkoušek. Ale pouze na některých – školy totiž kvůli nedostatku uchazečů testy ruší a studenty si vybírají podle prospěchu na základní škole.
                  26:18
                  Odstřel komína
                    Cihlový komín z konce 19. století odstřelili v Rychnově nad Kněžnou.
                    26:55
                    Dovolená v Chorvatsku
                      Dovolenou v Chorvatsku bude letos trávit až 850 tisíc Čechů. Přibude těch, kteří vyrazí bez cestovní kanceláře. Letos poprvé překročí hranice bez celních kontrol. Čekají je ale vyšší ceny za ubytování.
                      28:59
                      Jaký zrak mají čeští řidiči?
                        Až čtyři z pěti řidičů můžou mít podle odborníků problémy se zrakem. Většinou o tom ani nevědí. Policie taky upozorňuje, že řada z nich porušuje povinnost mít při jízdě brýle nebo kontaktní čočky.
                        35:56
                        Ministryně práce a sociálních věcí v Litoměřicích
                          Ludmila Müllerová uklidňuje situaci kolem úřadů práce. Tam ani po roce správně nefunguje informační systém a dávky tak některým lidem chodí později.
                          37:47
                          Afghánské únosy
                            Deset cizinců zajal Taliban po nouzovém přistání civilního vrtulníku. Je mezi nimi sedm Turků a dva Rusové. K únosu došlo v provincii Lógar, ve které pět působil i český rekonstrukční tým.
                            39:46
                            Aero Vodochody blíž pasažérům
                              Letiště Vodochody nedaleko Prahy má ke svému mezinárodnímu startu opět blíž. Na ministerstvo životního prostředí dorazilo stanovisko expertů - a ti s jeho stavbou souhlasí.
                              41:53
                              Kradené zboží v zastavárnách
                                V zastavárnách se stále víc objevuje kradené zboží. Loni tam policie našla několik tisíc kusů, letos to podle jejích odhadů za první čtyři měsíce bude výrazně více. Nejčastěji jsou to šperky. Teď ale přibývá i kradených kol.
                                46:24
                                Nejkrásnější kniha roku
                                  Rekordních 270 titulů soutěžilo o cenu Nejkrásnější kniha roku. Jsou vystaveny v Památníku národního písemnictví na pražském Strahově.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž49 minut
                                  Další díl
                                  23. dubna 2013

                                  Přehled dílů

                                  Stopáž55 minut

                                  15. dubna

                                  Headlines — Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku Stardance — Šíření Černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre Dame — Koncert Collegia 1704

                                  15. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  15. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  15. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž49 minut

                                  14. dubna

                                  Krize na Blízkém východě — Íránský útok na Izrael — Eskalace napětí — Reakce z Blízkého východu a USA — Situace Čechů v Izraeli — Íránský útok odsoudili i čeští politici — Reakce premiéra Fialy — Petr Fiala na cestě do USA — Program cesty — Očekávání od návštěvy premiéra v USA — Fialova návštěva v Bílém domě — Vrácené peníze za léky — Ochranný limit na doplatky za léky — ANO a SPD — Volební model — Dva muže zranil na Slovensku medvěd — Nadprůměrně teplý víkend — Počasí a úspory na vytápění — Agresivita a fyzické napadání na ulicích — Agresivní chování — Výtržnictví — Agresivita v nemocnicích — Základní sleva na poplatníka — Útoky na Ukrajině — Mezinárodní legie na Ukrajině — Jarní potravinová sbírka — Candáti v Lipně bojují o přežití — Etický kodex ve sportu — Muzeum ve Studenci na Třebíčsku — Digitalizované sbírky Národní knihovny

                                  14. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž49 minut

                                  14. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  14. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž50 minut

                                  13. dubna

                                  Vedení ODS — Kongres ODS — Vizitka ODS — Strategie ODS — Reakce na zvolení Petra Fialy — Celostátní konference SPD — Ohlasy na znovuzvolení Tomia Okamury — Vizitka SPD — Důvěra v politickou reprezentaci — Ruské posílení pozic na Ukrajině — Následky útoků na ukrajinské elektrárny — Omezení na D10 kvůli bourání mostu — Zájem o prémiová paliva — Biden o napětí mezi Íránek a Izraelem — Útok v australském obchodním centru — Kompenzace za slevy na jízdném — Mimořádná aktivita klíšťat — Zabezpečení kol proti krádežím — Potravinová sbírka — Ročníky potravinové sbírky — Nákupy dárců a co ve zásobách chybí — Sňatky párů stejného pohlaví — Opravy u dálnice D46 — Očekávání Rusů — Soud s Donaldem Trumpem — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Tragický pád lanovky v Turecku — Vyschlé studny na Táborsku — Česká stopa v genové terapii — Odemykání Vltavy v Českém Krumlově — Příběh Casanovy na jevišti divadla Rokoko

                                  13. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž50 minut

                                  13. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  13. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  12. dubna

                                  Sněmovna schválila růst příspěvků na péči — Výše příspěvků — Počet lidí pobírajících příspěvek na péči — Izrael se připravuje na odvetu Íránu — Další ruské útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu — Kauza Čapí hnízdo se vrací k soudu — Pátrání po ozbrojených útočnících — Oživení hypotečního trhu — Stavební spoření — Debaty o potratech v Polsku — Působení proruské manipulační sítě — Česká vážná hudba na Britských ostrovech — Jednání ministra Jurečky s odbory — Počet zadržených tranzitních migrantů — Sázení brambor a cibule — Nehody na železnici — Nebezpečná jízda v protisměru — Nové mládě gorily v pražské zoo — Gorily patří spolu i se šimpanzi mezi nejbližší příbuzné člověku — Ohrožená zvířata a rostliny — Obvinění Petra Syrovátky — Začaly přijímací zkoušky — Povodně v Rusku — Tchajwanská civilní obrana — Odpad míří do lesa — ČKD Blansko Holding v insolvenci — V Česku chybí dárci krve — Nehoda autobusu — Průzkum věznice v Uherském Hradišti — Dětští uprchlíci z Ukrajiny bez doprovodu — Otevření památníku v Letech — Výtvarník Pavel Čech v Topičově salonu — Výročí Karla Kryla

                                  12. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  12. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  12. 4. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  11. dubna

                                  Pronájem gripenů — Pronájem švédských gripenů — Gripeny ve světě — Summit Trojmoří — Výzva k odvolání Peipera — Obchodní centra střídají nákupní parky — Propojení sociální a zdravotní péče — Vazba pro dva obviněné — Průměrné ceny pohonných hmot — Česko a ropa z Ruska — Revize trhů s elektřinou a plynem — Trest smrti pro vietnamskou realitní magnátku — Nejlépe opravené památky loňského roku — Hádky poslanců během mimořádné schůze — Hrozba další miliardové arbitráže — Zemřel O. J. Simpson — Podvodné výzvy k přeplatkům na dani — Hospodaření České pošty — Pobočková síť — Pošta hledá zaměstnance — Zájem o mobilní poštu — Shody na úpravě korespondenční volby — Jednání vlád Slovenska a Ukrajiny — Fresky v Pompejích — Trest za shození turisty z hradeb — Modernější zázemí pro pražskou říční policii — Fond pro oběti komunistického režimu — Problémy s pitnou vodou v Malém Hradisku — Pád laviny v rakouském Ötztalu — Rizikový úsek u Karlových Varů — Speciální hasební deky — Miloš Vystrčil v Zambii — 80. výročí vylodění spojenců v Normandii — Speciální zdicí robot — Výstava Knihy do rukou lidu — Filmový festival Jeden svět

                                  11. 4. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  11. dubna

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  11. 4. 2024 na ČT24

                                  Události na sociálních sítích

                                  Napište nám