49 minut

15. listopadu 2012

Obsah dílu

Headlines — Další válka na Blízkém východě? — Aktuální situace na Blízkém východě a reakce USA — Česká ekonomika klesá — Demonstrace k 17. listopadu — Nové svědectví ve fotbalové korupční kauze — Problematické eurodotace na Ministerstvu financí — Čínská komunistická strana má nové vedení — Poslední rozloučení s Vladimírem Jiránkem — Jihočeští studenti proti komunistické radní — Boeing Dreamliner pod vlajkou polských aerolinií — Movember - kampaň upozorňující na rakovinu prostaty — Volba prezidenta: Přemysl Sobotka — Rozluštění smrti Tycha Braha — Češi vedou v konzumaci drog — Bruselem hýbe kontroverzní vánoční strom — Padesát let legendární československé tramvaje — Sjezd Vietnamců v Česku — Polský snímek nominovaný na Oscara — Výhled na zítřek

Části dílu

00:01
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:39
    Další válka na Blízkém východě?
      Nejmíň 15 palestinských a 3 izraelské životy už si vyžádalo nové kolo ozbrojeného konfliktu mezi extremistickým hnutím Hamás a židovským státem. Od včerejšího večera pokračují nálety na Gazu i raketové útoky na Izrael.
      03:23
      Aktuální situace na Blízkém východě a reakce USA
        Živý vstup zpravodaje ČT Michala Kubala a zpravodaje ČRo Břetislava Turečka.
        07:32
        Česká ekonomika klesá
          Bez přestání rok a čtvrt klesá výkon české ekonomiky - proti loňsku se teď propadla o půl druhého procenta. Čísla statistiků dokazují, že šetří domácnosti i firmy a není tak pro koho vyrábět.
          12:31
          Demonstrace k 17. listopadu
            Bez ohledu na případné změny vládního kurzu se bude 17. listopadu demonstrovat. Protest na pražském Václavském náměstí svolává platforma Stop vládě a slibuje největší akci nadcházející sváteční soboty.
            14:08
            Nové svědectví ve fotbalové korupční kauze
              Předseda Disciplinární komise českého fotbalu Jiří Golda promluvil o korupční kauze v české kopané a potvrdil spekulace - dvousettisícový úplatek se týkal zápasu Jablonce s Plzní, a to ve prospěch západočeského týmu.
              16:12
              Problematické eurodotace na Ministerstvu financí
                Tuzemské Ministerstvo financí nemá pod dohledem evropské dotace - vysvítá to z uzávěrky Evropského účetního dvora, kterou projednali poslanci kontrolního výboru.
                19:25
                Čínská komunistická strana má nové vedení
                  Sedm členů nejužšího vedení čínské komunistické strany se poprvé představilo veřejnosti. Složení politbyra ovšem nepřekvapilo.
                  21:33
                  Poslední rozloučení s Vladimírem Jiránkem
                    Veřejnost i nejbližší se rozloučili s kreslířem Vladimírem Jiránkem. Autor pohádkových postav i politické karikatury zemřel minulé úterý ve čtyřiasedmdesáti letech.
                    23:28
                    Jihočeští studenti proti komunistické radní
                      Čím dál víc jihočeských studentů se ozývá proti faktu, že post radní pro školství a kulturu obsadila zástupkyně KSČM. Na sobotu chystanou akci na českobudějovickém náměstí neodvrátila ani jejich schůzka s hejtmanem Jiřím Zimolou.
                      25:05
                      Boeing Dreamliner pod vlajkou polských aerolinií
                        První supermoderní letadlo Boeing Dreamliner na evropské půdě má vlajku polských aerolinií LOT. Společnost objednala celkem 8 strojů - velkorysou obnovou flotily chce zastavit vleklé ekonomické problémy.
                        26:48
                        Movember - kampaň upozorňující na rakovinu prostaty
                          Každé 4 hodiny zemře v České republice na rakovinu prostaty jeden muž. A dalších 13 pacientů denně se dozvídá, že tento nádor nosí v těle. Přesto má velká část mužské populace pocit, že jich se onemocnění netýká.
                          28:55
                          Volba prezidenta: Přemysl Sobotka
                            37:16
                            Rozluštění smrti Tycha Braha
                              Slavný dánský astronom a alchymista Tycho Brahe nezemřel na otravu rtutí. Tak zní verdikt mezinárodního týmů českých a dánských vědců. Prozradil jim to podrobný rozbor Brahových vlasů, které zkoumali celé dva roky.
                              38:52
                              Češi vedou v konzumaci drog
                                Téměř polovina Čechů do pětatřiceti let někdy kouřila marihuanu - to je nejvyšší procento v celé Evropské unii. Rekordmany jsme taky v konzumaci pervitinu.
                                40:58
                                Bruselem hýbe kontroverzní vánoční strom
                                  Tamní radnice začala instalovat světelnou show, která má nahradit klasický jehličnan. Tisíce lidí ji ale vnímají jako útok na tradiční podobu svátků - a někteří i jako ústupek islámu.
                                  42:52
                                  Padesát let legendární československé tramvaje
                                    Přesně před 50 lety začala v tehdejším Československu jezdit legendární tramvaj T3. Guinessova kniha rekordů ji s počtem skoro 14 tisíc kusů označuje za nejvyráběnější na světě.
                                    44:09
                                    Sjezd Vietnamců v Česku
                                      Po čtyřech letech si Vietnamci žijící v Česku volili představitele svého svazu. Znovu přitom připomněli, že se chtějí začlenit mezi oficiální národnostní menšiny - těch je momentálně dvanáct.
                                      46:05
                                      Polský snímek nominovaný na Oscara
                                        Víc než kladné ohlasy doprovázejí do tuzemských kin snímek V temnotě. Dramatický příběh natočila uznávaná polská režisérka Agnieszka Hollandová. V Česku momentálně dokončuje svůj další film.
                                        47:18
                                        Výhled na zítřek
                                          Nová ministryně práce; konflikt na Blízkém východě
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž49 minut
                                          Další díl
                                          16. listopadu 2012

