48 minut

13. února 2013

Obsah dílu

Headlines — Poslanci schválili omezení imunity — Petr Wolf stále na útěku — Papež Benedikt XVI. před veřejností — Sněžení v Česku — Sněhová kalamita na Slovensku — Vidím nevidím v Laterně Magice — Skandál s koňským masem — Změny v českých věznicích — Začal 40denní půst — Brusel o skandálu s koňským masem — Pomaturitní studium jazyků bez studentských výhod — Koncert jako poděkování za finanční pomoc — Do dětských domovů se vydávají profesionální kuchaři — Nejlepší podnikatel roku — V Kalifornii dopadli nebezpečného vraha — Dílo Evy Fukové

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:38
    Poslanci schválili omezení imunity
      Poslanci schválili omezení imunity zákonodárců a ústavních soudců. Po mnoha letech si tak zrušili doživotní imunitu. Zákon teď ještě musí posvětit horní komora.
      05:57
      Petr Wolf stále na útěku
        Zmizelý exposlanec Petr Wolf by mohl dostat další trest. Policie ho chce stíhat za to, že nenastoupil do vězení. Česká televize taky zjistila, že Wolfův právník už podal dovolání k Nejvyššímu soudu.
        08:16
        Papež Benedikt XVI. před veřejností
          Papež Benedikt šestnáctý vystoupil poprvé od oznámení rezignace na veřejnosti. Na generální audienci ve Vatikánu řekl, že se úřadu vzdává pro dobro církve.
          12:04
          Sněžení v Česku
            Česká republika má za sebou druhý den silného sněžení. To dnes zasáhlo hlavně východ republiky. Tam na některých místech napadlo až 20 centimetrů sněhu.
            14:56
            Sněhová kalamita na Slovensku
              A sníh komplikuje situaci taky na Slovensku. V západní části země napadlo za poslední dva dny přes 40 centimetrů.
              17:08
              Vidím nevidím v Laterně Magice
                Inscenaci připravila filmová režisérka a animátorka Maria Procházková. Ve scénáři pro Novou scénu Národního divadla se volně inspirovala dětskou knihou Ivy Procházkové.
                18:55
                Skandál s koňským masem
                  Kontroly masa pokračují už i v Česku. Potravináři požadují, aby se povinně uvádělo složení taky u všech nebalených výrobků.
                  21:02
                  Změny v českých věznicích
                    České věznice čeká nejrozsáhlejší změna za posledních deset let. Přichází s ní Ministerstvo spravedlnosti a čerstvě ji podpořila vláda.
                    22:57
                    Začal 40denní půst
                      Pro věřící je popeleční středa začátkem příprav na nejdůležitější svátky v roce. A taky přísný půst, který už není jen záležitostí věřících.
                      25:28
                      Brusel o skandálu s koňským masem
                        Skandál s mletým masem, ve kterém se místo hovězího objevilo koňské, teď řeší i Brusel. Mimořádně se tam scházejí ministři zemědělství států, kterých se to týká.
                        33:34
                        Pomaturitní studium jazyků bez studentských výhod
                          Už od září by si tak účastníci kurzů měli platit například zdravotní pojištění. Počítá s tím vyhláška Ministerstva školství.
                          35:18
                          Koncert jako poděkování za finanční pomoc
                            V aule střední školy Zdeňka Matějčka v Ostravě vrcholí benefiční koncert. Uspořádala ho jedna ze studentek, nevidomá Kamila Salomonová.
                            40:10
                            Do dětských domovů se vydávají profesionální kuchaři
                              Snaží se především starší děti naučit alespoň některá základní jídla, aby se dokázaly o sebe postarat v okamžiku, kdy se osamostatní. Projekt se rozjíždí na jihu Čech.
                              41:52
                              Nejlepší podnikatel roku
                                Dnes večer bude už potřinácté vyhlášen nejlepší podnikatel Česka. V soutěži, kterou v minulosti vyhráli třeba šéfové Kofoly, Student Agency nebo Avastu, rozhoduje nejen velikost firmy, ale i podnikatelský příběh.
                                43:56
                                V Kalifornii dopadli nebezpečného vraha
                                  Policie po přestřelce a požáru horské chaty našla ostatky pravděpodobně bývalého kolegy, který se mstil za propuštění.
                                  45:43
                                  Dílo Evy Fukové
                                    Výrazná osobnost české umělecké scény 20. století fotografka Eva Fuková představuje v Praze průřez svojí tvorbou. Retrospektivní výstava fotek a koláží ukazuje díla vytvořená v Československu a Americe, kam v šedesátých letech emigrovala.
                                    Přehrát celé video
                                    Stopáž49 minut
                                    Další díl
                                    14. února 2013

                                    Přehled dílů

                                    Stopáž54 minut

                                    23. dubna

                                    23. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž54 minut

                                    23. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    23. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž55 minut

                                    22. dubna

                                    Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                    22. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    22. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    22. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž50 minut

                                    21. dubna

                                    Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                    21. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž50 minut

                                    21. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    21. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž50 minut

                                    20. dubna

                                    Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                    20. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž50 minut

                                    20. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    20. 4. 2024 na ČT24
                                    Stopáž55 minut

                                    19. dubna

                                    Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd čejky chocholaté — Soud s Donaldem Trumpem — Analýza odpadních vod

                                    19. 4. 2024 na ČT1
                                    Stopáž55 minut

                                    19. dubna

                                    Znakový jazyk a skryté titulky

                                    19. 4. 2024 na ČT24

                                    Události na sociálních sítích

                                    Napište nám