28 minut

18. ledna 2015

Obsah dílu

Nepál: Bohyně — Polsko: Muzeum — Čína: Kruhová obydlí

Části dílu

01:00
Bohyně
    Nepál jsme už spolu viděli. Jak ale hovoří autor následující reportáže, když ho uvidíte jednou, budete se sem už stále vracet. Uděláme tak i my. A máme na to dobrý důvod. V hlavním městě jsme potkali žijící místní bohyni, která je jinak před kamerami přísně chráněná. Objektiv ji zachytil z bezprostřední blízkosti. Město Káthmándú si spolu vychutnáme díky výjimečné kameře Miloše Brunnera.
    11:33
    Muzeum
      Ve Varšavě se proti předsudkům bojuje v muzeu. Polští Židi patřili před druhou světovou válkou k nejpočetnější skupině v Evropě. Vojna všechno změnila. Moderní Muzeum polských Židů začalo ve Varšavě vznikat před 5 lety a stálo v přepočtu skoro 2 miliardy korun. Má to být nejen architektonický skvost. Ale hlavně příležitost, jak splatit dluh, který společnost vůči svým Židům má. Natáčel kolega Josef Pazderka.
      18:26
      Kruhová obydlí
        Před časem jsme na internetu našli nádherné fotografie s názvem procházky čínskými pohádkami. Začali jsme pátrat po jejich autorovi. Našli jsem ho v Šanghaji. Pavel Dvořák žije v Číně už několik let. A souhlasil se spoluprací, za což jsme moc rádi. Dnes jeho první reportáž o výjimečných kruhových obydlích na jihu Číny.
        25:29
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž28 minut
          Další díl
          25. ledna 2015

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám