31 minut

9. října 2010

Obsah dílu

Headlines — Maďarský Kolontár ohrožuje nová vlna toxického odpadu — Aktuální informace z postižené oblasti — Naděje pro chilské horníky roste — Vládna uvažuje o zpoplatnění datových zpráv — Chlumec na Ústecku má obstavený majetek. Už poněkolikáté. — Šetrnější léčba nedomykavosti chlopní — Komunální volby za týden — Výjimečná demonstrace v Moskvě - povolená — Vídeňské volby slibují velké změny — 10letý projekt mapování podmořského života u konce — Sjednocení Německa v literatuře — Dopravní výchova do škol? — Kdo zná nejlépe bibli? — Zavírání nebe ve Skovicích u Čáslavi.

Části dílu

00:30
Headlines
    Přehled zpráv
    01:39
    Maďarský Kolontár ohrožuje nová vlna toxického odpadu
      Hráz odkalovací nádrže, jejíž protržení v pondělí zabilo 7 lidí, má nové trhliny. A podle expertů je pravděpodobné, že se protrhne i na dalším místě.
      03:04
      Aktuální informace z postižené oblasti
        Z města Ajka živě Olga Baková.
        06:05
        Naděje pro chilské horníky roste
          Záchranářům se k nim podařilo prorazit vyprošťovací tunel. 33 mužů je pod zemí už 65 dní. Vyprošťování začne nejdříve v úterý.
          07:59
          Vládna uvažuje o zpoplatnění datových zpráv
            Státní pokladna by ušetřila ročně přes miliardu. Někteří z těch, kterých bych se zpoplatnění týkalo, ale varují, že náklady přesunou na další. Exekutoři třeba na dlužníky.
            10:26
            Chlumec na Ústecku má obstavený majetek. Už poněkolikáté.
              Exekuce na 12 milionů je důsledkem stavebních projektů, které sjednalo minulé vedení obce. To současné se exekuci snaží odvrátit, bývalého starostu stíhá policie.
              13:07
              Šetrnější léčba nedomykavosti chlopní
                Lékaři z pražského IKEMu se přidali do celosvětové studie nového postupu. Při něm nemusí otvírat pacientův hrudník, ale vystačí si s jednou trubičkou.
                15:14
                Komunální volby za týden
                  Do úterý by všichni právoplatní voliči měli mít volební lístky. Volebních místností bude v celé zemi 14 800.
                  17:37
                  Výjimečná demonstrace v Moskvě - povolená
                    Moskevská radnice po dlouhé době neposlala na demonstranty pořádkové a speciální jednotky policie. Hnutí Za Rusko bez svévole a korupce kritizují prezidenta i premiéra.
                    20:15
                    Vídeňské volby slibují velké změny
                      Rakouské metropoli tradičně vládnou sociální demokraté. To se nejspíš změní. Část jejich tradičních voličů dokázal oslovit kandidát Svobodných s jejich obvyklými tématy - bezpečností a přílivem cizinců.
                      21:58
                      10letý projekt mapování podmořského života u konce
                        Podílelo se na něm 2700 vědců z celého světa. Objevili tisíce nových živočichů. Víc v magazínu Prizma.
                        23:34
                        Sjednocení Německa v literatuře
                          O literární reflexi událostí starých 20 let, dosavadního vývoje v Německu a stylových rozdílů mezi autoři ze západní a východní části země diskutovali na frankfurtském knižním veletrhu spisovatelé.
                          25:30
                          Dopravní výchova do škol?
                            Po zařazení tohoto předmětu volají dopravní experti, kteří radí ministrovi dopravy.
                            27:19
                            Kdo zná nejlépe bibli?
                              Na soutěž ve znalostech křesťanského Písma svatého se do Senátu sjelo 15 týmů z Česka, Slovenska i Nizozemska. Vyhrál tým sester Pohankových se Zábřehu.
                              29:00
                              Zavírání nebe ve Skovicích u Čáslavi.
                                Sezónu symbolicky zakončili tamní letečtí modeláři.
                                Přehrát celé video
                                Stopáž32 minut
                                Další díl
                                10. října 2010

                                Přehled dílů

                                Stopáž55 minut

                                27. března

                                Headlines — Ústupky výměnou za hladké jednání o korespondenční volbě — Obstrukce při jednání o korespondenční volbě — Celkový počet hodin jednání — Vyjednávání o detailech korespondenční volby — Vyšetřování příčin neštěstí v Baltimoru — Příspěvek na nákup munice pro Ukrajinu — Odhalení proruské sítě v Česku — Trest pro sbormistra za zneužívání dětí — Prodej o velikonočních svátcích — Výdělky doktorandů — Propuštění v Diamu — Protest proti změnám v RTVS — První republika v umění — Ostraha hranic v Pobaltí — Odhadovaný růst německé ekonomiky — Požár v jablonecké nemocnici — Inspirace nemocnou princeznou — Skoro letní Velikonoce — Předpověď počasí na Velikonoce a další dny — Předčasně probuzená příroda — Roubování ovocných stromů — Debata o velvyslanci v Rusku — Nehoda autobusu v Lipsku — Penze prominentů komunistického režimu — Zneškodnění útočícího medvěda — Soud o letišti v Líních — Pohybem proti obezitě školáků — Kácení nebezpečných stromů u D10 — Nová pravidla bezpečnosti v hongkongu — Nová definice tzv. anticikanismu — Operace popálené Yulie — Obvinění v kauze Ramfin — Tradiční pletení pomlázek — Oratorium Stabat Mater

                                27. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž55 minut

                                27. března

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                27. 3. 2024 na ČT24
                                Stopáž53 minut

                                26. března

                                Bezpečnostní situace ve světě podle prezidenta a BIS — Rizika pro Česko — Pocit bezpečí v Česku — Opatření v evropských městech — Očekávané oživení ekonomiky — Co brzdí ekonomiku — Náraz lodě do mostu v Baltimoru — Příčina kolize lodě s mostem — Poplatky za veřejnoprávní média — Pásmo Gazy bez příměří — Slovinsko k munici pro Ukrajinu — Srpen v zemi indiánů — Londýnský soud o Assangovi — Peníze na léčbu vzácných chorob — Rezignace krnovského starosty — Kontroly na silnicích — Kvetoucí stromy ohrožené mrazem — Zřícení dálničního mostu — Pátrání po přeživších a obětech — Proč se most zhroutil — Případy zřícení mostů — Úlevy pro evropské zemědělce a další protesty — Potíže malých mlékáren — Snížení pracovní doby německých strojvedoucích — Požár barokního kostela — Likvidace chovu slepic nakaženého salmonelou — Rekordní ceny kakaa — Velikonoční víkend mimo domov — EZKarta s novými funkcemi — Nové podmínky pro rybaření na jihu Čech — Vjezd na Staré město v centru Prahy — Poškozené nové dílo Banksyho — Noční běh pro Světlušku

                                26. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž53 minut

                                26. března

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                26. 3. 2024 na ČT24
                                Stopáž54 minut

                                25. března

                                Josef Středula se vrací do čela ČMKOS — Vedení ČMKOS — Josef Středula — Podpora Josefa Středuly — Výzva RB OSN k příměří v Gaze — Devět lidí je zraněných po ruském raketovém útoku na Kyjev — Napodobeniny zboží na českém trhu — Důvěra v českou ekonomiku — Vyšetřování pátečního teroristického útoku — Trest pro Miroslava Závadu — Podání přiznání k dani z příjmů — Svatjalana Cichanouská v Praze — Návrat soch na průčelí paláce Savarin — Příprava staveb nových jaderných bloků — Zisk bank v ČR — Kontrola kamionů na severu Moravy — Mráz, sníh a silný vítr — Nové případy nákazy černým kašlem — Očkování proti černému kašli — Černý kašel — Jak poznat černý kašel — Slovensko před druhým kolem voleb — Zdravotní stav Miloše Zemana — Změny ve společnosti Boeing — Nové sazby mýtného — Nařízení o digitálních trzích — Napětí v Rudém moři nepolevuje — Odlování ředitelky ze základní školy — Protesty proti úpravě vodního zákona — Plicních ventilátory pro Ukrajinu — Kauza Donalda Trumpa — Nebezpečné serpentiny u Bečova nad Teplou — Polární záře — 50 let čipových karet — Ferraty před začátkem sezony — Záchrana hospodářských zvířat

                                25. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž54 minut

                                25. března

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                25. 3. 2024 na ČT24
                                Stopáž51 minut

                                24. března

                                Vítězové prvního kola slovenských prezidentských voleb — Výsledky 1. kola prezidentských voleb — Průběh sčítání hlasů — Účast v 1. kole prezidentských voleb na Slovensku — Volební noc ve štábu Ivana Korčoka — Profily prezidentských kandidátů — Volební noc ve štábu Petera Pellegriniho — Zajímavosti kolem slovenských voleb — Ukrajina o terorsimu v Rusku — Státní smutek za oběti krveprolití — Jednání o důchodové reformě — Květná neděle — Obnova poničených chmelnic — Řidiči mladší 18 let — Čip k trénování umělé inteligence — Polární záře — 15 let od odvolání vlády Mirka Topolánka — Nákupy před Velikonocemi — Ceny potravin — Nákupy potravin ze dvora — Nákupy v Polsku a Německu — Počasí o Velikonocích — Boje na Ukrajině — Evropská podpora zbrojařů — Podpora evropského obranného průmyslu — Demolice nadjezdu na D1 — Bourání mostu nad D1 — Pochod na podporu Palestiny — Požár rodinného domu — Nový zákon o audiovizi — Guterres u Gazy — Protesty proti dolu v Srbsku — Návštěvnická sezona v kroměřížském zámku

                                24. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž51 minut

                                24. března

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                24. 3. 2024 na ČT24
                                Stopáž50 minut

                                23. března

                                Krveprolití v Moskvě — Vyšetřování útoku v Moskvě — Místo teroristického útoku — Reakce na útok v Rusku — Vyprošťovací práce na místě útoku — Terorismus v historii Ruska — Přednostní právo ve sněmovně — Část firem snížila počet lidi pracujících na dohodu — Vítr na Moravě — Protest za odstoupení vlády — Prezidentské volby na Slovensku — Volební den na Slovensku — Dění ve volebních místnostech — Sčítání hlasů a výsledky voleb — Sídlo slovenského prezidenta — Dobrovolníci uklízejí Česko — Uzavírka D1 na Vysočině — Čištění letadel v Kunovicích — Vážná nemoc princezny Catherine — Pokuty za průjezd na oranžovou — Porušení přednosti v jízdě — Lidé v Líšťanech odmítli větrníky — Sbírka na zbraně pro Ukrajinu — Nová expozice v pražské zoo — Soběstačnost ve výrobě léků — Rumcajsova lavička v Jičíně — Národní sbírka zlozvyků

                                23. 3. 2024 na ČT1
                                Stopáž50 minut

                                23. března

                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                23. 3. 2024 na ČT24

                                Události na sociálních sítích

                                Napište nám