                                          Přehled dílů

                                          Stopáž55 minut

                                          23. dubna

                                          Headlines — Debata o nové bankovní dani — Budoucnost daně z mimořádných zisků — Čistý zisk bank v Česku — Schůzka lídrů vládních stran — Britská pomoc Ukrajině — Evakuace na Ukrajině — Dovoz zemědělské produkce z Ukrajiny do EU — Mrazy v Česku vrcholí — Nový šéf Vojenského zpravodajství — Podezření na špionáž pro Čínu — Britské vyhošťování nelegálních migrantů — Nákup potravin v online obchodu — Zásilkový výdej léků na předpis — Přípravy na MFF Karlovy Vary — Čísla politických subjektů pro volby do EP — Soud s Janem Cimickým — Právo spotřebitele na opravu — Napadený web České noviny — Hazardní chování na kolejích — Otevření památníku holokaustu Romů a Sintů — Podoba památníku v Letech — Osudy z koncentračního tábora v Letech — Pohnutá historie místa — Propalestinské demonstrace v USA — Zadržení gangu v Oděse — Nový ředitel SÚKL — Peníze na celoplošné sociální služby — Soud za akci Asanace — Proslavil ho Miloš Jakeš, teď z něj budou byty — Testování nových padáků — Obovené spojení se sondou Voyager 1 — Trpké oslavy svátku Pesach — Pátrání po Pavlu Zítkovi — Test uzávěry na přehradě Fláje — Statečné psí srdce — Academia film festival v Olomouci

                                          23. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          23. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          23. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž55 minut

                                          22. dubna

                                          Výpověď bez udání důvodu — Jednodušší ukončení pracovního poměru — Návrhy NERV — Jednání na Hradě o důchodech — Hlasování o podpoře Kyjeva — Americká pomoc pro Ukrajinu — Obžaloba bývalého hradního kancléře — Očkování proti černému kašli — Deficit veřejných financí — Referendum o průmyslové zóně v Dolní Lutyni — Británie a deportace nelegálních migrantů do Rwandy — Aharon Haliva končí — Ivan Trojan ve hře Žáby — Kandidáti na ústavní soudce — Trestní řízení s Donaldem Trumpem — Návrat zimního počasí do Evropy — Mrazivá noc v Česku — Tři roky vězení pro Dominika Feriho — Případ Dominika Feriho — Obvinění Dominika Feriho — Vláda a strategické investice — Obvinění kandidátů AfD do eurovoleb — Referendum v Kosovu — Podvody s falešnými nahrávkami — Kauza prodeje městských bytů v centru Prahy — Nebezpečná znaménka — Společná část státních maturit — Zemřela Hana Brejchová — Soud kvůli požáru supermarketu — Objev nevyčíslitelné hodnoty — Zvláštnosti hanáckého nářečí — Michael Jackson v Redutě

                                          22. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          22. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          22. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž50 minut

                                          21. dubna

                                          Vojenská pomoc pro Ukrajinu — USA a pomoc Ukrajině — Proces schvalování pomoci pro Ukrajinu — Reakce z Ukrajiny — Cvičení vojáků — Tresty pro pachatele — Místo vězení peněžité tresty — Peněžité tresty — Sdílení elektřiny — Problémy kvůli sněhu — Výstraha před mrazem — Rekonstrukce Hradu Trosky — Zemřel Josef Laufer — Otevření Památníku holokaustu Romů a Sintů — Parkování kolem stadionu — Roste zájem o slepice — Požár dřevěné chalupy na okraji Vsetína — Soukromé rezidence Karla III. — Lidé po amputaci — V Česku chybí automechanici — Poškození íránské základny — Kontrola migrace v Rusku — Česko a migrační pakt — Nový aukční rekord — Taxi jako pomoc pro seniory — Opravy silnic — Zavřený most u Střezimíře — Kristian se vrací do kin — Referendum v Kosovu — Zemřel Miroslav Švejda — Slavné operní sbory ve Španělském sále

                                          21. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž50 minut

                                          21. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          21. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž50 minut

                                          20. dubna

                                          Hospodaření obcí a krajů — Jednání o rozpočtovém určení daní — Rozpočty samospráv v rekordním přebytku — Zákon o zhraniční pomoci v americkém Kongresu — Ceny bytů i nájmů opět rostou — Trh s nemovitostmi — Počasí komplikuje dopravu — Silničáři drží zimní pohotovost — Istanbulská úmluva — Úklid odpadků — Česká kultura v Belgii — Převody nepotřebného majetku — České dráhy vyřazují staré vlaky — Výcvik nových strojvedoucích — Paliativní péče o nemocné — Personál pro obsluhu nových stíhacích letounů — Modernizace letectva — Opravy starých objektů armády — Administrativa ve školách — Napětí na Blízkém východě — Setkání Erdogana s vedením hnutí Hamás — Výstup skautů na Lysou horu — Nízké odměny za právní pomoc zranitelným — Půl století od rozehnání koncertu Plastic People — Británie odmítla jednání s EU — Česká pomoc Ukrajině — Mefisto v Národním divadle

                                          20. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž50 minut

                                          20. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          20. 4. 2024 na ČT24
                                          Stopáž55 minut

                                          19. dubna

                                          Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd čejky chocholaté — Soud s Donaldem Trumpem — Analýza odpadních vod

                                          19. 4. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          19. dubna

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          19. 4. 2024 na ČT24

                                          Události na sociálních sítích

                                          Napište nám