26 minut

10. dubna 2016

Obsah dílu

Japonsko: Lyžování — Tunisko: Keruán — Indonésie: Sulawesi

Části dílu

00:53
Japonsko: lyžování
    Sněhové podmínky u nás poslední dobou lyžování zrovna dvakrát nepřejí. A už vůbec ne lyžování ve volném terénu. Skupina českých freeriderů – jak si vyznavači tohoto stylu říkají – se proto vydala za sněhem na nejsevernější z Japonských ostrovů, na Hokaidó. Zní to možná překvapivě, ale v posledních letech se tento japonský ostrov stává vyhledávanou lyžařskou destinací. Proč? Uvidíte sami v reportáži Martina Vrbického.
    09:10
    Tunisko: Keruán
      Náš spolupracovník Jan Kiss se rozhodl, že přejede Tunisko od severního pobřeží až na jih na čtyřkolce. Část jeho putování po antických vykopávkách jsme už v objektivu viděli. Dnes se s ním vydáme do savan a stepí ve střední části tuniského Sahelu. Je těžké uvěřit, že v dobách Římského impéria se tu rozkládala obilná pole a nekonečné olivové háje. A právě tady stojí Keruán.
      15:25
      Sulawesi
        Z Tuniska se přesuneme na ostrov Sulawesi do Indonésie. Čeká vás překrásné moře, příroda a také sopky. Právě ty utvářely ráz krajiny na ostrově po mnoho let. Daniel Novotný se vydal i do tamního vulkanologického centra, kde zjišťoval, jak na ostrově činnost sopek monitorují. A samozřejmě navštívil i tamní vyhlášený národní park.
        23:31
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž25 minut
          Další díl
          17. dubna 2016

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám