30 minut

13. září 2015

Obsah dílu

Švýcarsko: Lausanne — USA: New Orleans — Ukrajina: Donbas

Části dílu

00:58
Lausanne
    Míříme na jih Švýcarska. Konkrétně k Ženevskému jezeru do nádherné přírody Vaudské riviéry. Těšit se můžete do městečka Lausanne plného kontrastů. A pokud máte rádi výlety lodí, tak jedině dobře. Vydáme se k nejpozoruhodnějšímu hradu ve Švýcarsku. Tím hradem je Chillon. V průběhu staletí si oblíbila řada umělců a až ho uvidíte, zjistíte, že se není co divit.
    11:49
    New Orleans
      V New Orleans si letos připomněli smutné výročí: 10 let od ničivého hurikánu Katrina. Když tehdy živel dorazil ke břehům Louisiany, tak ničil vše, co mu stálo v cestě. V New Orleans a okolí zemřelo během hurikánu a následných povodní téměř dva tisíce lidí. Jak vypadá město teď? A jak lidé vzpomínají na konec léta roku 2005. To v New Orleans zjišťovala Julie Urbišová.
      20:00
      Donbas
        Míříme na východní Ukrajinu. Ta je v poslední době bolavým místem Evropy. Válka mezi ukrajinskými vojsky a proruskými povstalci tu trvá už více než rok. Tomáš Vlach po celou dobu jezdí do postižených oblastí s humanitární pomocí a přitom točí. V jeho reportáži vám teď nabízíme unikátní pohled do života obyčejných lidí přímo na frontové linii. Jak se nové situaci museli přizpůsobit, s čím se musí vyrovnávat a jak moc si přejí, aby to všechno co nejdříve skončilo.
        28:32
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          20. září 2015

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám